gsg
Eu va cred dar daca nu comunicam cum putem sa ne aliniem dupa ultimile modificari ale legislatiei ?
Eu va intreb din punctul meu de vedere care fac parte dintrun AVPS ce pasi trebuie sa fac pentru a fi in ordine ?
Daca continuati decat postand articole din legi si nu mai dati si unele lamuriri nu ma ajutati prea mult .Nu ma pricep la legislatie si nici nu cunosc nici un avocat la care sa apelez .Am incercat decateva ori sa apelez la avocata APCR dar am fost refuzat !
Pentru a iesi o treaba buna cred ca toti ar trebui sa facem aceiasi pasi si sa obtinem aceleasi documente .
Daca le stiti va rog sa le enumerati .
In romania daca te duci cu un text de lege la 3 juristi vei avea cel putin 5 pareri !
AVPS-urile sunt o trista amintire a regimului comunist, desfiintat in 1989 si ramas in memoria unora care au trait din ele. Cine cunoaste legile din Romania stie ca exista o lege a vanatorii (407/2007) si o lege a pescuitului (OUG 23/2008, cu modificari si completari ulterioare). Una vorbeste de asociatii de vanatori, una vorbeste de asociatii de pescari sportivi legal constituite.
Intrucat statul roman a recunoscut pescuitul sportiv ca sport, dovada faptul ca emite CIS-uri catre Cluburile de pescuit, actul de reglementare a structurilor sportive este L.69/2000, legea educatiei fizice si sportului. Unii par derutati de aceste reglementari care, aparent se bat cap in cap. La o analiza mai atenta, nu este asa. Lamuririle sunt date de capitolul din Lege care se refera la structurile sportive. Astfel, sunt recunoscute ca structuri sportive urmatoarele:
- asociatiile sportive infiintate in baza prevedrilor Codului civil prin Contract de societate
- cluburile sportive, care pot fi de trei feluri - societati comerciale (infiintate in baza L.31/1990), asociatii non profit(infiintate in baza OG 26/2000) sau persoane de utilitate publica (infiintate prin acte normative si care functioneaza in suburdinea institutiilot publice (vezi asociatiile sportive ale ministerelor si cluburile municipale.
Fac o paranteza aici si ma refer la AGVPSR. Aceasta a fost infiintata de comunisti prin Decretul nr.211/1948 si desfintata de democrati prin HG 983/1990. Acest lucru il stiu foarte putini si a fost descoperit de mine intamplator. Faptul ca exista si acum, este datorita unor manarii marca Selau (combinat cu a serie de polityruci) si care acum sunt pe cale sa se lamureasca. In primul rand s-au inscris la Reg. Comertului in anul 1991 ca organizatie cooperatista, de unde s-au radiat in 2008 (am postat dovada) iar in 2000 s-au inscris la RAF in baza art. 85 din OG 26/2000, Articol care se refera tocmai la persoanele juridice de drept public si care nu au ce cauta in RAF, lucru care se va lamuri si el cat de curand, actiune fiind pe rolul instantelor de judecata.
Cat priveste pasii de urmat pentru a participa la competitii legale aveti doua posibilitati.
1. va infiintati un club sportiv cu respectarea prevederilor actelor mentionate mai sus.
2. va legitimati la un club sportiv deja existent.
In prima situatie va putem consilia gratuit pentru a infiinta un club, iar in a doua nu este cazul.
Cert este ca nici o structura gen AVPS nu poate deveni o structura sportiva din motivele aratate mai sus.
Baietii care se agita acum incercand sa-si ascunda incompetenta proferand vorbe care nu le fac cinste, aveau posibilitate sa contracareze acest eveniment neplacut pentru ei, adica inexistenta structurii asociative (atentie, nu sportive - APCR neputand niciodata sa fie recunoscuta ca atare pentru faptul simplu ca nu s-a constituit in conf. cu L.69/2000) postand pe forum documentul din care sa reiasa faptul ca eu m-am inselat, lucru de care ma indoiesc. Daca totusi in naivitatea lor au inscris APCR ca federatie (lucru de care ma indoiesc) au facut-o degeaba, intrucat prevederile L. 69 sunt destul de dure cu privire la infiintarea federatiilor sportive. Daca au facut-o ca federatie simpla, vor face competitii la sfantul astepta.
Nea gsg, sunt asa de plictisit de comentariile matale, lasa-ne nene, nu mai poate omu sa intre pe Forumuri ca hopa matale cu comentarii irelevante pt 99,99 % din utilizatori.
Mai bine iti faci matale un site si scrii acolo tot ce vrei tu, tu scrii tu iti raspunzi.
In rest sa auzim numai de bine.
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''
Vladut Mateianu,
99.9 la suta din forumisti nu ma cunosc, iar daca tu evaluzi o persoana dupa parerile unor anonimi esti din aceeasi categorie cu ei.
Treaba cu AGVPSR vad ca o stiu si altii si iti garantez ca este adevarata. Vorbesc pe baza documentelor pe care le detin.
Nu crezi ca ai o datorie fata de membrii asa zisei APCR sa le dai un raspuns? Daca ce am afirmat eu este adevarat, cum va justificati in fata lor?
maxx 1979,
un proverb romanesc spune : Adevarul supara. Rezolvati-va problemele. Este in interesul vostru. Luati-o ca un sfat gratuit.
gsg scrie:maxx 1979, un proverb romanesc spune : Adevarul supara. Rezolvati-va problemele. Este in interesul vostru. Luati-o ca un sfat gratuit.
Din pacate noi avem toate problemele rezolvate ( hai ca poate doar una sa avem: nu ne-am facut inca treningurile pe anul acesta) in rest suntem OK din toate punctele de vedere, nu vi sa demostrat acest lucru pe un alt site?
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''