florianb scrie:Merci mult Iulian pt raspuns!
Conteaza mult pt mine raspunsul legat de fire, de ace pt ca astfel stiu de unde sa apuc si eu (stiu ca exista multe modele de fire fluoro si de ace, tocmai de asta e bine sa primesti un sfat).
Sunt din Targoviste, mai greu cu Bucurestiul.
Inca ceva. Am tot fost anul trecut la pescuit pe Hermes-Peris si am observat la colegii de standuri ca cea mai folosita montura era cea helicopter, dar o varianta cu plumb in-line cu tija si dupa plumb acul legat cu un fluorocarbon de un vartej, si care era culisant pana intr-un opritor (circa 10 cm parca intre teava plumbului si opritor).
Ma puteti ajuta cu niste sfaturi cum sa fac corect aceasta montura?
Ma intereseaza daca montura se face pe inaintas mono sau textil, cat de lung se face forfacul, cat sa las distanta de culisare a acului, daca forfacul se face doar cu fluorocarbon sau se poate face si cu alte fire, orice alte detalii legate de aceasta montura?
Multumesc!
-----------------
`angrenajul il faci direct pe balta (doar forfatcele sa le ai legate )
dupa ce tragi inaintasul textil pe inele , cu o croseta subtire bagi o bila de cauciuc (nu prin gaura ei daca are , bagi lateral ) , apoi bagi vartejul care are forfacul pe el , apoi alta bila si pe urma bagi textilul prin un plumb cu tija in-line si pui un vartej in capat ca sa tina plumbul .
exact asta este ordinea .
De stiut :
forfacul sa fie de 6-7 cm
folosesti ca vartej la forfac microvartej
tija la plumb o lasi de 5-6 cm
faci cu grija nodurile si umezesti mereu ....
nu folosesti saculeti ,meltex la aceasta montura ca se reteaza forfacul ..
Cand lansezi ,cele doua bile cu forfacul intre ele le pui deasupra tijei .... in impactul cu apa/ namol se ridica singure in sus si ramane deasupra ..... bilele trebuie sa culiseze destul de usor pe textil si daca sunt prea fixe misti sus -jos (freci) bilele pe textil pana se misca destul de usor cat in contact cu namolul sa se ridice in sus pe fir ...(probezi cu firul ud )
Acel opritor fix pus pe textil la 30 cm nu este `legal in competitii pt. ca nu da voie pestelui sa se elibereze de plumb pt. ca acel opritor nu o sa treaca peste nodul intre textil si mono ...
Se pune totusi pt. ca de multe ori pestele daca `trage pe drop el se plimba pe toata lungimea inaintasului si tu vezi doar niste bipuri .... Cand intepi el poate sa fie si la 7-8 metrii fata de plumb si de multe ori scapa ...
sper ca intelegi `angrenajul cum se face ....e greu de explicat prin `cuvinte ....
am incercat montura si cu textil camasuit total dar aveam mai multe rateuri .... firul flouro finutz da mai mult randament ...
In loc de microvartej, am inceput acum sa folosesc microagrafe rapide ca sa schimb mai repede forfacurile ....
Eu nu zic ca montura asta e corecta .... doar ca asta o folosesc ....