Ingrediente care leaga mixul?

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
oanavictor
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Ingrediente care leaga mixul?

Mesaj de oanavictor »

crispauly scrie:
oanavictor scrie:10 la suta .........rennet casein mash 90
trebuie sa aveti grija cu ce o combinati, se preteaza la boiliesuri semiflotante. consultati specificatiile producatorului.
ce inseamna semiflotante ?si ce legatura are caseina cu flotabilitatea !
asta inseamna ca daca pun 15% gata am pop-up!
totul se rezuma la ingredientele din boillies referitor la flotabilitate .
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

Cristi Matei
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Matei »

oanavictor scrie:
crispauly scrie:
trebuie sa aveti grija cu ce o combinati, se preteaza la boiliesuri semiflotante. consultati specificatiile producatorului.
ce inseamna semiflotante ?si ce legatura are caseina cu flotabilitatea !
asta inseamna ca daca pun 15% gata am pop-up!
totul se rezuma la ingredientele din boillies referitor la flotabilitate .
nea Victore CC m. produce 2 tipuri de caseina, dar asta care ai dat-o exemplu este caseina de cheag in traducere si pe siteul importatorului sunt urmatoarele specificatii:Ingredient excelent pentru producerea de boiliesuri flotante sau semiflotante. Se recomandă folosirea în combinaţie cu caseina acidă, fiindcă împreună cele două tipuri de caseină asigură mixului un profil aminoacidic mai complet.
Având granulaţie 90, va permite boiliesurilor să-şi păstreze miezul uşor moale şi umed.
Dozaj recomandat: până la 340-400g pe kilogramul de mix.

mai exista CASEINAT DE CALCIU si CASEINA ACIDA.
Singurele boiliesuri semiflotante pe care le-am vazut comercializate ca atare sunt Spicy Chicken Wafters de la Dynamite Baits. “Wafters” e un termen folosit de Frank Warwick pentru boiliesurile critic echilibrate, facute sa se scufunde numai sub greutatea carligului. despre asta e vb, astea sunt semiflotante.

pista bv

Mesaj de pista bv »

Albumina de ou folosita in mix ajuta la obtinerea unor boilesuri lucioase si dure. Exista si alte ingrediente care intaresc boilesul dar albumina de ou nu reduce nici digerabilitatea si nici calitatea nutritiva a nadei, din contra o mareste, avand o valoare nutritiva de peste 78%.
Poate asta cauti?
Balazs Istvan

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

Si ce e rau in asta ?
Nu cccmoore este producator de caseina ,el o cumpara ca atare o ambaleaza si o vinde .
Fa te rog o proba cu 10 la suta rennet caseine mesh 90 si ai sa vezi ca stau foarte bine pe fund ,nu se ridica deloc si nici nu se ingroapa in namol .
eu folosesc de 10 ani si nu au fost niciodata probleme ,pot spune ca nu lipseste niciodata caseina din nici un mix cu care lucrez ,se usuca repede ,se ruleaza bine ,nu se strica niciodata .
incearca si nu vei regreta la mixuri dificile cum este bfm de la nutra ,sau mixuri care au multe seminte [squid&octopuss de la solar ]
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

marin laurentiu

Mesaj de marin laurentiu »

crispauly scrie:
cu 10% pe kg de mix nu ii ies nerver ever bile "semiflotante"...poate daca o folosesti la procente de 30-40%...daca o mai si combini cu faina de creveti,faina de krill si pudra de pluta poti face linistit pop-up-uri... :wink:
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani

marin laurentiu

tonny scrie:Eu vreau ca acest aspect lucios sa ramana valabil si dupa uscarea totala a bilelor ca de uns normal ca trebuie unsa masa cu ceva altfel nu ai reusi sa rulezi decat cativa carnati si dupaia ar trebui spalata masa si tot asa de pana faci un kg de bile te apuca sezonu 2012 :lol:
Eu vreau sa fie dat acest aspect direct de continutul mixului deoarece sunt unele ingrediente care fac acest lucru,adica dau aspect final bilei ca de cauciucata cu s-ar zice.Eu am enumerat cateva ingrediente mai sus dar as vrea sa intre cei cu experienta sa ne dezvaluie din secretele lor deoarece oricat ai incerca sa faci acasa bile bune fara ajutorul celor cu experienta nu ai rezolva niciodata misterul :wink: .
Eu am destula experienta in fabricarea bilelor,dar am venit cu aceste intrebari pentru a gasi si alte solutii care sa permita jonglarea cu ingrediente si mai ieftine si care dau un randament apropiat al celor scumpe si aici ma refer strict la cele care fac mixul elastic si ii dau fermitate si in acelasi timp ii dau si aspect foarte lucios neramanand imperfectiuni dupa rulaj pe masa de boiles pentru a putea fii aruncate la distante mari cu cobra si a nu se sparge in aruncare.
o bila are un aspect lucios datorita grasimillor din mix sau partea lichida...asa ca ori folosesti ingrdiente cu continut de grasimi ori adaugi ulei in partea lichida...unul din ingredientele care ar combina cele 2 cerinte ale tale,adica sa si lege bine SI sa dea si un aspect lucios ar fi CLO(BIRDFOOD IMPREGNAT CU ULEI DE FICAT DE COD)10-15% pe apa calda :wink: ...personal caut ca suprafata bilei in starea ei finala sa fie cat ma rugoasa...dar tinand cont de faptul ca afirmi ca ai destula experienta,probabil esti constient si de consecintele acestui "aspect lucios" al bilei in mom in care ajunge in apa...mai ales intr-o apa rece... :wink:
ptr a atinge distante mai mari cu o bila aruncata cu bastonul mai degraba tine de alte aspecte ...coca sa aibe o densitate cat mai mare ,bilele sa fie cat mai apropiate de forma unei sfere perfecte si sa fie cat mai grele in starea finala... :wink:
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani

marin laurentiu

oanavictor scrie:Si ce e rau in asta ?
Nu cccmoore este producator de caseina ,el o cumpara ca atare o ambaleaza si o vinde .
Fa te rog o proba cu 10 la suta rennet caseine mesh 90 si ai sa vezi ca stau foarte bine pe fund ,nu se ridica deloc si nici nu se ingroapa in namol .
eu folosesc de 10 ani si nu au fost niciodata probleme ,pot spune ca nu lipseste niciodata caseina din nici un mix cu care lucrez ,se usuca repede ,se ruleaza bine ,nu se strica niciodata .
incearca si nu vei regreta la mixuri dificile cum este bfm de la nutra ,sau mixuri care au multe seminte [squid&octopuss de la solar ]
mai bun WPC :mrgreen: :D
10%WPC+ 10% RR si se ruleaza BFM de n-ai treaba :wink:

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

marin laurentiu scrie: ...personal caut ca suprafata bilei in starea ei finala sa fie cat ma rugoasa...dar tinand cont de faptul ca afirmi ca ai destula experienta,probabil esti constient si de consecintele acestui "aspect lucios" al bilei in mom in care ajunge in apa...mai ales intr-o apa rece... :wink: ...
:lol: :lol: :lol: Am patit-o si eu cu bilele lucioase. Intreaba-l pe nea Victor :lol: Ziceai ca-s de plastic :lol:
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

ce este WPC :!:

adrian apetrea

Mesaj de adrian apetrea »

oanavictor scrie:ce este WPC :!:
concentrat proteic de zer...
LIFE IS FISHING!
Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”