Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
La fel, nu era corect sa primesti mai multa puscarie pentru ca bateai un secretar de partid. De ce discriminarea asta !? Asa ca pe vremea aia nici "libera exprimare" si nici antidotul eiionut72 scrie:Asta doar pentru ca iti interzice regulamentul revistei! Eu nu inteleg ce e asa de greu de inteles, si tot dati exemplele astea care n-au nici o legatura cu ce spun eu: nu poti sa te duci sa injuri in revista dedicata copiilor, nu poti sa te duci intr-o biserica si sa-ti dai nadragii jos, intr-o moschee, eu stiu, sa-l desenezi in curu gol pe pereti pe mahomed, pe site-ul crapmania sa-l injuri pe unul de mama etc. Vad ca toata lumea se fereste de cuvinte. Dragilor, cuvintele sunt transcendentale si e o eroare sa confunzi marfa (ce vrei sa transmiti) cu ambalajul (in ce forma o faci).nu poti sa torni injuraturi in revista unui copil
Repet, faptul ca o interdictie e legala, nu e un argument serios, precum am aratat. Pai, pe vremea lui ceausescu, un simplu banc auzit de cine nu trebuia, poezie, text in ziar te putea trimite la canal, in puscarie la reeducare. Banuiesc ca stiti poezia: Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane". Ei bine, probabil stiti si ca autorul ei, LEGAL, in urma unui proces, a fost initial condamnat la moarte. Pai inseamna ca voi sunteti de acord cu chestia asta, "Pai da domnule, condamnarea a fost legala pe vremea aia".
Incearca sa spui unui politist pe strada ce i-ai spus lui Hagi si ai sa afli mult mai repede cum sta treaba cu legea, cand vorbim de libera exprimare si bun simt.ionut72 scrie: A, ca "bunul simt" ar fi bine sa limiteze exprimarea fiecaruia? Aia e altceva, si aici intram intr-o alta discutie, vis-a-vis de faptul ca "bunul simt nu e o notiune obiectiva, pe care o poti masura si norma (inclusiv juridic), ci absolut subiectiva. Ca si morala.
N-a aparat nimeni, cel putin in acest topic, crestinismul in fata islamului. Si crestinismul e o imbecilitate la fel de mare ca islamul insa spre norocul nostru au terminat-o cu jihadurile acum 800 de ani. Islamistii (aia fundamentali, ca sa nu mai ziceti ca generalizez) inca traiesc in 1200 !Florin Pata scrie:Pentru aparatorii crestinismului in fata pericolului islamului
Am inteles, in ce te priveste, legea, oricat de cretina si abuziva e trebuie respectata!Incearca sa spui unui politist pe strada ce i-ai spus lui Hagi si ai sa afli mult mai repede cum sta treaba cu legea, cand vorbim de libera exprimare si bun simt.
Si ca sa o intelegi mai bine, mergi si in America la politistii de acolo.![]()
Vorbim impreuna si ne intelegem separat: aia au fost bagati in puscarie, legal, in urma unor procese (ca aia era legislatia atunci) si tu-mi spui mie, nonsalant, "ca nu se interpreta legal".Asa ca pe vremea aia nici "libera exprimare" si nici antidotul einu erau interpretate legal intotdeauna.
Oriunde vreau si pot (adica mi se permite). Ia vezi tu comentariile mele, de pe facebook, de exemplu!Unde te mai "exprimi liber" Ionut in afara de Crapmania ?
Eu sunt de parere ca chestia asta ar trebui dezincriminata. Tu (ca si multi altii) e clar ca nu!A defaima = A vorbi de rău pe cineva sau a vorbi rău despre ceva; a ponegri, a calomnia, a subaprecia, a injosi, a umili
Pai chiar sunt sau am fost. In sensul ca n-am initiat niciodata (lasand la o arte nazbatiile copilariei) violenta reala - legala sau ilegala (nu bazaconia aia de violenta verbala, care e o multime vida) asupra cuiva. Violenta, repet cea REALA, e justificata doar ca retaliere, raspuns, legitma aparare. Mai clar, vrei sa ma bati, talharesti, furi, inseli, sechestrezi, violezi domiciliu etc, da asteapta-te la retaliere. Ma injuri de mama, ma faci prost, idiot, mai iei la misto, ma ironizezi etc, niciodata. A, nu-mi convine, iti raspund cu aceeasi moneda sau te boicotez/ignor. Unica atitudine LEGITIMA.P.S. nu stiu de ce , dar consider ca ai fost un om foarte cuminte la viata ta.
Ca nu esti de acord e una, dar ca vrei sa te faci stapan pe gandurile si modul de exprimare al altora e cu totul altceva. Iar ca vrei sa-i interzici sa gandeasca si sa se exprime in ce mod doreste el, despre cine/ce vrea el, in limitele proprietatii lui legitime, nu dovedeste, de fapt, decat ca dictatura a lasat sechele adanci in mintea multora. Tu insuti fiind un exemplu tipic.Dar nu sunt de acord ca cineva , in mod repetat sa-si bata joc de valorile si opiniile mele si sa ma faca in toate felurile pentru ca gandesc diferit de el!
Am inteles ! Sun fan dictatura ! Ia mergi tu in SUA , Franta , etc. si declara in public in mod repetat , bineinteles pe baza libertatii de gandire si exprimare cum te "stropesti " tu pe steagul lor si insemnele lor nationale sau pe sfintii lor catolici & etc. ! Vei avea o mare surpriza "democratica" ! Democratia nu inseama ca fiecare face si spune ce vrea si cand vrea ! Aia se numeste anarhie !!!ionut72 scrie:Ca nu esti de acord e una, dar ca vrei sa te faci stapan pe gandurile si modul de exprimare al altora e cu totul altceva. Iar ca vrei sa-i interzici sa gandeasca si sa se exprime in ce mod doreste el, despre cine/ce vrea el, in limitele proprietatii lui legitime, nu dovedeste, de fapt, decat ca dictatura a lasat sechele adanci in mintea multora. Tu insuti fiind un exemplu tipic.Dar nu sunt de acord ca cineva , in mod repetat sa-si bata joc de valorile si opiniile mele si sa ma faca in toate felurile pentru ca gandesc diferit de el!
pai aici e problema pe care ori nu poti, ori nu vrei s-o intelegi...aia nu s-au dus sa publice caricaturile in siria, maroc sau unde vrei tu !Florin Pata scrie:Am inteles ! Sun fan dictatura ! Ia mergi tu in SUA , Franta , etc. si declara in public in mod repetat , bineinteles pe baza libertatii de gandire si exprimare cum te "stropesti " tu pe steagul lor si insemnele lor nationale sau pe sfintii lor catolici & etc. ! Vei avea o mare surpriza "democratica" ! Democratia nu inseama ca fiecare face si spune ce vrea si cand vrea ! Aia se numeste anarhie !!!
Florin Pata scrie:Am inteles ! Sun fan dictatura ! Ia mergi tu in SUA , Franta , etc. si declara in public in mod repetat , bineinteles pe baza libertatii de gandire si exprimare cum te "stropesti " tu pe steagul lor si insemnele lor nationale sau pe sfintii lor catolici & etc. ! Vei avea o mare surpriza "democratica" !ionut72 scrie:Ca nu esti de acord e una, dar ca vrei sa te faci stapan pe gandurile si modul de exprimare al altora e cu totul altceva. Iar ca vrei sa-i interzici sa gandeasca si sa se exprime in ce mod doreste el, despre cine/ce vrea el, in limitele proprietatii lui legitime, nu dovedeste, de fapt, decat ca dictatura a lasat sechele adanci in mintea multora. Tu insuti fiind un exemplu tipic.Dar nu sunt de acord ca cineva , in mod repetat sa-si bata joc de valorile si opiniile mele si sa ma faca in toate felurile pentru ca gandesc diferit de el!