Popescu Stefan scrie:Imi cer scuze, am omis sa va răspund.
Pentru un sport relativ nou in ceea ce priveste reprezentarea la nivel national ca sport de performnată, se impune ca tehnicienii care se ocupa de pregatirea sportivilor sa se supună prevederilor impuse de lege. Astfel ei trebuie atestati de ANST in urma absolvirii unor studii de specialitate organizate de Scoala Ntionala de antrenori, sau de un institut de invatamant superior, care sa aiba ca tematică specialitatea sportivă respectivă. Pentru instructorii sportivi, cursurile sunt organizate de DJST-uri.
Persoanele care vor urma aceste cursuri vor fi selectate dintre fostii practicanți ai pescuitului sportiv sau dintre sportivii care doresc sa le urmeze, cum se intampla si in cazul altor sportivi de performanta din sporturile practicate in Romania. ei vor fi atestati de ANST si se vor ocupa cu pregatirea pescarilor sportivi de performanță sau vor deveni antrenori federali si se vor ocupa de loturile naționale, pe categorii de vârsta sau probe sportive. O sa pară ciudat fiind ceva nou în pescuit, dar va trebui sa ne supunem obligatiilor prevazute de lege.
Si o sa va ocupati si de faptul ca nu exista instructori de profil in ANST, DJST sau in institutele de invatamant superior? Ma gandesc ca daca vreau sa devin antrenor si pe domeniul pescuitului va trebui sa fac si eu cursurile despre care vorbiti insa ele trebuiesc sustinute de niste profesori. Ca sa devi antrenor de pescuit si mai ales federal va trebui sa faci o scoala de antrenori, nu cum spui Dumneata niste cursuri, in cadrul careia sa faci cursuri de carpfishing, spinning cu toate tehnicile sale, seacasting, stationar cu toate tehnicile sale, pescuit la copca cu toate tehnicile sale, etc si asta doar ca sa te supui legii pe dea-ntregul. Eu va intreb asta si pentru ca am trecut odata printr-un proces de-asta. Cum credeti ca se poate realiza asa ceva ca mie mi se pare un pic gaudin? sau aveti Dumneavoastra alte solutii pe care sa vi le haleasca cei de la ANST?
Urban culture.