Strategii pt concurs

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Vali Vesa
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de Vali Vesa »

legio1083 scrie:Imi mai veni in minte o trasnaie......

Cum se poate prinde peste inaintea celorlalti cand toata lumea in secunda zero de la start se apuca si rastorna basculanta de nada in apa? Asta in conditiile in care standurile sunt FOARTE apropiate si balta e micutza.... cu alte cuvinte aglomeratie. E o solutie sa nu dai nimic ci doar momitorul sau punga de pva?

:roll:
eu zic ca e un risc pe care trebuie sa ti-l asumi. poti prinde primul peste si sa-i pierzi pe ceilalti...
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

legio1083

Mesaj de legio1083 »

sa-i pierd pe ceilalti in sensul ca pleaca pe paturile voluminoase de nada ale vecinilor?

Tocmai asta era presupunerea mea, ca suprasaturat de vadurilefacute aiurea ca localizare si slab calitative (unele chiar facute cu mamaliga :evil: ) pestiucul se va orienta pe vaduri plasate unde trebuie (pe zona de trecere sau chiar pe zona de hranire) si facute cu cativa bulgari de boabe . sau treaba asta se intampla abia de a doua zi cand nada in exces incepe sa strice apa in zona respectiva.........
Abia acum realizez cate lucruri sunt de pus la punct intr-o treaba de genul asta............... :oops:
Legio - Patria Nostra !

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

@ legio 1083

" zona de trecere, zona de hranire " Scumpule, vorbesti ca-n carti, nici traducerile lui Vlad Pavlovici din clasici englezi din alp nu suna asa de frumos... zonele astea de care spui tu, trebuie sa le simti, sa le vezi acolo unde nu le vede nimeni, intr-un cuvant e bine ca in concurs, dupa ce ai tras un loc bun, dupa ce ti-ai confectionat o nada buna acasa, sa ai o revelatie si sa nadesti exact acolo unde trebuie (bineinteles dupa ce ti-ai facut harta fundului apei in minte) si sa nu ti deloc cont ca cei de langa tine arunca tone de nada proasta in apa...nici macar n-ai de unde sti daca e proasta sau nu. Tu trbuie sa-ti vezi de pescuitul tau, sa-nveti sa simti pestele si sa prinzi mai mult ca ceilalti...in rest...FIR INTINS!!!
Cornel Serbu
Friends Carp Team

legio1083

Mesaj de legio1083 »

chiar ca suna incitant asta cu zonele..... Da ma refeream la zonele unde POTI gasi peste intr-o balta. Adica sunt zone pe unde circula de la un loc interesant la alyul si chiar zona unde e locul ala unde isi cauta el hrana.Ar fi multisor de scris ca sa explic exact ce inteleg eu prin asta :roll: ...

De ce zic de nada proasta? Pt ca la acest prim concurs o sa participe doar neiniatiati care dau la arici cu maz 2 ace , cu mamaligi artuncate in calup cat mana, cu sroturi in placute... Nada proasta daca o iei ca proportie. Mai e nevoie sa zic ce se intampla cu mormanele de mamaliga aruncata in apa dupa o zi torida? DEZASTRU !!! Asta inseamna apa acrita pe un cerc de 50-60 m injur , daca nu cumva bate si vantul sa mute porcaria asta intr-o parte sau in alta. Balta fiind mica e imposibil sa ni ne influentam unii altuia pescuitul. Mie tocmai de aceste influente mi-i frica si intreb ce pot face ca sa prind cand in zona aia s-ar putea sa nu mai stea pestiucul de atata acreala...
Legio - Patria Nostra !

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

@legio

tu ceri sfaturi despre cum sa castigi un concurs de pescuit , pe un Forum . Te intreb de cite ori ai fost la pescuit pe balta aia ? Ai facut macar un antrenament sau macar ai facut o plimbare pina acolo sa treci pe la pescari si sa mai stai de vorba cu ei , poate mai "castigi" ceva ? Sincer nu cred ca vreun pescar de aici stie remediul al "acreala" produsa de mamaliga :lol: :lol: :lol:

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Pe FOrum sunt ca sa mai trag cu urechea la ce zic Jupanii, sa mai pun o intrebare, sa mai...una alta. TOt e mai bine decat sa stau cu berea-n flinta intr-o mare de fum cu 2 lipitori care sunt mai mult cu ochii pe portofel celular si chei dela masina...
Balta am vazut-o de 3 ori anul asta. Am luat-o la picior de la un cap la altul, am privit cat am reusit eu sa vad ce era de vazut, atat dimineata cat si searaa, m-am uitat cam cum e substratul atat cat am reusit sa vad de pe mal si din barca...Iar dela pescari nu am ce informatii veridice sa cer pt ca in mare parte ce stiu ei sa-mi spuna eu am aflat demultisor. N-oi avea eu timp de pescuit atat cat imi doresc dar macar soarece de biblioteca sunt cand e vb de ce ma intereseaza. Ce sa-mi spuna.... ca au luat uite asa un crap de mare la biluta roz dela cutare, si ca da cu bucatica legata cu sforicica, cand scoate din apa mamaia cu 6 ace infipte in mamaliga cu srot? S-avem pardon , asa ceva nu servesc.
Antrenament inca nu , ca nu da voie la peste noaptea. Tre sa vb cu partonul si sa facem un antrenament organizat de vreo 48 ore zi si noapte ca sa ne dumirim si noi ce sicum. Sper sa reusim chestia asta.

Singura posibilitate de a scapa de acreala e sa dai in alta parte. Da unde... ca se lasa cu crosetat fire . Poate exista o manevra miraculoasa de a determina pestele sa faca abstractie de apa aia stricata si sa pape, cumva, ...poate altii au reusti treaba asta. Deasta intreb... :roll:
Legio - Patria Nostra !

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

:?: :?: :?:
Ma cam depaseste intrebarea, dar nu te lasa batut, incercarea moarte n-are !
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

legio1083

Mesaj de legio1083 »

chiar aseara ma uitam la filmele cu nenea Fairbras.... ZIcea asta ca e bine cand stii ca nu papa purceii sa nu lasi firele in apa, ca sa vada dumnealor ca zona cu papica nu e periculoasa. Se poate aplica chestia asta in concurs?
EU zic ca e vrajeala... Voi ce ziceti?
Legio - Patria Nostra !

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Eu cred tot ca tine......
:oops:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

legio1083

Mesaj de legio1083 »

da mai era ceva.Poate asta explica..... Cica baltile lor de acolo sunt terorizate de pescuit, si probabil simpla vedere a unui fir ce travesrseaza coloana de apa , sperie nenorocitii. Interesanta si zicerea aia cum ca sondarea fundului speria crapii, din cauza darelor de sedimente ce se ridica in urma plumbului , in mod repetat asa se poate explica pauza ce urmeaza sondarii?

Defapt, cred ca discutiile astea au oar rol de entertainment, da poate se poate ciupi cate ceva care sa-ti poata salva fundul de la o infrangere.
Legio - Patria Nostra !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”