interesant subiectul cu tenul. Nu prea ma pasioneaza acest peste, insa am prins si ten la viata mea.. cel mai mare la 7 kg... e printre cei mai "nervosi" pesti, daca ii pot zice asa..
Da, interesant subiect!
Eu n-am prins nici un ten anul asta si cred ca si stiu de ce. Am renuntat la cercelus si cand am dat la porumb l-am pus in linie si cu o oarecare distanta pana la carlig. Imi place f mult pt ca iti ofera un dril interesant, uneori cu sarituri ca de delfin.
1. Nu stiu, dar am prins anul trecut la Matara 7 tenisori la porumb cu anson.
2. Montura cu plumb pierdut(pt ca pe asta o folosesc mai mereu la crap si nu cred ca trebuie ceva special),iar in baltile in care stiu ca este ten (Darvari), cand o sa mai dau cu porumb o sa incerc sa nu-l mai las in linie, ci o sa-l fac cercelus.
3. ...si eu sunt tare curios, dar banuiesc ca o nadire cat mai exacta, eventual si cu solubile nu poate strica
4. Da si nu numai la mal, am prins un ten care face ca delfinul in larg
5. 3kg
Eu ii mai zic delfin.
Am auzit ca sunt multi teni mari pe Sarulesti, iar ultimul concurs international pe acest lac a fost castigat de cei care au abordat in mod special acest peste. Asa ca parca n-ar trebui neglijat, doar e punctabil, nu?
Vladut stiu ca ati avut echipe inscrise la concursul care nu a avut loc pe Sarulesti , unde tenul am inteles ca este majoritar. Stiu, de asemenea, ca englezii (Cris Woodrow) folosesc pentru ten niste boilies-uri galbene, facute dupa o reteta speciala pentru acest peste.
Spune-mi, te rog, stii ceva despre o asemenea reteta!
dom'le .. problema sta in felul urmator: ca sa prinzi tenu' tre' sa dai dupa el ! Exista varianta a doua: dai dupa crap si iti intra vreun castravete.. care-ti strica momeala... da' stii cum e vorba aia "la foame si tenu' e bun" si "orice peste tine de foame"
4,5,6 boabe de porumb trese pe un fir de per si legate sub forma de cercel de curbura acului pt. amur si la 1cm sub curbura acului pt crap.
E o metoda veche folosita de pescarii batrini. Se folosea chiar si pe vremea cind erai tu in Romania.