Liber la furat

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Liber la furat

Mesaj de Dan Mitranescu »

Gaboitza scrie:Dosarul preturilor de transfer este analizat si aprobat de ANAF. Daca ei considera ca profitul care trebuie sa ramana in tara este de 4%, doar nu sunt prosti aia de la multinationale sa zica ca procentul este mult mai mare si ca nu este corect pentru Romania.
Prostia vine tot de la idiotii astia care ne conduc pentru ca nu au nicio treaba cu acest domeniu. Prin aceasta metoda, multinationalele transforma Romania intr-o vaca de muls. Taxele si impozitele platite in RO sunt fix pix, praful de pe toba. Cheagul pleaca unde trebuie si noi ne multumim cu salariul minim;)
AU o treaba cu acest domeniu. Este locul de unde isi fac averile, sacrificand interesele nationale.
Se bat intre ei cu ajutorul nostru, ca sa fie primii la spagi.

pescarusull

Mesaj de pescarusull »

Cum vrei ma RSC sa combatem psd/dragnea ?
A trecut de mult vremea purtatului cu manusi.
Oricum.. tu tii cu ursul. Esti manjit.
psd a primit un vot ca sa faca ceea ce a promis nu sa dea legi care sa le permita sa jefuiasca legal.
Europa, America, practic intreaga lume acuza guvernul pentru rahatul imprastiat.
Am reusit sa-l dam jos pe ceausescu si nu reusim sa dam la o parte o mana de oameni care se cred deasupra legii ?
O dati in analize fiscale, chestii economice, ... Pe bune acum. Din pescari ati devenit experti financiari.
Cica "Prefer sa-ti dau un fragment dintr-un articol primit acum cateva luni pentru ca nu am timp - plec la pescuit :lol: , la Obor :lol:

"Specialiştii în fiscalitate explică şi cum pot pleca banii făcuţi în România peste graniţe: cea mai folosită tactică e cea în care subsidiara din România cumpără, la suprapreţ, servicii sau produse de la firma-mamă din străinătate.

„Societatea din România primeşte facturi de achiziţii cu sume foarte mari, aproape chiar de preţul de revânzare, astfel încât pe teritoriul României fie se realizează o pierdere, fie un profit minuscul, nesemnificativ. Profiturile ajung în locurile de rezidenţă ale societăţilor mamă sau în aşa-zisele paradisuri fiscale,” . Esti cumva fost angajat ca "reporter" La otv? rtv cumva ? poate antena3 ? Articolul l-ai primit cu dedicatie?
Parerea mea e ca se cam pierde esentialul.
Uitati cati au murit acum 27 de ani tocmai ca eu, voi si restul romanilor sa avem dreptul sa ne exprimam liber.
Si daca ne doare ceva sa o spunem.
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

kelu84

Mesaj de kelu84 »

A scris mai sus dan despre turcia unde sunt ei acum fara ue...Presupun ca multi de aici ati umblat prin tarile cu state vechi in UE si ati vazut cu ochii vostri ca normele sunt mai aplicate la unii decat la altii( asta ca un amanunt ca sunt multe de vazut pt cine e dispus sa vada). Sunt dispus sa fac si un pariu ca daca Turcia adera la UE, se alege praful de tot progresul lor. Problema este la noi ca indivizi pentru ca fiecare gandeste pentru el. Eu sunt bugetar cu un salariu ok, sotia mea este corporatista la o firma detinuta de un fond de investitii olandez... Global ma seaca ca munceste pentru straini, dar individual imi convine ca am buzunrul super ok. Nici macar UNUL din noi nu ar avea puterea sa renunte la beneficiile materiale pentru binele tarii. Nu numai dragnea e problema, ci intreaga clasa politica. Toti cauta binele lor propriu, nu vine nimeni la putere pentru tara. Clotilde Armand are tupeul jegos sa vrea puterea, se vroia primarita cand firma pe care o pastoreste a supt bani romanesti intr un joint venture de toata frumusetea cu Bechtel( companie descrisa cu subiect si predicat ca mare asasin economic). Online ul geme de informatii detaliate despre ce a facut Iohannis la Sibiu si cum a muls sibiul cu o perseverenta nemteasca. SOV nu bate campii cand spune ca o tara o slabesti prin distrugerea sanatatii si a invatamantului. AM facut toti scoala dar nu cred ca nu v-ati uitat pe manualele celor mici de acum iar reforma invatamantului care nu se mai termina.....Candva invatamantul romanesc era la mare cautare..S a ales praful si de el....Ma doare fix in cot ca suntem in ue. Mare smecherie ca pot umbla liber prin uniune. La ce bun cand fondurile europene sunt pistol cu apa comparativ cu cat ne sug ei. Vorbim desrpe autostrazi, le vrem, le visam, sarbatorim inaugurarea unui tronson de 30 km...De ce la nemti se construiesc 30 km pe saptamana si la noi in 5 ani? De ce sa avem infrastructura buna? De ce sa circule marfurile eficient si la noi? Dacia Mioveni.... au cerut autostrada Pitesti Sibiu... nu s-a facut nimic...Deja vor muta constructia logan mcv in maroc...aia au 1800 km de autostrada. Scopul a fost atins- ne au facut varza, noi zicem saru-mana ca mai ciupim un leu de colo de colo. Acum ani de zile a venit directiva ue cu evaziunea la tuica si ca nu este facuta igienic in batatura mosnegilor de la tara. A fost o razie sa le confiste cazanele amaratilor care platau cositul si muncile campului cu tuica. I-au rezolvat si p-aia....Daca pe tine te-a prins cu o musca in fast food te-au inchis. Painea ti-o da vanzatorul doar cu manusa. In germania se scarpina in c.ur si apoi in nas si apoi iti da painea fara nicio jena. Eticheta unei sticle de vin romanesc trebuie sa contina spe mii de informatii legate de ce bei. In Austria gasesti trei randuri scrise si tot nu sti ce bei. din 100 de sortimente prezente la raft, daca au 5 eticheta completa si-ti poti face o idee despre ce bei. Dar noua ne place...circulam liber....a fost argumentul perfect pentru o tara iesita din comunism. Ce vine la pachet cu libera circulatie nu mai conteaza. Trecem peste. Cand se va inchide facebook si posturile tv nu vor mai fi finantate de partide, vom avea liniste si poate vom fi mai uniti

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

Dan Mitranescu scrie: Nu este virtute. Este fix ca f..utul. Nu poti sa te lauzi cu el, dar nici fara nu se poate trai. :)
Nu erai vizat direct Dane,vorbeam in general,chiar si magazinele de pescuit erau doar un exemplu,si eu in trecut preferam varianta "la negru" sau cel mult la "gri",dupa care m-am gandit ca nu pot sa strig hotii cand eu sunt un hot mai mic...in prezent prefer sa dorm linistit cu cateva procente in minus la profit ca sa ma bat cu caramida in piept ca sunt un platitor de taxe corect,mai putin treaba cu impozitarea salariilor ca probabil ar trebui sa dublez preturile ca sa le pot plati asa cum vrea ANAF-ul,in cazul asta consider ca negociez dur cu statul roman :D

Ca sa revin in tonul tau,nici barbatul nu poate sa dea vina pe nevasta ca l-a umplut de gonoree cand el frecventeaza regulat centura...
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

Dan Mitranescu scrie: Iese cineva pentru asta in strada ? Isi pune cineva problema asta ?
......
Din intamplare , in legea asta nou se pare ca vor sa creasca ipozitul pe dividende de la 5% la 16%. ...............
Pai sa-i f.tem pe aia care se opun sa creasca impozitul catre multinationale, catre chinezi si catre toti care scot bani din tara fara sa plateasca impozite. Facem o petitie in acest sens ? :)
Daca in loc sa se ocupe de puscariabili dadeau o lege favorizanta pentru multinationale care ar fi prejudiciat Romania,da,se iesea si atunci in strada ca tot furt se numeste.

Impozitul a scazut la 5% doar pentru ca a fost an electoral cu nevoie de cash la partide,intelegerea a fost asa: noi scadem impozitul cu 11 procente ,tu scoti dividendele mai avatajos cu 11% iti opresti bucatica si restul livrezi la partid,nimeni nu pierde,toata lumea castiga,basca ca la anul urmator ai contractele garantate...intradevar si noi paduchii mici am beneficiat de asta,dar o sa suportam cheltuielile in anii urmatori ca investitii nu s-au mai facut...
Daca se revine la 16% pe mine unul m-a pierdut ca si firma cu profit.

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

kelu84 scrie: Dar noua ne place...circulam liber....a fost argumentul perfect pentru o tara iesita din comunism. Ce vine la pachet cu libera circulatie nu mai conteaza. Trecem peste. Cand se va inchide facebook si posturile tv nu vor mai fi finantate de partide, vom avea liniste si poate vom fi mai uniti
Acest cont a fost furat, numitul kelu84 postează rar dar are postari de calitate, este singura explicatie :oops:
Serios acum, ce propui, circulație îngrădită, acces 0 la informație, eventual 2 ore pe zi de Antena 3 sa vedem "știrile"? Sună cunoscut...în fapt principalul partid politic tinde să acapareze toată țara și să se transforme in partid unic, și întâmplător sau nu au avut candidat unic la ultimul congres, care ar fi fost normal sa fie rebotezat "al 15-lea congres", că acolo de oprise numărătoarea

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

eugen dragnea scrie:....
Un lucru este clar,oricum s-ar termina PSD-ul este un partid terminat,prin ce a facut si-a terminat energia politica,cel mult vor mai exista urmatorii 4 ani.
...
Asa zice orice om cu liceul facut, insa, puterea PSD-ului vine insa de la sat, acolo unde lumea nu prea s-a lipit de multi ani de scoala. Masa mare de votanti PSD nu da doi bani pe legi sau ordonante de urgenta...pe ei ii incanta 2 kg de zahar si-o galeata rosie primite cadou de la primar cu o zi inainte de alegerile. Ca sa se aleaga praful de PSD in anii care urmeaza ar trebui sa se schimbe mentalitatea votantilor acestora...or, romanul get beget din mediul rural e mare amator de pomeni, capitol la care PSD exceleaza! Problema e ca daca reusesc acum sa-ti mentina pozitia cu ordonantele astea, in urmatorii ani vor putea face absolut orice, oricand, oricui, oriunde! Ei stiu ca isi diminueaza din capitalul electoral prin ce fac acum insa deasemenea sunt constienti ca daca n-o fac, multi din partid ajung in puscarie si oricum vor pierde puterea. Sansa lor e sa se mentina in varf prin orice modalitate si ulterior sa-si refaca fortele. Ipotetic vorbind, daca vin peste 3 ani cu o hotarare de a dubla salariul minim pe economie, crezi ca lumea o sa mai tina cont ca Liviu Dragnea trebuia sa faca puscarie ?!
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

kelu84 scrie:Problema este la noi ca indivizi pentru ca fiecare gandeste pentru el.
.......
Global ma seaca ca munceste pentru straini, dar individual imi convine ca am buzunarul super ok.
.......
Nici macar UNUL din noi nu ar avea puterea sa renunte la beneficiile materiale pentru binele tarii.
..........
Nu numai dragnea e problema, ci intreaga clasa politica. Toti cauta binele lor propriu, nu vine nimeni la putere pentru tara. Clotilde Armand are tupeul jegos sa vrea puterea, se vroia primarita cand firma pe care o pastoreste a supt bani romanesti intr un joint venture de toata frumusetea cu Bechtel( companie descrisa cu subiect si predicat ca mare asasin economic). Online ul geme de informatii detaliate despre ce a facut Iohannis la Sibiu si cum a muls sibiul cu o perseverenta nemteasca.
..........
Painea ti-o da vanzatorul doar cu manusa. In germania se scarpina in c.ur si apoi in nas si apoi iti da painea fara nicio jena.
........
Cand se va inchide facebook si posturile tv nu vor mai fi finantate de partide, vom avea liniste si poate vom fi mai uniti
Este incastrata in codul genetic al oricarei fiinte nevoia de supravietuire,important este modul cum o faci,asta ne deosebeste de animale.

De ce sa te sece ca lucreaza pentru straini?esti tu mai nobil cu ceva ca lucrezi pentru stat?Poate ar trebui sa te gandesti ca ea lucreaza ca sa-ti primesti tu salariu de bugetar...ia vezi mai te simti "gol" acum?!

Daca nu ar fi existat in istorie oameni care sa renunte la binele sau in favoarea tarii probabil acum ai fi vorbit turceste,ungureste,nemteste sau ruseste...nu generaliza slabiciunile tale la restul romanilor.

Legat de Clotilde Armand si Bechtel,daca tot ai zis ca esti bugetar,sa facem un exercitiu de imaginatie si sa zicem ca lucrezi la MAI (imi pari genul si deaceea am ales exemplul asta),si primesti un ordin de servici imoral/ilegal/neconstitutional etc. de la superiorul tau cu mentiunea ca daca reuseste misiunea te umple de grade (si la epolet,si in pahar si in cont),ce faci ?refuzi ordinul? iti dai demisia? sabotezi misiunea? De Bechtel trebuia sa se ocupe statul Roman prin ministerele sale,angajatul Clotilde Armand si-a indeplinit fisa postului,daca cumva a facut asta ilegal trebuie sa suporte consecintele legii.
Legat de Iohanis si Sibiu pot sa-ti spun ca este orasul cu somaj 0,iar in comunele din jurul Sibiului aproape toti locuitori sunt angajati,ce spui tu aici este ca si cum cainele vecinului este invidios ca in ograda vecina este o vaca buna de lapte si "nesimtitul" ala de vacar nu arunca peste gard cu branza...

La faza cu painea m-ai pierdut total...

Iar legat de facebook si televiziuni inchise,este simplu,faci o masina a timpului,calatoresti cu ea in anii 80 si te unesti cu restul locatarilor din blocurile neterminate dar locuite,la ceas de seara cand toata lumea asteapta apa calda pe intuneric ca tocmai s-a luat lumina si de plictiseala stau pe chat-ul de pe paliere...

kelu84

Mesaj de kelu84 »

Acces la informatie nu inseamna facebook, antena 3, realitatea etc. Libera circulatie e fix zero atat timp cat nu avem pe ce circula. De propus nu propun nimic. Propuneri putem face cand FIECARE va fi dispus sa renunte la binele personal pentru binele colectiv. Cand sifonarea banului public va fi catalogata tradare de tara vom mai avea o speranta. Vorbim de atacuri teroriste. Ca fapt divers...ce se intampla in sistemul sanitar romanesc? Cati mor in spitalele patriei sau acasa dupa vizita in spitale? Cati mor pe soselele patriei?? E o chestiune de nuanta ca nu se cheama terorism. Mereu am zis ca suntem inca tineri ca democratie si ne comportam ca scapati din gulaguri de la cel mai inalt nivel pana jos. Coruptie exista peste tot in lumea asta, doar ca nu se mediatizeaza. Suntem atat de usor de corupt... dar nu ne dam seama de chestia asta. Nu mi se pare normal ca un lant precum carrefour sa scape basma curata la fiecare control desi nereguli sunt slava Domnului, iar un amarat cu un butic sa fie inchis pe loc pentru o neregula sau primeste o amenda de nu mai iese la liman. Penescu era la fel de corupt ca si detinatorii brandului carrefour, dar era afacere romaneasca....Dna, coruptia sunt instrumentele ideale. Noi ne bucuram ca fraierii ca se duc la puscarie, dar omitem ca afacerile pastorite erau cu capital romanesc. InterAgro spre exemplu...Pe Ovidiu Tender l-am cunoscut personal...nu a mai vrut sa cotizeze si s-a dus....In locul InterAgro infloresc Basf, Bayer samd. In toate magazinele de bricolaj daca voi gasiti 5% produse din lemn care sa aiba alta eticheta decat HolzIndustrie e mare lucru. Sunt curios cat dureaza pana ii aresteaza pentru coruptie si pe detinatorii Dedeman, Fan Courier si cele cateva brand uri romanesti care chiar functioneaza. Dar revin....suntem multumiti ca se creeaza locuri de munca, ca ne primim lefurile si cam atat.

tecsi78

Mesaj de tecsi78 »

gor965 scrie:
eugen dragnea scrie:....
Un lucru este clar,oricum s-ar termina PSD-ul este un partid terminat,prin ce a facut si-a terminat energia politica,cel mult vor mai exista urmatorii 4 ani.
...
Asa zice orice om cu liceul facut, insa, puterea PSD-ului vine insa de la sat, acolo unde lumea nu prea s-a lipit de multi ani de scoala. Masa mare de votanti PSD nu da doi bani pe legi sau ordonante de urgenta...pe ei ii incanta 2 kg de zahar si-o galeata rosie primite cadou de la primar cu o zi inainte de alegerile. Ca sa se aleaga praful de PSD in anii care urmeaza ar trebui sa se schimbe mentalitatea votantilor acestora...or, romanul get beget din mediul rural e mare amator de pomeni, capitol la care PSD exceleaza! Problema e ca daca reusesc acum sa-ti mentina pozitia cu ordonantele astea, in urmatorii ani vor putea face absolut orice, oricand, oricui, oriunde! Ei stiu ca isi diminueaza din capitalul electoral prin ce fac acum insa deasemenea sunt constienti ca daca n-o fac, multi din partid ajung in puscarie si oricum vor pierde puterea. Sansa lor e sa se mentina in varf prin orice modalitate si ulterior sa-si refaca fortele. Ipotetic vorbind, daca vin peste 3 ani cu o hotarare de a dubla salariul minim pe economie, crezi ca lumea o sa mai tina cont ca Liviu Dragnea trebuia sa faca puscarie ?!
Cu parere de rau dar este cel putin eronata o parte din afirmatia ta.

A fost pentru prima data in decembrie cand psd a castigat in Ardeal, pentru prima data cand a luat aproape 30% din votul studentilor si cred ca si votul urban. Toate acestea sunt semne clare ca lumea se desteapta si nu mai crede ce li se serveste de catre foarte multi interesati.

Deasemenea, este singurul partid care nu si-a schimbat numele, culorile etc., cum au facut de exemplu pdl->pnl, ascunzandu-se, deghizandu-se.

Sunt foarte multi iubitori de democratie aici, incapabili sa accepte rezultatul cel mai democratic, votul popular, cum se poate? O intrebare retorica, evident.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”