Je suis Charlie...

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
ionut72
pescar de competitie

Re: Je suis Charlie...

Mesaj de ionut72 »

Mi-e din ce in ce mai clar ca traim intr-o lume nebuna, nebuna, nebuna. Pai, in ziua de azi, unul ca Cioran, avea toate sansele sa fie acuzat cu succes de "instigare", pentru "Invitatie la sinucidere".
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Mesaj de Dan Mitranescu »

ionut72 scrie:
nu poti sa torni injuraturi in revista unui copil
Asta doar pentru ca iti interzice regulamentul revistei! Eu nu inteleg ce e asa de greu de inteles, si tot dati exemplele astea care n-au nici o legatura cu ce spun eu: nu poti sa te duci sa injuri in revista dedicata copiilor, nu poti sa te duci intr-o biserica si sa-ti dai nadragii jos, intr-o moschee, eu stiu, sa-l desenezi in curu gol pe pereti pe mahomed, pe site-ul crapmania sa-l injuri pe unul de mama etc. Vad ca toata lumea se fereste de cuvinte. Dragilor, cuvintele sunt transcendentale si e o eroare sa confunzi marfa (ce vrei sa transmiti) cu ambalajul (in ce forma o faci).

Repet, faptul ca o interdictie e legala, nu e un argument serios, precum am aratat. Pai, pe vremea lui ceausescu, un simplu banc auzit de cine nu trebuia, poezie, text in ziar te putea trimite la canal, in puscarie la reeducare. Banuiesc ca stiti poezia: Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane". Ei bine, probabil stiti si ca autorul ei, LEGAL, in urma unui proces, a fost initial condamnat la moarte. Pai inseamna ca voi sunteti de acord cu chestia asta, "Pai da domnule, condamnarea a fost legala pe vremea aia".
La fel, nu era corect sa primesti mai multa puscarie pentru ca bateai un secretar de partid. De ce discriminarea asta !? Asa ca pe vremea aia nici "libera exprimare" si nici antidotul ei :wink: nu erau interpretate legal intotdeauna. Adica se faceau niste abuzuri, avand in mana puterea. Ulterior au fost impuscati pentru abuzurile astea. A fost corect sa ii omoare dupa parerea ta ?
Eu zic ca da, chiar daca "saracii" nu omorasera pe nimeni ...

Unde te mai "exprimi liber" Ionut in afara de Crapmania ?
ionut72 scrie: A, ca "bunul simt" ar fi bine sa limiteze exprimarea fiecaruia? Aia e altceva, si aici intram intr-o alta discutie, vis-a-vis de faptul ca "bunul simt nu e o notiune obiectiva, pe care o poti masura si norma (inclusiv juridic), ci absolut subiectiva. Ca si morala.
Incearca sa spui unui politist pe strada ce i-ai spus lui Hagi si ai sa afli mult mai repede cum sta treaba cu legea, cand vorbim de libera exprimare si bun simt. :wink:
Si ca sa o intelegi mai bine, mergi si in America la politistii de acolo. :)

P.S. nu stiu de ce , dar consider ca ai fost un om foarte cuminte la viata ta.

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Florin Pata scrie:Pentru aparatorii crestinismului in fata pericolului islamului
N-a aparat nimeni, cel putin in acest topic, crestinismul in fata islamului. Si crestinismul e o imbecilitate la fel de mare ca islamul insa spre norocul nostru au terminat-o cu jihadurile acum 800 de ani. Islamistii (aia fundamentali, ca sa nu mai ziceti ca generalizez) inca traiesc in 1200 !

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Florin Pata

Mesaj de Florin Pata »

Desi nu cred poate am eu ...ceva probleme cu "claritatea exprimarii" ! Sper sa fie ultima mea postare pe acest subiect ! Sunt de acord ca fiecare are o opinie si valori proprii ! Sunt de acord ca nu toata lumea apreciaza opiniile si valorile mele ! Sunt de acord ca oricine poate sa ma contrazica si sa-si laude valorile lui ! Dar nu sunt de acord ca cineva , in mod repetat sa-si bata joc de valorile si opiniile mele si sa ma faca in toate felurile pentru ca gandesc diferit de el ! In prima faza avertizez , in a doua ma enervez si in a treia ............sunt tentat sa incalc legea !

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Incearca sa spui unui politist pe strada ce i-ai spus lui Hagi si ai sa afli mult mai repede cum sta treaba cu legea, cand vorbim de libera exprimare si bun simt. :wink:
Si ca sa o intelegi mai bine, mergi si in America la politistii de acolo. :)
Am inteles, in ce te priveste, legea, oricat de cretina si abuziva e trebuie respectata!
Asa ca pe vremea aia nici "libera exprimare" si nici antidotul ei :wink: nu erau interpretate legal intotdeauna.
Vorbim impreuna si ne intelegem separat: aia au fost bagati in puscarie, legal, in urma unor procese (ca aia era legislatia atunci) si tu-mi spui mie, nonsalant, "ca nu se interpreta legal".
Unde te mai "exprimi liber" Ionut in afara de Crapmania ?
Oriunde vreau si pot (adica mi se permite). Ia vezi tu comentariile mele, de pe facebook, de exemplu! :D

Sa dam, zic, cartile pe fata, ca sa vedem cat de coerent si consecvent e fiecare dintre noi, in legatura cu subiectul asta:
A defaima = A vorbi de rău pe cineva sau a vorbi rău despre ceva; a ponegri, a calomnia, a subaprecia, a injosi, a umili
Eu sunt de parere ca chestia asta ar trebui dezincriminata. Tu (ca si multi altii) e clar ca nu!

Hai sa vedem topicul deschis de Naie: http://www.crapmania.ro/forum/liber-la- ... 36425.html

Ce fac acolo gabi1, Lao, DumiD (pana si Arsinel) se numeste, conform definitiei, defaimare. Acum sa te vad: esti de parere ca Naie ar trebui sa-i dea in judecata pe respectivii "ca l-au defaimat, l-au calomniat, l-au luat la misto, in deradere etc", sau, mai rau, cand se intalnesc sa le rupa cate o lanseta pe spinare?

Sau, un alt exmplu, topicul, nu mai stiu cum se numea, deschis inainte de alegeri, in care, practic, toti care au intrat acolo si au postat, i-au defaimat, calomniat, injurat, ponegrit si ce mai vreti voi pe politicieni, fara deosebire: si pe Ponta si pe Basescu si pe Udrea si pe Videanu si pe Antonescu etc. Conform legilslatei in vigoare (la care vad ca tot faceti apel) toti aia care am facut asta + proprietarii si administratorii crapmania care au permis asta, am putea, daca cineva ar sesiza oraganele competente, sa ne ducem in bloc la puscarie! Cand faci apel la lege, inteleg ca tu ai fi de acord cu chestia asta, nu?
P.S. nu stiu de ce , dar consider ca ai fost un om foarte cuminte la viata ta.
Pai chiar sunt sau am fost. In sensul ca n-am initiat niciodata (lasand la o arte nazbatiile copilariei) violenta reala - legala sau ilegala (nu bazaconia aia de violenta verbala, care e o multime vida) asupra cuiva. Violenta, repet cea REALA, e justificata doar ca retaliere, raspuns, legitma aparare. Mai clar, vrei sa ma bati, talharesti, furi, inseli, sechestrezi, violezi domiciliu etc, da asteapta-te la retaliere. Ma injuri de mama, ma faci prost, idiot, mai iei la misto, ma ironizezi etc, niciodata. A, nu-mi convine, iti raspund cu aceeasi moneda sau te boicotez/ignor. Unica atitudine LEGITIMA.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Dar nu sunt de acord ca cineva , in mod repetat sa-si bata joc de valorile si opiniile mele si sa ma faca in toate felurile pentru ca gandesc diferit de el!
Ca nu esti de acord e una, dar ca vrei sa te faci stapan pe gandurile si modul de exprimare al altora e cu totul altceva. Iar ca vrei sa-i interzici sa gandeasca si sa se exprime in ce mod doreste el, despre cine/ce vrea el, in limitele proprietatii lui legitime, nu dovedeste, de fapt, decat ca dictatura a lasat sechele adanci in mintea multora. Tu insuti fiind un exemplu tipic.

Florin Pata

Mesaj de Florin Pata »

ionut72 scrie:
Dar nu sunt de acord ca cineva , in mod repetat sa-si bata joc de valorile si opiniile mele si sa ma faca in toate felurile pentru ca gandesc diferit de el!
Ca nu esti de acord e una, dar ca vrei sa te faci stapan pe gandurile si modul de exprimare al altora e cu totul altceva. Iar ca vrei sa-i interzici sa gandeasca si sa se exprime in ce mod doreste el, despre cine/ce vrea el, in limitele proprietatii lui legitime, nu dovedeste, de fapt, decat ca dictatura a lasat sechele adanci in mintea multora. Tu insuti fiind un exemplu tipic.
Am inteles ! Sun fan dictatura ! Ia mergi tu in SUA , Franta , etc. si declara in public in mod repetat , bineinteles pe baza libertatii de gandire si exprimare cum te "stropesti " tu pe steagul lor si insemnele lor nationale sau pe sfintii lor catolici & etc. ! Vei avea o mare surpriza "democratica" ! Democratia nu inseama ca fiecare face si spune ce vrea si cand vrea ! Aia se numeste anarhie !!!

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

Florin Pata scrie:Am inteles ! Sun fan dictatura ! Ia mergi tu in SUA , Franta , etc. si declara in public in mod repetat , bineinteles pe baza libertatii de gandire si exprimare cum te "stropesti " tu pe steagul lor si insemnele lor nationale sau pe sfintii lor catolici & etc. ! Vei avea o mare surpriza "democratica" ! Democratia nu inseama ca fiecare face si spune ce vrea si cand vrea ! Aia se numeste anarhie !!!
pai aici e problema pe care ori nu poti, ori nu vrei s-o intelegi...aia nu s-au dus sa publice caricaturile in siria, maroc sau unde vrei tu !
Cornel Serbu
Friends Carp Team

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Florin Pata scrie:
ionut72 scrie:
Am inteles ! Sun fan dictatura ! Ia mergi tu in SUA , Franta , etc. si declara in public in mod repetat , bineinteles pe baza libertatii de gandire si exprimare cum te "stropesti " tu pe steagul lor si insemnele lor nationale sau pe sfintii lor catolici & etc. ! Vei avea o mare surpriza "democratica" !

1) Cine ti-a spus tie ca eu-s democrat? Tu chiar n-ai inteles, pana acu, ca eu sunt anti-democrat, adica impotriva ideii ca majoritatea sa stabilesca regulile, inclusiv pentru altii, doar pe baza numarului? Fie si numai citind postul asta si trebuia sa-ti dai seama.
2) Franta si sua sunt state (organizatii politienesco-mafiote). Statul, prin definitie, e nedemocratic.
3) Continuati sa sustineti aceeasi tampenie: "ia du-te bah smekere tu, tu pe proprietatea altuia si incalca regulile locului"! Pai ce are a a face asta cu "dreptul la libera exprimare"?. Dar da, aici, in ziarul meu (nu, nu sunt proprietar de ziar si nici nu colaborez cu vreunul), pe blogul meu (n-am), pe peretele meu de facebook, chiar si pe crapmania aci (daca mi se permite), ma p.i.s cu bolta pe sfintii lor catolici! Asa cum s-au p.i.s.a.t ei cu bolta pe mahomed! Dupa care au mai facut si mars in memoria victimelor ai a libertatii de exprimare. De a te p.i.s.a, a-l f.u.t.e.-n c.u.r si a-l batjocori pe mahomed. La care au participat zeci de sefi de stat si de guvern. Ce drac de "argument" e asta? Nu demonstreaza nimic altceva decat, maximum, ce am spus eu: ca, in discutia despre "libera exprimare", e o mare de ipocrizie!
Ultima oară modificat Joi Ian 15, 2015 19:01 de către ionut72, modificat 1 dată în total.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”