In primul rand trebuie sa ai timp(min.3 zile). identifica locurile si marcheazale (un prag, cioate... daca ai o barca si un sonar te-ar ajuta f.mult). Foloseste o lanseta pentru fiecare loc gasit. In prima zi momeste cu nada de atractie(pelete, seminte, boilesuri sparte, solubile). Cand incep sa apara primele rezultate nadeste doar cu bile tari de 20 iar la ac snowman sau doua de 20 TARI ...
1. localizarea este cea mai importanta, la MV2 noi am prins de trei ori un crap 16+ in acelasi loc (la interval de cateva luni). In consecinta, vezi pe unde s-au prins bucatile mari si insista si tu pe aceleasi locuri;
2. Prezentarea discreta (o lanseta in afara patului de nada cu 2 bile tari de 20 dipuite)
@oare de ce toata lumea cauta structuri intr-un lac si diferente de nivel?pana acum nu am vazut sa scrie nimeni ca ,daca gasesti o zona tare acolo ar fi bine sa nadesti .eu cel putin intr-un lac asa ceva caut deoarece am doua sanse ori sa imi intre un ten ,ori un crap.aceeasta este o parere de-a mea.
Nu intotdeauna a gasi un loc cu substrat tare inseamna ca ai descoperit un loc fierbinte. PE un lac unde substratul este predominant tare - lutos ori pietros, tocmai buzunarele de mal reprezinta locul fierbinte.
Spunea cineva ceva de Mv... Acolo am prins o serie de crapi de peste 10 extrem de simplu : pat consistent de nada pt pitici cu tot felul de chestii care-l fac pe dl crap sa saliveze si o lanseta cu un singur boilies ( nu snowman, nu pop-up , nu nimic) la 30-40 mt fata de locul nadit, aflat pe o zona din mijlocu lacului unde am gasit cateva diferente de nivel. 3 lansete pe nada produceau constant , si a 4-a inafara patului de nada producea mai rar insa mult mai mare.
MV e un caz particular si as putea spune unul pe cat de fericit pe atat de simplu de rezolvat la capitolul asta. PRoblemele incep acolo unde lacul este mult mai variat ca substrat si structuri, are o suprafata mult mai mare si poate nu are o populatie atat de mare chiar daca media de greutate este superioara. PE astfel de lacuri cred ca pestii mari ar fi cel mai usor de gasit cautand exact in locurile in care nu-i place pescarului sa stea. Cu cat e mai greu accesibil un vad cu atat mai mari sanse are sa tina peste mare. Pe un astfel de lac as cauta pestii individual, cu fargurii de nada si nadire grupata, punand capcane in locurile cele mai interesante - plaur, cioate, buza canalului colector, marginea unei zone care abunda in scoica etc. Norocul are si el un rol in ecuatie insa este limitat... Cred ca poti sa evaluezi corect un loc daca tine sau nu crap mare sau daca tine macar crap... In conditiile astea cu perseverenta crapul cel mare va poposi pe saltea!
M&D scrie:@oare de ce toata lumea cauta structuri intr-un lac si diferente de nivel?pana acum nu am vazut sa scrie nimeni ca ,daca gasesti o zona tare acolo ar fi bine sa nadesti .eu cel putin intr-un lac asa ceva caut deoarece am doua sanse ori sa imi intre un ten ,ori un crap.aceeasta este o parere de-a mea.
Intrebarea era cum sa abordeze o partida de pescuit la crap 10+, nu cum sa prind ciortani 3 zile cu 1/2 kg de bile