Despre PPT

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
arhanghelu
Puncte: 0

Re: Despre PPT

Mesaj de arhanghelu »

eugen dragnea scrie:
Vladut Mateianu scrie:Si cateva prezentari de balti "normale" in fiecare numar, ca posibile destinatii ptr pesscari... gen : localizare, acces, taxa, conditii, specii de pesti, etc...
Aici as veni cu o completare:pescari consacrati sa mearga pe o balta pentru prima data (sau la care nu au mai fost de ani buni) din categoria "normale" , sa vedem cum abordeaza un "teren necunoscut" :alegere loc,sondare,marcare,nadire etc....poate asa ne consolam si noi astia novici cu ideea:Lasa ba ca nici X-ulescu nu a prins cine stie ce cand a fost aici! :D
Asta doresc si eu sa citesc in PPT, ar fi bine ca pe baltile "normale" sa fie intervievati si pescarii "normali", ce parere au despre balta respectiva, ce momeli si monturi folosesc, etc.
Nu cred ca un pescar profesionist care se duce pe o balta "normala" si nu ar prinde niciun peste, nu este un bun pescar, vrem doar sa vedem ce strategii adopta pentru a prinde peste.

Un exemplu video cu Radu Badica care pescuieste pe o balta "normala" http://www.mincinosii.ro/index.php/comp ... mbrie-2013 , un articol de acest gen doresc sa citesc in PPT si care sa vina insotit de poze cu accesoriile(marca carlige, marime carlige, etc) folosite.

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

arhanghelu scrie: .....intervievati si pescarii "normali", ce parere au despre balta respectiva, ce momeli si monturi folosesc, etc.

Iti zic eu, pescarii romani sunt cei mai bombardieri :)))) m-ai ceva ca Ben Laden cand gasea conservanti in suc. :lol: :lol: :lol:. L-am mai intrebat eu pe unu pe balta, eu cu tot felu de nebunii flotante pe firul de par, nada frumos pe momitor, scoate gigoloiu un crapcean la vreo 5kg, "L-a ce l-ai luat bre?" si el mandru "Bomba cu pufulete de miere".

Dan Serban
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Serban »

Claudiu Garlea scrie: Iti zic eu, pescarii romani sunt cei mai bombardieri :)))) m-ai ceva ca Ben Laden cand gasea conservanti in suc. :lol: :lol: :lol:. L-am mai intrebat eu pe unu pe balta, eu cu tot felu de nebunii flotante pe firul de par, nada frumos pe momitor, scoate gigoloiu un crapcean la vreo 5kg, "L-a ce l-ai luat bre?" si el mandru "Bomba cu pufulete de miere".
Fix asa l-ai intrebat? :lol: :lol:
Pescar de rând

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

Dan Serban scrie: Fix asa l-ai intrebat? :lol: :lol:
L-a "incercat" pe "bombagiu" sa nu cumva sa faca parte din membrii Academiei Romane si pescuia la bomba in scop stiintific :lol:

P.S: Scuze Claudiu...dar pozitia nu se iarta! :wink:
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

nutzu_z

Mesaj de nutzu_z »

Cea mai mare problemă a revistelor este lipsa de colaboatori pe diferitele stiluri de pescuit. Astfel se încarcă volumul revistei cu multe poze pentru a se putea finaliza numărul în curs.

Sunt convins că revistele ar fi foarte fericite să găsească printre pescarii tehnici (atenție, nu neapărat campioni), doritori de a scrie diferite articole, bineînțeles bine încropite și însoțite de poze calitative. Problema mare apare la partea de fotografii deoarece nu oricine are veleități de fotograf iar echipamentul costă ceva bani. Eu am băgat numai in aparat și obiective vre-o 1500 de euroi, fără a calcula perifericele precum bliț-ul, trepiedul, powergrip, baterii de rezervă, etc etc. Ah, aparatul nu e vre-un ozn. Dacă mă orientam spre ceva profi mă lăsam de scris la revistă și făceam poze de album cu o săpunieră sau cu telefonul...
Sabau Nutzu

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Totusi nu cred ca e sufficient sa ai un aparat foto bun pt a devein collaborator la reviste.
Trebuie sa ai si ceva "palmares" pt a starni curiozitatea cititorului.
E ca si cum ai zice ca s-ar promova usor Divizia D din Romania la fotbal dar ar transmite astia meciurile HD la ProTv in fiecare sambata dimineata.
Critic echilibrat

nutzu_z

Mesaj de nutzu_z »

Clar ca nu e deajuns recuzita, trebuie ca respectivul să știe încropi un text care să fie ușor înțeles, digerabil. Cât despre palmares te contrazic. Unii dintre cei mai buni colaboratori la revistele de specialitate occidentale nu sunt nici de departe campioni. De fapt campionii sau pescarii cu palmares puternic nu scriu aproape deloc. Sunt făcute non stop articole cu ei, în numele lor, aceste articole fiind cosmetizate de ghost writteri. Pescarii buni au timp de pescuit, scriitorii de scris. Un articol bun se face ”pe apă”, de cele mai multe ori fiind foarte greu să și pescuiești, să schițezi ideile principale și să faci și poze...

Eu mă chinui la greu, când trag peștii în draci trebuie să mă opresc, să fac poze, să îmi notez ideile în ordine. Când mă opresc să fac asta, se duc și peștii din vad că nu îi mai întrețin. De aceea am investit în scule bune, ca să pun aparatul pe un trepied, să încerc să fac pozele din telecomandă, etc etc. Nu ar fi așa greu dacă aș avea pe cineva cu mine dar de cele mai multe ori merg singur deoarece nu am un orar fix de pescuit...
Sabau Nutzu

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

nutzu_z scrie:Cea mai mare problemă a revistelor este lipsa de colaboatori pe diferitele stiluri de pescuit. Astfel se încarcă volumul revistei cu multe poze pentru a se putea finaliza numărul în curs.

Sunt convins că revistele ar fi foarte fericite să găsească printre pescarii tehnici (atenție, nu neapărat campioni), doritori de a scrie diferite articole, bineînțeles bine încropite și însoțite de poze calitative. Problema mare apare la partea de fotografii deoarece nu oricine are veleități de fotograf iar echipamentul costă ceva bani. Eu am băgat numai in aparat și obiective vre-o 1500 de euroi, fără a calcula perifericele precum bliț-ul, trepiedul, powergrip, baterii de rezervă, etc etc. Ah, aparatul nu e vre-un ozn. Dacă mă orientam spre ceva profi mă lăsam de scris la revistă și făceam poze de album cu o săpunieră sau cu telefonul...
Total gresit, revistele nu au destui bani pentru a fi impartiale si pentru a-si permite sa nu faca reclama in articole. Daca s-ar cumpara undeva la 50000 de exemplare in loc de 7000, situatia ar sta cu totul altfel.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Totusi ppt are un pret extrem de piperat fata de celelalte reviste de profil... si e o revista noua... nu te poti astepta la vanzari rexord in aceste conditii
Critic echilibrat

nit_matias
Pescar de competitie

Re:

Mesaj de nit_matias »

osc1or scrie:Totusi ppt are un pret extrem de piperat fata de celelalte reviste de profil... si e o revista noua... nu te poti astepta la vanzari rexord in aceste conditii
Nu inteleg de ce pare scumpa,mie unu mi se pare un pret correct. Daca vrei o revista ieftina poti sa iei pescar modern si aia e, dai 6 lei.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”