In urna comflictului iscat intre Radu Badica, Dan Cotelici si Adriano la CC editia a 2a. si a discutiilor de la fata locului, am dezaprobat comportamentul primului prin descalificare si sanctionarea lui de catre consiliul director al APCR.
Radu Badica si-a recunoscut vina a acceptat sanctiunea si si-a cerut public scuze fata de cei doi.
La sfirsitul concursului am apreciat ca premiul Fair Plai sa fie atribuit echipei Adriano Musaro & Dan Cotelici pt. faptul ca au contribuit la amorsarea comflictului ba mai mult Dan a promis ca nu va insista si nu va naste polemici pe acest subiect. A recunoscut ca un concurs atit de bine organizat nu merita umbrit de un caz izolat.
O atitudine corecta pe care am apreciat-o.
Lucrurile insa nu s-au orit aici cum ar fi fost normal, ci au continuat pe forum cu o violenta iesita din comun.
Cei doi au vrut sa para victime neajutorate a unei bestii umane care i-au terorizat.
Aseara insa citesc cu stupoare pe situl Big Fish marturia lui Dan Cotelici ca Adriano, victima, a reactionat cu un cutit care de fapt era un nevinovat briceag.

Ii aduc aminte lui Dan in timpul discutiilor cind Badica se plingea ca a fost amenintat cu un cutit. cele 2 "victime" impreuna cu arbitrul Liviu se jurau pe toti dumnezeii ca nu-i adevarat.
In naivitatea mea Dane v-am crezut.
V-am crezut in ciuda faptului ca ati fost vazuti si de martori. Tot in naivitatea mea credeam ca martorii sunt de partea lui Badica.
Mare greseala, acum recunosti chiar tu.

Am mai gresit pt. ca trebuia sa va elimin din concurs si pe voi, care erati si mai vinovati raspunzind la provocare intr-un mod jalnic, incalificabil.
In aceste conditii chir ii rog pe cei 2 sa returneze diplomele de Fair Plai pe adresa Calea Cringasi Nr 17 , sediul APCR, pt. ca nu le merita.
Radu Badica va ramine sanctionat pt ca nu aprob nici gestul lui si nici nu incurajej astfel de manifestari.
Acest lucru insa se va intimla numai in cadrul APCR.
In rest Badica se va bucura de sprijinul asociatiei impotriva atacurilor din afara.
Vom discuta in cadrul asociatiei daca echipele noastre vor mai participa la concursul 4E. Viata pescarilor nostri ar putea fii pusa in pericol de niste organizatori care umbla cu cutitul (briceagul) in buzunar.
Cit despre decizia Clubului Pelicanul de a nu-l mai primi pe Badica la concurs e problema lor, fiind un concurs privat.
Si daca am lua si noi aceeasi masura, ar iesi niste concursuri cuminti intre cei ai casei. Fiecare asociatie ar face concursul cu membrii ei, iar premiile ar ramine in familie.

In concluzie:
Nu accept si nu aprob purtarea lui Radu Badica. In caz ca se repeta cu el s-au cu oricine altceva din asociatie masurile vor fii mult nai radicale.
Pe Dan si Adriano ii sfatuiesc sa se gindeasca serios de ce multi pescari au o probleme cu ei si de ce problemele lui Adriano sunt mai mari de cind face echipa cu Cotelici.
Si le-as mai da un sfat. Nu mai pozati in victime, ca nu sunteti usa de biserica.
Constat ca acest incident a fost amplificat cu buna stiinta pt. a umbri munca unor oameni care au muncit si s-au sacrificat pt. a iesii un concurs perfect unde lumea s-a simtit bine, s-a prins peste mult, premii au fost multe si substantiale arbitrajul a fost perfect iar la sfirsit intradevar o masa prieteneasca.
Toate acestea nu au fost precizate nici de Dan nici de Adriano, insa un caz izolat din 60 de echipe a fost amplificat. Ba mai mult au fost atrase in discutie persoane care habarnuau ce a fost acolo.
Asta ma face sa cred ca sagetile nu il vizeaza pe Badica ci APCR.
Atita timp cit si in alte concursuri s-au intimplat lucruri mult mai grave, tot cu aruncari in apa, cu pescari beti care au deranjat multe standuri, deci nu un incident izolat, cu arbitrii care nu si-au facut treaba s-au au avantajat anumiti concurenti, cu pescari memultumiti, cu masini care s-au plimbat zi si noape, concursuri cu multe, multe probleme nu s-a facut atita zarva, iar acum un caz din 60 este considerat capat de tara, va rog sa-mi dati voie sa cred ca este un atac mirsav la adresa APCR.
Si as mai avea o intrebare: Anul trecut cind Badica facea parte din echipa Big Fish si deranja pe Dl. Buhac de ce nu a dezaprobat Cotelici si nu s-a luat nici o atitudine, iar acum cind face parte din APCR i se pune capul pe butuc

Stiu succesul altora e greu de digerat si daca nu poti face fata e mai usor sa dai cu moroi.