Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
George, pare ca am scris eu citatul cu bugetarii si nu este al meu. Imi bagi strambe la partid ?gor965 scrie:Asta-i o tampenie perpetuata ani in sir...bugetarii sunt trantori...care bugetari ? 99% dintre ei sunt platiti mizerabil ptr. anul in care ne aflam. Restul de 1% sunt aia cu statut special (justitie, comunicatii speciale,etc.) si cei din functii de conducere, care intr-adevar au salarii invers proportionale cu rezultatele obtinute, cu munca depusa si cu situatia economica a societatii. Discrepanta dintre un functionar public paltit cu 1.700 lei dupa 30 de ani de munca si un "smecher de politie" platit de stat cu 22.000 lei dupa doar 20 de ani de munca, este rezultatul mafiei care guverneaza si care are mare grija ca bugetul de stat sa ajunga in buzunarele lor. Daca in sistemul de stat, cu tot ce cuprinde el, invatamant, sanatate, administratie, erau salarii normale, nu mai eram in kkt-ul actual, cu profesori dezinteresati, cu medici plecati in tari straine, cu administratie guvernata de nepotism si spagi. O tinem langa de cand am intrat in UE, sa aducem costurile la acelasi nivel, sa aducem preturile la acelasi nivel, dar cand vine vorba de salarii, sa le lasam mici ca doar asa suntem competitivi...lasati-o dracu de treaba, e clar ca daca pleaca toti la munca in afara tarii, o sa traim tot intr-o tara de kkt...si problema nu e ca aia din UE impun niste reguli corecte economic, nici bugetul n-ar fi o problema, beleaua e ca pe noi ne conduc niste hoti, si din cauza lor nu progresam deloc ca societate...doar astia fac motz mare si conturile grase in banca! Cand s-o aplica legea si hotii vor fi in puscarie, abia atunci o sa traim normal si-o sa avem ocazia sa discutam despre salarii meritate sau nu, in functie de rezultate, productiviate, concurenta, etc.Albert scrie:Dan Mitranescu scrie:... Singurii carora le creste salariul sunt trantorii bugetari(in fine, or fi si exceptii).....
Dan Mitranescu scrie:Florineee ! M-au incercuit !!!
Nu e vaietat bre, e realitatea.Realitate pe care nu ma sfiesc s-o arat pe cand tu pui batista pe tambal: nu spun, nu exista. Rezolvarea e ca aia de au banii pe mana sa faca treaba.CEl putin la sanatate a fost un baiat ministru dupa Colectiv care a facut in sanatate cat n-au facut politicienii vietii in 20 de ani. Si asta intr-un an. In loc sa vezi asta tu o dai inainte cu strainii ne fura banii si de aia nu merge tara asta. In 30 de ani n-au fost bani sa se repare niste nenorocite de spitale sau scoli pentru ca i-au furat strainii. Statul roman e bine intenionat dar n-are bani..Dan Mitranescu scrie:Pai asta zic, o dai cu vaietatul, nimic cu rezolvatul.
Model de afacere, castiguri..chestii d-astea plapabile nu smardoisem pe forumuri.Dan Mitranescu scrie: Iar o dai cu mine si cu Daiwa, Shimano, Fox, ...Nu te lasi.![]()
Ce vrei sa compar? Vanzari, popularitate, adepti?
E amuzant ca folosesti termenii astia cand vine vorba de o afacere.Dan Mitranescu scrie:Pentru popularitate, poti sa verifici cu Google-ul. La celelalte, din etica, eu nu am cum sa vorbesc.
Hahaha. Tocmai tu sa-mi spui asta.Dan Mitranescu scrie:Poti sa faci diferenta intre un brand si o multinationala ? Nu de alta, dar incepe sa-mi para rau ca ne-am pierdut timpul sa discutam pe subiectul asta.
Florin Pata scrie:@ Dan
Abia am inceputse poate mult mai ....! Pot dezvolta mult mai mult si intra in detalii dar...pe moment ma opresc aici ! Doar asa ...ca prefata de viitor ma gandesc sa dezvalui putin despre "bravii" antreprenori romani care sunt sudati/lipitori/doar din asta traiesc de anumite multinationale prin anumite relatii "neortodoxe"(a se citi MITA) cu anumiti manageri din multinationale iar afacerea lor se bazeaza DOAR pe aceste legaturi...pentru ca AFACEREA LOR in conditii de piata reala si concurenta ar fi 0 sau pe romaneste FALIMENT !!!
Ma mai gandesc!