TX5 pareri

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
gor965
Moderator
Puncte: 0

Re: TX5 pareri

Mesaj de gor965 »

viper28 scrie:Baieti, omul a cerut niste pareri cu referire la TX5, nu la Class, nu la aruncator, nu la plumbi, nu la altceva.
Unu la mana, sunt putini utilizatori de TX5 asa ca mai mult decat cateva pareri de la casting nu se pot spune. Doi la mana, s-a combatut o comparatie intre rezultatele de la casting cand cineva a sugerat ca lansetele sunt cam la fel la capitolul distanta. Trei la mana, vorbim politicos de performantele unor lansete, nu despre curve, si e normal sa facem referire la aruncatori, plumbi, fir etc. Cand vor aparea alti utilizatori de TX5 ne vor spune si alte informatii despre cum se comporta lanseta efectiv la pescuit, insa pana atunci discutam despre putinele lucruri aparute de curand pe forum. :D
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

clabuc scrie:si pe mine ma intereseaza pareri despre aceste lansete in special comparativ cu MTX CLASS.
Lumea vrea și comparații...

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

gor965 scrie:
DumiD scrie:...... Sau macar sa aiba 205 grame ca un basiair de 3.5...
Te referi la Z45 ?...nu am vazut "otrava" mai mare decat lanseta asta ! :mrgreen:
E clar, te-ai stricat cu Barbu. :lol: :lol:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

clabuc

Mesaj de clabuc »

nu vreau sa starnesc polemici dar le consider constructive.
eu pescuiesc cu MTX 14 si sunt f multumit, cred ca am ajuns sa le incarc la maxim si as vrea sa trec la un nivel superior, motiv pentru care am cumparat un Class ptr teste. si de Class sunt f multumit dpdv aruncari (pe asta deocamdata nu il incarc asa cum as vrea dar se rezolva). In schimb nu am apucat sa fac si dril pana acum.
Dupa ce vad si drilul intentionez sa mai cumpar cel putin 2 CLASS dar acum am vazut TX5 asta si imi pun intrebarea daca nu cumva ar fi o varianta buna si el.

Cristi Mihalcea cu class arunca in jur de 200m, cu TX5 vad ca arunca 196m sau gresesc ? deci TX5 arunca cu app 2% mai putin decat CLASS ? in mare cam pe acolo ar trebui sa fie

clabuc

Mesaj de clabuc »

gabi1 scrie:-"Bieţii copii, ce să înveţe, bă, de la ăi mari?". :lol: :lol:
haios :) de inocent

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Clabuc, si cu mtx 11 a aruncat Cristi Mihalcea 186 de metri, de ce nu ai lua un mtx 11 daca arunca cu 3-4% mai putin ca un TX5 si te intereseaza drilul? Eu vad altfel problema, nevazand inca live un tx5 : daca unul din cei mai buni aruncatori din lume a fost batut de Remus din Galati intr-un concurs de casting (atentie, nu de pescuit) inseamna ca a avut un echipament inferior sau Remus si-a gresit meseria.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

clabuc scrie:nu vreau sa starnesc polemici dar le consider constructive.
eu pescuiesc cu MTX 14 si sunt f multumit, cred ca am ajuns sa le incarc la maxim si as vrea sa trec la un nivel superior, motiv pentru care am cumparat un Class ptr teste. si de Class sunt f multumit dpdv aruncari (pe asta deocamdata nu il incarc asa cum as vrea dar se rezolva). In schimb nu am apucat sa fac si dril pana acum.
Dupa ce vad si drilul intentionez sa mai cumpar cel putin 2 CLASS dar acum am vazut TX5 asta si imi pun intrebarea daca nu cumva ar fi o varianta buna si el.

Cristi Mihalcea cu class arunca in jur de 200m, cu TX5 vad ca arunca 196m sau gresesc ? deci TX5 arunca cu app 2% mai putin decat CLASS ? in mare cam pe acolo ar trebui sa fie
Ai de gand sa pescuiesti cu 110g ?
De la greutatile pe care vrei sa le arunci in apa, se incepe cu calculele.
Si mai ales daca exista posibilitatea sa treci din cand in cand peste ele.
Ca aici s-au incurcat ceva amanunte in anul trecut, motiv pentru care s-au umplut cateva pagini de pescari nemultumiti.

Aici pun eu o limita intre casting si pescuit. Inteleg sa te intreci cu lansete de o anumita putere, dar nu am sa inteleg niciodata asocierea intre 3,5 lbs si dorinta de a pescui la distanta cu greutati specifice unui pescuit cat mai complex, de la distanta mare si pana la posibilitatea de a folosi monturi mai grele, care in foarte multe cazuri sunt edificatoare ( momitoare, saci solubili, eventual nadit cu spombul sau bulgari, ca si aici tot cu o lanseta buna, usoara si tare, se obtine atat distanta cat si confortul ).

Hai sa nu amestecam castingul cu pescuitul, chiar daca ambele activitati au ca numitor comun lanseta.

Vrei sa faci casting pe o anumita categorie de putere, bun intrebi pe cel mai bun din acea categorie "ce parere are" , dar daca vrei sa iti cumperi o lanseta de pescuit, intreba pe cei cu rezultate mai bune in pescuit ce lansete prefera.
P.S. eu vreau sa fac curat in casa si intreb o vrajitoare care matura zboara mai bine ? :D

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

DumiD scrie:Clabuc, si cu mtx 11 a aruncat Cristi Mihalcea 186 de metri, de ce nu ai lua un mtx 11 daca arunca cu 3-4% mai putin ca un TX5 si te intereseaza drilul? Eu vad altfel problema, nevazand inca live un tx5 : daca unul din cei mai buni aruncatori din lume a fost batut de Remus din Galati intr-un concurs de casting (atentie, nu de pescuit) inseamna ca a avut un echipament inferior sau Remus si-a gresit meseria.
Nu, cu direct cu MTX14 ca a dat 206m si a castigat categoria in Bulgaria. :wink:
competitii-f3/carp-casting-bulgaria-t20841-15.html

Bate si Class-ul cu 14-le.

Eu ii inteleg cel mai bine sentimentele. Satisfactia este maxima cand castigi din talenta.
Din acelasi motiv am pescuit si eu de multe ori cu mamaliga.
Si cand castigi, alta-i viata. :D

P.S. sper sa stim de gluma.

romanraul

Mesaj de romanraul »

Sunt lansete bune pentru casting... altele pentru pescuit....
Membru Fondator - Enjoy Fishing Team
Web : www.enjoyfishing.ro
Facebook : Enjoyfishingclub

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Depinde de pescuit. Lansetele despre care se discută p-aici sunt toate bune de casting, însă numai unele acoperă toată plaja de pescuit. Dacă prin pescuit vroiai să zici "drill" o să-l rog pe osc1or să-ți de-a adresa la forumul lui de feederisti, se lăuda că-s foarte civilizați p-acolo spre deosebire de aici

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”