Cobra

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

horiacrap scrie:Cristi, cum te descurci cu rangemaster-ul ? Ce distante atingi cu el fara sa-ti zboare mana :wink:

Sunt situatii cand arunc mai bine cu Rangemasterul , in special cand folosesc bile mari (peste 20) vorbind de distanta , dar m-am obisnuit cu banana cu care am o precizie mai mare
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

horiacrap
Puncte: 0

Mesaj de horiacrap »

In general pescuiesc cu bile de 16 si 20, ma gandesc ca atunci o Cobra Top Banana Mk.II de 22mm ar fi mai ok decat rangemasterul de 24mm. Cred ca voi ramane la Banana daca nu mai am alte optiuni la pretu asta. Mersi de ajutor :idea: :!:
WWW.HORCARP.RO | FIR INTINS !!!

Limax

Mesaj de Limax »

cornel rosioru scrie:Cea mai usoara cobra din lume cu care atingi distante nebanuite este SHARP SHOOTER SOLAR.
Puteti sa-mi dati cateva detalii, Chiar doream sa achizitionez asa ceva, dar am auzit ca se poate folosi doar cu bile foarte uscate.
Multumesc
Nu ne este frica de munca, stim sa ne ferim de ea!

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Nu Limax, bilele ca la orice cobra trebuie sa fie perfect rotunde pt. a da distanta maxima.
Spre deosebire de celelalte cobre la solar bila percurge prin teava un drum f. scurt. Teava are cam 30cm. adica cit minerul. Restul distantei cam de 70cm. este parcurs de bila pe 2 sirme din carbon. In felul acesta frecarea bilei cu peretii cobrei este de numai 30cm.
La prima vedere e cea mai scumpa cobra. Insa putini stiu ca e o cobra universala. Folosesti una singura in loc de 2 sau3 cobre de dimensiuni diferite.
Am sa incerc sa explic. Am spus ca bila intra intr-o teava de 30 cm. lungime care este si miner. In acest miner mai intra o teava cu sistem de blocare pe care intra bile pina la 20mm. Deblocind si scotind acea teava remine teava cu diametrul mai mare pe care intra bile pina la 30mm.
E o cobra curioasa de aceea imi vine exrem de greu sa o descriu. :lol:
In mare sper c-ai inteles ceva. :lol:
Si inca o precizare. Minuirea acestei cobre este diferita de celelalte. Dar asta o prinzi cind o folosesti.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

Limax

Mesaj de Limax »

cornel rosioru scrie:Nu Limax, bilele ca la orice cobra trebuie sa fie perfect rotunde pt. a da distanta maxima.
Spre deosebire de celelalte cobre la solar bila percurge prin teava un drum f. scurt. Teava are cam 30cm. adica cit minerul. Restul distantei cam de 70cm. este parcurs de bila pe 2 sirme din carbon. In felul acesta frecarea bilei cu peretii cobrei este de numai 30cm.
La prima vedere e cea mai scumpa cobra. Insa putini stiu ca e o cobra universala. Folosesti una singura in loc de 2 sau3 cobre de dimensiuni diferite.
Am sa incerc sa explic. Am spus ca bila intra intr-o teava de 30 cm. lungime care este si miner. In acest miner mai intra o teava cu sistem de blocare pe care intra bile pina la 20mm. Deblocind si scotind acea teava remine teava cu diametrul mai mare pe care intra bile pina la 30mm.
E o cobra curioasa de aceea imi vine exrem de greu sa o descriu. :lol:
In mare sper c-ai inteles ceva. :lol:
Si inca o precizare. Minuirea acestei cobre este diferita de celelalte. Dar asta o prinzi cind o folosesti.
Multumesc, am decis sa o iau.
Nu ne este frica de munca, stim sa ne ferim de ea!

cornel rosioru
maestru emerit

Inseamna ca am reusit sa ma fac inteles ? :lol:
Cornel Rosioru ,

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Maestre , cam de fitze cobra asta a ta . Eu am dat cu ea ( are si Cristi Coser una si o tine in husa la pescuit ) si mi s-a parut un moft . Dar daca tu zici altfel , poate oi fi gresit eu .

cornel rosioru
maestru emerit

Nu Val ai dreptate. Pare de fitze. dar daca te inveti cu ea arunci unde nu ajungi cu alte cobre.
Si nici nu-ti poti face p idee din 10-20 bile.
Cornel Rosioru ,

cornel rosioru
maestru emerit

Si ar mai fii ceva, Solarul e o firma serioasa nu una de fitze.
Cornel Rosioru ,

horiacrap

Mesaj de horiacrap »

Voi ce cobre folositi in concursuri de exemplu, cand trebuie sa atingeti distante mai mari, ca sa-mi fac o parere despre ce folositi. Pana acum am vazut Cobra si Solar, altele nu mai folositi? Vreau sa-mi iau una calumea de aia va cer parerea.
WWW.HORCARP.RO | FIR INTINS !!!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”