Boilies scoica apa rece

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
bogdan5
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Boilies scoica apa rece

Mesaj de bogdan5 »

DumiD scrie:
osc1or scrie:Omul a spus ca dispune de toate resursele necesare pentru acest proiect!
E o provocare sa prinzi peste la un mix propriu! Iar satisfactiile sunt mult mai mari!
daca potenta financiara si timpul liber ar fi garantul unei retete de boilies mult mai prinzatoare decat un ready made am avea o multime de pescari fericiti. as intreba unul din producatorii nostri autohtoni daca introducerea intr-una dintre retetele consacrate a unor ingrediente mai scumpe cu 50% sa zicem ar fi garantia unei partide macar cu 30% mai eficiente. daca da, eu unul as plati fericit 100 sau 150 de lei pe un kilogram de boilies cu care sa rup in doua.
"Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam" !!! :lol: :lol:
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

doruSV

Mesaj de doruSV »

Nu-ti recomand sa cumperi mix-uri. Nici macar daca esti la inceput in privinta producerii de bile proprii.
E pierdere de timp, crede-ma. Nu zic ca nu gasesti mixuri bune. Dar vad ca nu e vorba de bani; atunci foloseste intelept timpul ca sa obtii un mix bun, si ulterior niste bile bune. Daca incepi cu mix-uri cumparate, ai sa te plafonezi la un moment dat si vei vrea sa le faci tu. Plus ca te va enerva sa nus tii ce contine exact coca din care iti faci bilele. Mai bine in acest timp invata sa le faci pe cont propriu. Garantat, vei avea o satisfactie pe masura ! :D
Incepe cu bile tari, adica fierte. Sau mai bine sa le faci la aburi, sunt aparate de genul asta. Pe urma vei umbla la coca de bile, la unele ingrediente ca sa obtii consistenta potrivita sa faci si bile solubile.
Fara conservanti banuiesc ca vrei sa procedezi, atunci le poti totusi usca controlat, timp in care le mai si stropesti cu dip-uri tot pe baza de scoica. Iti garantez ca nu vor mucegai daca controlezi procedeul de uscare lenta si rehidratare cu dip a bilelor.
Atentie mare la:
1. dimensiunea conului si a mesei de rulat, degeaba ai masa de 18 si pui con de 18, ca e foarte posbil sa nu-ti iasa bilele. De obicei conul il tai undeva pe la 16 cu aproximatie, dar depinde si de consistenta cocii.
2. Dupa ce faci coca, o lasi la rece la frigider, sa traga bine partea lichida. Dupa vreo 3-4 ore o scoti si ai sa vezi ca si-a modificat consistenta, si mai poti adauga ori parte solida ori parte lichida daca trebuie sa-i modifici consistenta, altfel risti sa nu se ruleze bine.

Sunt chestii de care m-am lovit si eu, dar le-am invatat in timp, pe proprie piele, ca nu intotdeauna am primit informatii de la altii. Stii cum e, informatia inseamna bani pentru unii :).

Si crede-ma e doar o chestiune de timp sa obtii un mix cu consistenta buna, o chestiune de timp sa potrivesti conul la masa ca sa-ti iasa bile intregi, o chestiune de timp sa inveti sa usuci bilele sa le poti pastra de la un sezon la altul fara conservanti.
La ce ingrediente ai de gand sa folosesti la bile, ma indoiesc ca iti mai trebuie ceva ca sa le faci prinzatoare. :)

PS: Sunt din Suceava, ca si tine, ne putem intalni la un suc/bere si iti mai pot povesti si alte mici probleme cu care m-am intalnit.

gica maxim

Mesaj de gica maxim »

Ovideli ...mersi pt sugestia cu faina de krill...
doruSV ...foarte bune sfaturile tale...mersi ..ne vom intalni cu siguranta sa schimbam impresii :D
Ghimar Carp Team

PallBogdan
pescar de competitie

Boilies scoica apa rece

Mesaj de PallBogdan »

gica maxim scrie:Ovideli ...mersi pt sugestia cu faina de krill...
doruSV ...foarte bune sfaturile tale...mersi ..ne vom intalni cu siguranta sa schimbam impresii :D
Poate le postati si pe aici...chiar si fara suc sau bere... :)

Spor la treaba!

Sent from my iPhone using Tapatalk

tiger1

Mesaj de tiger1 »

doruSV scrie:Nu-ti recomand sa cumperi mix-uri. Nici macar daca esti la inceput in privinta producerii de bile proprii.
E pierdere de timp, crede-ma. Nu zic ca nu gasesti mixuri bune. Dar vad ca nu e vorba de bani; atunci foloseste intelept timpul ca sa obtii un mix bun, si ulterior niste bile bune. Daca incepi cu mix-uri cumparate, ai sa te plafonezi la un moment dat si vei vrea sa le faci tu. Plus ca te va enerva sa nus tii ce contine exact coca din care iti faci bilele. Mai bine in acest timp invata sa le faci pe cont propriu. Garantat, vei avea o satisfactie pe masura ! :D
Incepe cu bile tari, adica fierte. Sau mai bine sa le faci la aburi, sunt aparate de genul asta. Pe urma vei umbla la coca de bile, la unele ingrediente ca sa obtii consistenta potrivita sa faci si bile solubile.
Fara conservanti banuiesc ca vrei sa procedezi, atunci le poti totusi usca controlat, timp in care le mai si stropesti cu dip-uri tot pe baza de scoica. Iti garantez ca nu vor mucegai daca controlezi procedeul de uscare lenta si rehidratare cu dip a bilelor.
Atentie mare la:
1. dimensiunea conului si a mesei de rulat, degeaba ai masa de 18 si pui con de 18, ca e foarte posbil sa nu-ti iasa bilele. De obicei conul il tai undeva pe la 16 cu aproximatie, dar depinde si de consistenta cocii.
2. Dupa ce faci coca, o lasi la rece la frigider, sa traga bine partea lichida. Dupa vreo 3-4 ore o scoti si ai sa vezi ca si-a modificat consistenta, si mai poti adauga ori parte solida ori parte lichida daca trebuie sa-i modifici consistenta, altfel risti sa nu se ruleze bine.

Sunt chestii de care m-am lovit si eu, dar le-am invatat in timp, pe proprie piele, ca nu intotdeauna am primit informatii de la altii. Stii cum e, informatia inseamna bani pentru unii :).

Si crede-ma e doar o chestiune de timp sa obtii un mix cu consistenta buna, o chestiune de timp sa potrivesti conul la masa ca sa-ti iasa bile intregi, o chestiune de timp sa inveti sa usuci bilele sa le poti pastra de la un sezon la altul fara conservanti.
La ce ingrediente ai de gand sa folosesti la bile, ma indoiesc ca iti mai trebuie ceva ca sa le faci prinzatoare. :)

PS: Sunt din Suceava, ca si tine, ne putem intalni la un suc/bere si iti mai pot povesti si alte mici probleme cu care m-am intalnit.
moldoveanu tot moldovean ! :D daca ar putea si-ar face si loganu' singur, doar sa iasa mai eftinache ! :D

gica maxim

Mesaj de gica maxim »

esti sigur ca aceste bile vor iesi "eftinache" ...mai uitate in lista ingredientelor daca stii ce contin...iti garantez eu ca moldoveni se uita la bani mult mai putin ca altii cand e vorba de un hobby
Ghimar Carp Team

gica maxim

Mesaj de gica maxim »

si apropo va rog sa va abtineti de la comentarii aiurea ...eu am cerut pareri asupra retetei nu pe langa ea...daca puteti avea o imbunatatire sau o sugestie avizata pentru ingrediente sau o alta retea mai buna astept sa postati ...restul de comentarii va asigur ca nu ma intereseaza...comentati strict la subiect ..va multumesc
Ghimar Carp Team

ovideli

Mesaj de ovideli »

ovideli scrie:
gica maxim scrie:Rog pe cei mai experimentati sa imi dea o reteta de boilies cu aroma de scoica pt apa rece
Ca incepator in boilies home made mam gandit la un mix winter +aroma de mussel:
150gr acid casein
150gr rennet casein
100g wpc 80
50 gr isolat de soia
150gr meggablend
100gr gris
100gr supergold 60
100gr faina carapace scoica
50gr robin red
50gr extract de glm
30gr betaina
50ml mussel protein
50ml minamino
10ml aroma glm

Va rog sa imi spuneti daca combinatia este gresita sau nu se ruleaza plus orice sfat cat de mic este binevenit..Multumesc
pt un plus de aroma de crustacee eu as adauga si Faina de krill (Antarctic Krill Meal)

si ca sa scoti in evidenta si mai mult gustul de crustacee poti sa adaugi si Pro-Biotic Yeast Powder si/sau la partea lichida Krill Amino Compound sau Liquid Shellfish Concentrate, dar toate acestea maresc gradul de atractie dar si pretul/kg de boilies (dar asta am inteles ca pentru tine nu e o problema)
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

gica maxim

Mesaj de gica maxim »

ovideli faine sugestii..multumesc frumos
am sa completez cu 5gr/kg mix de yeast powder si 30 ml /kg de liquid shellfish concentrate
Reteta:
150gr acid casein
150gr rennet casein
100gr wpc 80
50gr isolat de soia
150gr meggablend
100gr gris
100gr supergold 60
100gr faina carapace scoica
50gr robin red
50 gr extract de glm
30 gr betaina
5 gr yeast powder
50 ml mussel protein
50 ml minamino
30 ml shellfish concentrate
10 ml aroma glm

Mai astept pareri..Multumesc
Ghimar Carp Team

alinteodor79

Mesaj de alinteodor79 »

Salut,
Eu as renunta la minamino si as introduce in partea lichida Salmon Amino Compound sau cel putin 50-50%. Salmon amino compound e succesorul lui L030- proteina solubila de peste.
Pe langa aroma de GLM cred ca poti sa adaugi si 1-2 ml de BPO.
Partea lichida as incerca sa o mentin la 120-125 ml/kg de mix.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”