Neamtul scrie:Mda,are mandrina aia urata pe care o are si Shimano Tribal Extreme.
La Century platesti foarte mult numele...
Or fi ele bune dar...
Cred ca foarte multi bani se platesc ,lasand la o parte cosmetica si firma , pe capacitatea unei lansete de a arunca la distante foarte mari si de a se comporta ca o lanseta de margine atunci cand pleaca dulapul in viteza in mal.Cateodata actiunea intempestiva a pestelui este neprevazuta si atat de rapida ca nu ai posibilitatea sa-ti faci treaba cu mulineta cum se cuvine ,si ma refer la momentul cand nici nu te poti ajuta cu mana stanga deoarece in ea ai minciogul ,bine sunt si supermeseriasii care pot face fata tuturor acestor situatii cu brio ,dar acolo unde nu sunt , caracteristicile lansetei iti pot pune pestele pe saltea ,asta costa bani. Un FS poate face asta cu brio ,arunci departe si te ajuta si la mal , MTX nu !
Fire intinse.
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !
Neamtul scrie:Mda,are mandrina aia urata pe care o are si Shimano Tribal Extreme.
Or fi ele bune dar...
Cred ca foarte multi bani se platesc ,lasand la o parte cosmetica si firma , pe capacitatea unei lansete de a arunca la distante foarte mari si de a se comporta ca o lanseta de margine atunci cand pleaca dulapul in viteza in mal.Cateodata actiunea intempestiva a pestelui este neprevazuta si atat de rapida ca nu ai posibilitatea sa-ti faci treaba cu mulineta cum se cuvine ,si ma refer la momentul cand nici nu te poti ajuta cu mana stanga deoarece in ea ai minciogul ,bine sunt si supermeseriasii care pot face fata tuturor acestor situatii cu brio ,dar acolo unde nu sunt , caracteristicile lansetei iti pot pune pestele pe saltea ,asta costa bani. Un FS poate face asta cu brio ,arunci departe si te ajuta si la mal , MTX nu !
Fire intinse.
Nu inteleg ce legatura are MTX-ul in acest topic...
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''
Neamtul scrie:
Or fi ele bune dar...
Nu inteleg ce legatura are MTX-ul in acest topic...
Sa recapitulam :
1.Neamtul nu este de acord cu preturile exagerate ale lansetelor Century;
2.Eu incerc sa explic " in modesta mea opinie " - nu neaparat cea corecta , de ce preturile sunt ridicate la Century;
3.Incerc sa compar calitatile lansetelor Century cu MTX din 2 motive:
- a) am in stoc si 3 seturi de Century dar si unul de MTX 14 deci le cunosc;
- b) MTX 14 este una din lansetele in trend la noi in tara datorita calitatilor foarte bune in aruncare si pretului foarte scazut.
Sper ca de data asta am fost suficient de clar .
Fire intinse
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !
Nimic mai adevarat... Dar hai sa vedem ce inseamna, ce platesti...?...platesti faptul ca pe bat exista o insiruire de litere?...sau platesti ani de experienta si rezultate deosebite in competitiile de casting...materiale de foarte buna calitate...tratarea in autoclava, care conserva caracteristicile batului in timp...inovatie...actiuni studiate si testate si adevarate, nu doar afirmatii false/nefondate...etc.
La MTX ce platesti... Costul de productie e infim...echivalentul catorva pachete de tigari...restul ce o fi? Ceva trebuie sa fie...si daca o fi ce o fi ce o insemna...o avea ceva in legatura cu pescuitul? Nu stiu!
Nu spun ca e un bat prost...se prinde peste cu el...s-au castigat si concursuri...vorbeam strict de nume...
primul C 2 care a iesit din fabrica a a ajuns la Arad de 3 saptamani
Isi merita toti banii,nici un bat nu se compara cu C2 !
eu m-i le-am luat pe cele de 12/3,25 lb
Danio scrie:La Century platesti foarte mult "numele"...
Nimic mai adevarat... Dar hai sa vedem ce inseamna, ce platesti...?...platesti faptul ca pe bat exista o insiruire de litere?...sau platesti ani de experienta si rezultate deosebite in competitiile de casting...materiale de foarte buna calitate...tratarea in autoclava, care conserva caracteristicile batului in timp...inovatie...actiuni studiate si testate si adevarate, nu doar afirmatii false/nefondate...etc.
La MTX ce platesti... Costul de productie e infim...echivalentul catorva pachete de tigari...restul ce o fi? Ceva trebuie sa fie...si daca o fi ce o fi ce o insemna...o avea ceva in legatura cu pescuitul? Nu stiu!
Nu spun ca e un bat prost...se prinde peste cu el...s-au castigat si concursuri...vorbeam strict de nume...
Numai bine!
Nu te supara - dar eu am rupt un varf de New Century SP in lanseu - aruncind cu plumb de 120 grame ???? Martori Cezar Bibu si Razvan Ulmeanu - aflati pe ponton Gorgan , odata cu mine .. garantia a fost de 1 an .. am depasit-o cu 7 zile .. imi cerea factura de parca imi luasem o masina de spalat si ei nu mai aveau evidenta la cite lansetele au vandut si la cine ....si am platit pentru alt varf inca 700 lei - varf care oricum nu este standardizat cu partea de jos a lansetei . Deci ... posibil alte rupturi de la spigot .. Eu imi permit joaca asta , dar te asigur ca daca stateam mai subtire cu banutul , imi luam direct MTX sau altceva .... concret de banii de un varf la SP Century , la chinezi imi luam 3 lansete ... Pacat este ca firmele care comercializeaza nume mari de lansete nu isi apara reputatia deloc ....si nu inteleg deloc sa priceapa ca merg pe o piata subtire ....financiar .
Mi-am propus ca in scurt timp sa imi iau doua lansete MTX de proba - sa vad daca chiar asa este . Si daca le rup - asta este ... la banii astia - a fost mai scump varful ala ...
Da,chiar si lansetele Century se rup.De aceea sunt hotarat sa-mi cumpar si eu macar un MTX 14 de proba.Daca imi plac,o sa-mi cumpar inca 2-3.
Nu vad ce poate sa faca in plus un C2 fata de orice alta lanseta din clasa medie de pret.Or fi ele frumoase si smechere dar la ce pret au....