sebastianpescaru scrie:Cineva care doreste sa invete ceva din discutiile astea se uita lung si zice "cum dracu fac astia"?
Sunt secrete? Nici eu nu cred ca solutia este sa platim 70 ron/kg de bile dar nici alte variante nu sunt ca informatia nu este impartasita cu nimeni. De aici rezulta piata de desfacere pentru baietii care fac bilele scumpe, bune ce-i drept.
E un cerc vicios?
tu crezi ca cei care au ajuns sa produca boilies ptr vanzare s-au apucat ieri de pescuit?...baietii de la senzor sau carping,cipica, radu badica ,bogdan dragan,george alexandru,baietii de prin vest-ghiti,dudi,etc...au mai multe saptamani pe balta decat au multi de pe aici ore de pescuit......de ce crezi ca cineva care investe ani de zile de munca ,nervi, plus o galagie de bani ar trebui sa vina si sa "impartaseasca informatia"
nu te astepta sa vina cineva sa iti dea mura-'n gura ptr ca acest lucru nu se va intampla...exista destula informatie pe net ptr cei care sant la inceput si vor sa-si creeze propria nada.

...citeste,invata,"ciupeste" o informatie de colo,una de dincolo

,investeste timp si bani,testeaza ...daca esti multumit e ok,daca nu...o iei de la capat...alte investiitii,alt timp ,alte teste...sau ca sa eviti toate astea poti plati...70 ron pe kg de boilies

...sau mamaliga de 10 ron de la vasilica sau mitranescu
in alta ordine de idei..ca sa iti raspund si la intrebare: nu exista secrete...pretul unui produs final,in cazul nostru al unui boilies este dat de pretul ingredientelor + manopera (in care intra desigur si cheltuielile adiacente-gaz,curent,amortizarea echipamentelor-mese de rulat,pistoale,cuptoare,etc...)
este simplu :cu cat pretul de achizitie al ingredientelor va fi mai mic si manopera mai mica cu atat pretul boiliesului va fi mai mic.

...
cea mai buna varianta este cazul in care ingredientele sant achizitionate vrac direct de la furnizor sau si mai bine direct de la producator

...dar asta implica investitii enorme,investitii justificate decat in momentul in care esti producator la nivel national(si de ce nu,international)....sa iti dau 2 exemple...o sa iti spun pe scurt ,evitand detaliile :in urma cu cativa ani,doream sa achizitionez niste ingrediente vrac de la nutrabaits...in prima faza bineinteles ca m-au refuzat politicos trimitandu-ma la reprezentanta nutra din ungaria...dupa cateva zeci de mail-uri i-am convins sa imi vanda...ca si preturi,de exemplu ca asta mi-a ramas in minte, betaina de la nutra era undeva la 360.000 lei cutiuta de 50 gr pe raft in romania...daca o luam vrac de la ei , iesem la pretul de 90.000 aceeasi cantitate...

toate bune si frumoase...insa era o "mica" problema"

trebuia sa fac comanda de minim 50.000 de euro

...cam aceeasi problema si in cazul unei fabrici de fainuri de peste de prin danemarca...una dintre cele mai bune ,daca nu cea mai buna din lume... aveau toate sortimentele din lume de faina de peste-predigerata,lt94,hering,ansoa,etc,etc,etc...iti vindeau fara probleme,dar trebuia sa faci comanda de minim 2 tone ptr fiecare sortiment
asa ca,ptr multi producatori autohtoni,singura varianta ramane piata din romania sau...ungaria

.... in momentul in care ingredientele sant achizitionate din romania la pret de raft e foarte greu sa scoti un boilies de calitate sub 50 ron pe kg...si cand spun un boilies de calitate,nu ma refer la un boilies care ..."prinde peste tot" ,ci la un boilies testat cativa ani de zile prin competitii si cu "ceva" podiumuri in spate

doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani