Boiliesuri vs C&R

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

bcgcraiova
Puncte: 0

Re: Boiliesuri vs C&R

Mesaj de bcgcraiova »

remus_cta scrie:haideti sa nu fim mai catolici decat papa.
noi inca ne chinuim cu mentalitatea daca prind 168 de kg iau tot ca am familie mare,vreau sa-mi revad colegii de facultate si nu stiu cum si ajungem la asa subiecte.
sa incercam mai intai sa schimbam aia si deabia dupa se poate zice ca putem trece si la aceste discutii la un alt nivel fata de nivelul de povesti de iarna.
asta e parerea mea.
astept argumente pro sau contra

ps:nu cred ca s-ar supara cineva sa vada un monstru asa de la bile,dar nu il va crede nimeni daca e in starea in care zici tu :lol:

pss:cum sti ce se baga intr-un mix al oricarui producator ca sa sti daca e chimical sau perfect natural?
Apropos de nivel asa cum spui tu:poate este un nivel care te depaseste spiritual,educational si cu siguranta profesional.Mergi la gura sobei.Sfatuieste-ti fiul sa se fereasca peste catva ani de vietatile ce pot fi in apa.Poate nu vor fi mari dar nocive cu siguranta.
Cine nu are loc de noi , sa se inghesuie!

bcgcraiova

Mesaj de bcgcraiova »

ovideli scrie:Bun subiect de discutie, dar la care "bile" te referi, cele care au ani in spate de studii la firme consacrate sau cele facute de unii acasa. Eu zic sa luam in discutie ultima varianta
Nu stiu sincer la care.De aceea zic sa mai scriem una alta despre tema asta si se vor descoperi care....

bcgcraiova

Mesaj de bcgcraiova »

Sharky scrie:Vand porumb bio, ambalat in punga bio , 5 boabe la punga, pret pe mp. :mrgreen:
Mergi la MARELE BAZAR-succes garantat.

marian v

Mesaj de marian v »

@Vladut
Esti sigur ca laptele de porumb este natural 100% , eu nu si tocmai de aceea am inlocuit acest produs cu miere.
Esti sigur ca betaina comercializata este naturala 100%, eu nu si folosesc un preparat propiu din sfecla rosie+zahar brun.
Exemplele pot continua:
-wiskey link cu palinca de casa
-produse pentru digerabilitatea nadei pot fi inlocuite cu uleiul de ricin,seminte anason etc... etc......

Nu vreau sa creez polimici insa sunt sigur ca sunt multe produse naturale pe care nu le folosim pt ca nu stim nimic despre ele si care cred ca folosite corespunzator micsoreaza cantitatea de chimicale din boilies-uri, pot prinde peste si de ce nu scad si costul unui kg de bile.
Cred ca un schimb de info referitor la ce produse naturale foloseste fiecare ar fi un beneficiu pt toate partile implicate in acest sport (pescar-peste-patron balta).

bcgcraiova

Mesaj de bcgcraiova »

marian v scrie:@Vladut
Esti sigur ca laptele de porumb este natural 100% , eu nu si tocmai de aceea am inlocuit acest produs cu miere.
Esti sigur ca betaina comercializata este naturala 100%, eu nu si folosesc un preparat propiu din sfecla rosie+zahar brun.
Exemplele pot continua:
-wiskey link cu palinca de casa
-produse pentru digerabilitatea nadei pot fi inlocuite cu uleiul de ricin,seminte anason etc... etc......

Nu vreau sa creez polimici insa sunt sigur ca sunt multe produse naturale pe care nu le folosim pt ca nu stim nimic despre ele si care cred ca folosite corespunzator micsoreaza cantitatea de chimicale din boilies-uri, pot prinde peste si de ce nu scad si costul unui kg de bile.
Cred ca un schimb de info referitor la ce produse naturale foloseste fiecare ar fi un beneficiu pt toate partile implicate in acest sport (pescar-peste-patron balta).
Stie omu".Respecte.

contaeugen

Mesaj de contaeugen »

Vezi ca nici mierea nu este chiar foarte naturala...

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/ ... -usor.html

bcgcraiova

Mesaj de bcgcraiova »

contaeugen scrie:Vezi ca nici mierea nu este chiar foarte naturala...

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/ ... -usor.html
Zise ursul.....si apoi se intoarse in padure mormaind! :D

marian v

Mesaj de marian v »

@contaeugen

Acelasi articol te invata si cum sa deosebesti mierea de "facaturi".. :wink:

ovideli

Mesaj de ovideli »

ai intrat pe teritoriul meu, sunt apicultor, am citit articolul respectiv si este doar partial adevarat. Citez: "Mierea falsa nu se zahariseste".
Sa stii ca doar mierea de salcim nu se zahariseste daca este "curata" ceeace nu insemna ca este neaparat falsa, e adevarat, ca sa depistezi din ce este facuta ("ceai si zahar fierte pina la o anumita viscozitate" cum am vazut in articol) numai analizele de laborator pot sa faca asta.
In rest toate tipurile de miere trebuie sa se zahariseasca (se numeste conservare naturala) vezi ca in comert sunt tot felul de tipuri de miere in magazinele mari care zac cu lunile pe rafturi si sunt nezaharisite (de ce ???? pt. ca au conservanti sau sunt tratate,pasteurizate, sau ce mama ..... le mai fac).
MIEREA DE ZMEURA SE ZAHARISESTE APROAPE IN RAMA DE STUP (FOARTE REPEDE) ASTFEL DACA NU EXTRAGI RAPID UNEORI CHIAR IN TIMPUL CULESULUI PE CALDURA (CHIAR ZIUA) NU O MAI POTI EXTRAGE, DIN ACEASTA CAUZA ARE CONCENTRATIE MARE DE APA PENTRU CA NU ESTE CAPACITA DE ALBINE.
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

dumi_id

Mesaj de dumi_id »

Atata timp cat sunt mai putin de 10 balti (poate chiar 5) in care merita sa investesti (nada, scule si timp) pentru a pune pe saltea un peste "de poza" raman la afirmatia colegului de mai devreme "sa nu fim mai catolici ca papa".
Personal, o nadire precisa (chiar si cu bastonul), face ca 4-6kg de bile (depinde de balta) sa fie suficiente oricarei partide de pescuit de 72h, dar nu la concurs.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”