ionut72 scrie:Incearca sa spui unui politist pe strada ce i-ai spus lui Hagi si ai sa afli mult mai repede cum sta treaba cu legea, cand vorbim de libera exprimare si bun simt.

Si ca sa o intelegi mai bine, mergi si in America la politistii de acolo.
Am inteles, in ce te priveste, legea, oricat de cretina si abuziva e trebuie respectata!
Asa ca pe vremea aia nici "libera exprimare" si nici antidotul ei

nu erau interpretate legal intotdeauna.
Vorbim impreuna si ne intelegem separat: aia au fost bagati in puscarie, legal, in urma unor procese (ca aia era legislatia atunci) si tu-mi spui mie, nonsalant, "ca nu se interpreta legal".
Unde te mai "exprimi liber" Ionut in afara de Crapmania ?
Oriunde vreau si pot (adica mi se permite). Ia vezi tu comentariile mele, de pe facebook, de exemplu!
Sa dam, zic, cartile pe fata, ca sa vedem cat de coerent si consecvent e fiecare dintre noi, in legatura cu subiectul asta:
A defaima = A vorbi de rău pe cineva sau a vorbi rău despre ceva; a ponegri, a calomnia, a subaprecia, a injosi, a umili
Eu sunt de parere ca chestia asta ar trebui dezincriminata. Tu (ca si multi altii) e clar ca nu!
Hai sa vedem topicul deschis de Naie:
http://www.crapmania.ro/forum/liber-la- ... 36425.html
Ce fac acolo gabi1, Lao, DumiD (pana si Arsinel) se numeste, conform definitiei, defaimare. Acum sa te vad: esti de parere ca Naie ar trebui sa-i dea in judecata pe respectivii "ca l-au defaimat, l-au calomniat, l-au luat la misto, in deradere etc", sau, mai rau, cand se intalnesc sa le rupa cate o lanseta pe spinare?
Sau, un alt exmplu, topicul, nu mai stiu cum se numea, deschis inainte de alegeri, in care, practic, toti care au intrat acolo si au postat, i-au defaimat, calomniat, injurat, ponegrit si ce mai vreti voi pe politicieni, fara deosebire: si pe Ponta si pe Basescu si pe Udrea si pe Videanu si pe Antonescu etc. Conform legilslatei in vigoare (la care vad ca tot faceti apel) toti aia care am facut asta + proprietarii si administratorii crapmania care au permis asta, am putea, daca cineva ar sesiza oraganele competente, sa ne ducem in bloc la puscarie! Cand faci apel la lege, inteleg ca tu ai fi de acord cu chestia asta, nu?
P.S. nu stiu de ce , dar consider ca ai fost un om foarte cuminte la viata ta.
Pai chiar sunt sau am fost. In sensul ca n-am initiat niciodata (lasand la o arte nazbatiile copilariei) violenta
reala - legala sau ilegala (nu bazaconia aia de violenta verbala, care e o multime vida) asupra cuiva. Violenta, repet cea REALA, e justificata doar ca retaliere, raspuns, legitma aparare. Mai clar, vrei sa ma bati, talharesti, furi, inseli, sechestrezi, violezi domiciliu etc, da asteapta-te la retaliere. Ma injuri de mama, ma faci prost, idiot, mai iei la misto, ma ironizezi etc, niciodata. A, nu-mi convine, iti raspund cu aceeasi moneda sau te boicotez/ignor. Unica atitudine LEGITIMA.