Nu-ti recomand sa cumperi mix-uri. Nici macar daca esti la inceput in privinta producerii de bile proprii.
E pierdere de timp, crede-ma. Nu zic ca nu gasesti mixuri bune. Dar vad ca nu e vorba de bani; atunci foloseste intelept timpul ca sa obtii un mix bun, si ulterior niste bile bune. Daca incepi cu mix-uri cumparate, ai sa te plafonezi la un moment dat si vei vrea sa le faci tu. Plus ca te va enerva sa nus tii ce contine exact coca din care iti faci bilele. Mai bine in acest timp invata sa le faci pe cont propriu. Garantat, vei avea o satisfactie pe masura !
Incepe cu bile tari, adica fierte. Sau mai bine sa le faci la aburi, sunt aparate de genul asta. Pe urma vei umbla la coca de bile, la unele ingrediente ca sa obtii consistenta potrivita sa faci si bile solubile.
Fara conservanti banuiesc ca vrei sa procedezi, atunci le poti totusi usca controlat, timp in care le mai si stropesti cu dip-uri tot pe baza de scoica. Iti garantez ca nu vor mucegai daca controlezi procedeul de uscare lenta si rehidratare cu dip a bilelor.
Atentie mare la:
1. dimensiunea conului si a mesei de rulat, degeaba ai masa de 18 si pui con de 18, ca e foarte posbil sa nu-ti iasa bilele. De obicei conul il tai undeva pe la 16 cu aproximatie, dar depinde si de consistenta cocii.
2. Dupa ce faci coca, o lasi la rece la frigider, sa traga bine partea lichida. Dupa vreo 3-4 ore o scoti si ai sa vezi ca si-a modificat consistenta, si mai poti adauga ori parte solida ori parte lichida daca trebuie sa-i modifici consistenta, altfel risti sa nu se ruleze bine.
Sunt chestii de care m-am lovit si eu, dar le-am invatat in timp, pe proprie piele, ca nu intotdeauna am primit informatii de la altii. Stii cum e, informatia inseamna bani pentru unii

.
Si crede-ma e doar o chestiune de timp sa obtii un mix cu consistenta buna, o chestiune de timp sa potrivesti conul la masa ca sa-ti iasa bile intregi, o chestiune de timp sa inveti sa usuci bilele sa le poti pastra de la un sezon la altul fara conservanti.
La ce ingrediente ai de gand sa folosesti la bile, ma indoiesc ca iti mai trebuie ceva ca sa le faci prinzatoare.
PS: Sunt din Suceava, ca si tine, ne putem intalni la un suc/bere si iti mai pot povesti si alte mici probleme cu care m-am intalnit.