Ingrediente care leaga mixul?

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
tonny
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Ingrediente care leaga mixul?

Mesaj de tonny »

Eu am folosit pana acuma mai mult WPC si acuma de curand am luat 1 kg de caseinat de sodiu ca am gasit o sursa mai ieftina cu mult fata de ce este pe piata pot zice chiar aproape la jumate de pret si am incercat sa rulez si nu am vazut diferente la rulare intre wpc si caseinat,iar de incercat am incercat doar intr-un borcan timpul de solubilitate si mi s-a parut intradevar mai lent cam cu 1 ora si 30 minute diferenta fata de acelasi mix facut cu wpc la bila de 18.
===Toth Stefan Anton===
=All4carp=

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

Zarguzon Adi scrie: sfatul meu este sa faceti probe cu cantitati mai mici de mix pt a nu va trezi cu o gramada de mix stricat.
Adi ,si cam care crezi tu ca este doza optima pentru a lega bilele si ce a mai intrebat baiatul ...... :!:
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

tonny
pescar de competitie

Mesaj de tonny »

@ Oana Victor

Cred ca d-l Zarguzon ne lasa pe noi sa descoperim cantitatea ideala,chiar sugerandu-ne acest aspect :mrgreen:
Zarguzon Adi scrie:Poti sa faci mixul numai din caseinati ca nu vor pluti niciodata .Ce face fiecare ingredient vei afla in timp dupa multe probe si bani cheltuiti.
===Toth Stefan Anton===
=All4carp=

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

tonny scrie:Eu am folosit pana acuma mai mult WPC si acuma de curand am luat 1 kg de caseinat de sodiu ca am gasit o sursa mai ieftina cu mult fata de ce este pe piata pot zice chiar aproape la jumate de pret si am incercat sa rulez si nu am vazut diferente la rulare intre wpc si caseinat,iar de incercat am incercat doar intr-un borcan timpul de solubilitate si mi s-a parut intradevar mai lent cam cu 1 ora si 30 minute diferenta fata de acelasi mix facut cu wpc la bila de 18.
intrebarea era si despre intarirea bilelor .......nu numai despre rulare !
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

marin laurentiu

Mesaj de marin laurentiu »

Zarguzon Adi scrie:
marin laurentiu scrie:
oanavictor scrie:PAI E CAM TOT AIA ,NUMAI CA SE NUMESTE ALTFEL .
concentrat proteic de zer ...........concentrat proteic de cheag ........cred ca difera concentratia de proteina mai mare la rennet casein mesh 90 .
cam tot aia e nea victore...majoritatea caseinelor si derivatii acestora(caseinatele) au un procent de 95-98% proteina pura...WPC-98%...cel putin cel pe care il folosesc eu :wink: ...doar ca sant mici diferente ...unele sant mai digerabile altele mai greu digerabile,unele sant mai solubile pe apa rece altele mai putin,mai grele sau mai usoare... sau chiar diferente de ph...cam toate sant acide cu singura exceptie rennet casein care are un ph neutru... :wink:
Nici un caseinat nu contine mai mult de 92% proteina; la fel si WPC-ul; acestea folosite in exces pot strica mecanica mixului.
sfatul meu este sa faceti probe cu cantitati mai mici de mix pt a nu va trezi cu o gramada de mix stricat.
procentual vorbind ce inseamna "folosit in exces"?
ps: am folosit o combinatie de proteine lactice pana la 75% din mix si se ruleaza f bine :wink: depinde si de ceilalti..25% :wink:
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani

tonny
pescar de competitie

Mesaj de tonny »

oanavictor scrie:
tonny scrie:Eu am folosit pana acuma mai mult WPC si acuma de curand am luat 1 kg de caseinat de sodiu ca am gasit o sursa mai ieftina cu mult fata de ce este pe piata pot zice chiar aproape la jumate de pret si am incercat sa rulez si nu am vazut diferente la rulare intre wpc si caseinat,iar de incercat am incercat doar intr-un borcan timpul de solubilitate si mi s-a parut intradevar mai lent cam cu 1 ora si 30 minute diferenta fata de acelasi mix facut cu wpc la bila de 18.
intrebarea era si despre intarirea bilelor .......nu numai despre rulare !
Aici am prezentat un fapt care l-am observat la folosirea celor 2 produse si am incercat sa ii raspund lui Marian Laurentiu.
===Toth Stefan Anton===
=All4carp=

marin laurentiu

tonny scrie:As vrea sfaturi de la cei care isi fac bile acasa in legatura cu ingredientele folosite pentru a lega bine boilesurile si a le face lucioase.Ma intereseaza ma mult pentru bile solubile.Astept pareri.
asta era intrebarea initiala...
pai dupa ce le vrea lucioase le mai vrea si tari? :mrgreen: :lol: :lol:
daca vrei bile tari foloseste gel de zer :wink: ...fierbele mai putin ca de obicei....maxim 60 de secunde altfel cumpara-ti mai multe burghie sa ai la indemana :lol: :lol: :lol:
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani

pista bv

Mesaj de pista bv »

Auziti! Nu vi se pare ca ati acaparat toata discutia?
Balazs Istvan

pista bv

Mesaj de pista bv »

Nu le fierbe ca vrea solubile
Balazs Istvan

marin laurentiu

pista bv scrie:Nu le fierbe ca vrea solubile
pai daca vrea solubile ...tari nu are cum sa le obtina decat prin deshidratare indelungata...
sau daca baga in mix Ceresit CM 17 ...se fac betooon :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”