
Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
Vad ca din start ai tinut sa combati ce am scris cu argumente ... chiar bazate pe o experienta vasta si pe documentatie verificata din cel putin 3 surse...ma bucur ca demonstrezi ca esti "hotarat sa demonstrezi ca nu esti prost":Zota Stefan Doru scrie:Prost dar hotarat
1 Nu ai citit articolul...
2 La-i luat pe nu in brate
3 Ai ceva cu moldovenii nici decum cu bilele...
4 Te exprimi anagramat
5 Faci greseli de ortografie
6 Nu articulezi cuvintele (te abti sti vorba aia ti neaparat N butiric siplu) - toate acestea se scriu cu doi de i exemplu: abtii, stii, tii, simplu etc.
7 Daca tu nici romana nu stii cum doamne iarta-ma ai invatat chimie ???
Ce a scris el aici nu merita nici un like sau bravo, ca e o colectie de nazbatii (cele subliniate).Razvan Gheorghe scrie:Big like!!! Bravooo!!!!Ce ai scris tu aici merita un "big like" din partea mea!!!Zota Stefan Doru scrie:Un lucru mai putin stiut este ca insasi PH-ul apei joaca un rol important in alegerea sau prepararea nadei optime. Intr-un iaz bogat in calciu (PH ridicat) si deci si in hrana, nadele bogate in aminoacizi sunt putin eficace. Bilele “sarace”, pe baza de ...., cu o aroma simpla ca atractant, reprezinta alegerea inteleapta pentru acest caz. O nada simpla si clasica cu o aroma si putin ulei volatil devine usor acida. Intr-o apa cu PH-ul 7-7.5 aceasta diferenta prezinta interes pentru crap. In cazul apei dure (PH 8.5), nada de mai sus devine prea acida pierzandu-si atractivitatea ca urmare a gradientului ridicat de aciditate (diferenta mare de aciditate). In acest caz vom pune in nada putin carbonat de calciu sau coaja de ou care au rolul de a diminua aciditatea nadei. A se intelege aici ca problema este valabila atat pentru nada cat mai ales pentru momeala, cazul reprezentativ – bilele.
Crapul este foarte senzitiv la schimbari ale PH-ului, bilele avand un PH in general de 4 mult mai mic decat al apei care este intre 7 si 8. Aromele folosite in bile au PH-uri diferite unele mai mare altele mai mic, si de aceea unele prind mai bine altele nu. Stim ca mister crapul nu simte aromele, el simte diferenta de PH.
Deci inca odata va urez succes la bile si fire zbuciumate!
Iti bati capul degeaba, unii nu merita!C_Alexandrescu scrie:Eu cred ca vina pentru situatia discutiilor virulente, pe orice subiect, purtate pe Crapmania apartine in proportie foarte mare celor care raspund de site. Nu ar trebui sa fie tolerate astfel de comentarii irationale, care nu fac decat sa lase un gust amar cititorilor si, in special celor care incearca sa gaseasca raspuns unor intrebari legate de pescuit. Am observat ca, de mult timp, orice comentariu postat da nastere unor conflicte verbale (cine stie cand situatia se va tranforma si in alt tip de conflicte) de o intensitate si intr-o maniera nejustificate.
Toti trebuie sa pornim de la premisa ca suntem liberi sa ne exprimam. Aceasta libertate nu da insa dreptul celui care combate un punct de vedere sa jigneasca si sa umple acest site cu ineptii.
Daca accesam aceste topic-uri, ar fi bine sa o facem ca pescari, colegi, amici, eventual prieteni si nu ca dusmani, aruncand vorbe grele unor oameni pe care nu ii cunoastem si nu putem aprecia asupra calitatilor acestora.
Cu ce a gresit cel ce a deschis convorbirea, cerand ajutorul unor "colegi" mai experimentati? Este cineva de vina daca a facut scoala in conditii mai putin "calificate" decat altii? Chiar trebuie sa fim experti in chimie pentru a posta o opinie legata de compozitia unei "banale nade"? Avem dreptul sa aruncam cu noroi in semenii nostri pentru ca s-au nascut in diferite provincii ale Romaniei?
Este pacat ca lasati ca acest site sa fie terfelit de persoane care nu ar trebui lasate nici sa aiba acces, cu atat mai mult sa scrie pareri despre subiectele in discutie. Am vazut ca site-ul se mandreste cu un trafic record. Nu vreau sa imi inchipui ca cearta si limbajul impropiu unui discurs civilizat sunt motivele acestei realizari.
Poate reflectati asupra celor scrise de mine, iar cei ce nu sunt de acord, poate va abtineti de la comentarii nepotrivite. Un proverb spunea ca "tonul face muzica" (spunea, deoarece nu mai folosim astazi proverbe, ci doar like-uri, lol-uri etc.)
trafic ranking te contraziceosc1or scrie: Eu sunt membru pe crapmania de vreo 6 ani si din pacate constat ca forumul este in cadere libere ca si valoare...
Pacat ...
Majoritatea baltilor noastre au PH in jur de 7. Nada ca sa prinda peste, comform teoriei de mai sus, trebuie sa aiba ph sub 7, adica sa fie acida. Gen capsuna, ananas, etc.Zota Stefan Doru scrie:Nu... ca nu ma pot abtine! Stimati pescari, dragi colegi de pe forum, dupa cum a-ti vazut in articolul distribuit mai sus, preluat de la Vlad Pavlovici reiese clar importanta PH-ului si faptul ca bilele trebuie sa aiba un PH mai mic decat al apei deoarece tocmai acasta diferenta starneste interesul crapului.
...
Vladut Mateianu scrie:Majoritatea baltilor noastre au PH in jur de 7. Nada ca sa prinda peste, comform teoriei de mai sus, trebuie sa aiba ph sub 7, adica sa fie acida. Gen capsuna, ananas, etc.Zota Stefan Doru scrie:Nu... ca nu ma pot abtine! Stimati pescari, dragi colegi de pe forum, dupa cum a-ti vazut in articolul distribuit mai sus, preluat de la Vlad Pavlovici reiese clar importanta PH-ului si faptul ca bilele trebuie sa aiba un PH mai mic decat al apei deoarece tocmai acasta diferenta starneste interesul crapului.
...
Cum facem ca la noi merg cel mai bine bilele squid&octopus, o aroma care numai acida nu este ?