


Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965
adrian team1 scrie:CRAPSOR,se pare ca fumurile iti ofera identitati multiple,o zi inmatriculezi barcute,o zi esti bucatar si bagi crap la cuptor, pentru azi, as vrea sa-ti pui pe cap o oala de 5l,sa iei cu tine un piscarici si un maidanez si sa te duci la vanatoare de iepuri.![]()
![]()
http://translate.google.ro/translate?hl ... md%3DimvnsCRAPSOR scrie:Lanseta de nadire este un element esential in kitul pescarului de crap atunci cand nadirea vadului pescuit trebuie facuta exclusiv stand pe mal.
Se pare că majoritatea pescarilor de crap preferă să achiziţioneze cele mai scumpe seturi de lansete pe care şi le pot permite pentru pescuit, dar ajung să cumpere lansete ieftine atât pentru nadire, cât şi pentru marcaj.
Acest lucru mă surprinde întotdeauna şi chiar și ei realizează că au comis o greşeală mare, întrucât, pe termen lung, înlocuirea frecventă a lansetei ieftine, ca să nu mai vorbim de performanţele scăzute ale acesteia, determină un cost mult mai ridicat.
În cazul în care doriţi să achiziţionaţi un nou set de scule pentru nădire cu racheta sau cu spomb-ul, faceţi un pas înapoi şi analizaţi puţin situaţia.Dacă daţi greş cu nădirea, e foarte probabil să daţi greş pe parcursul întregii partide şi să sfârşiţi în a pierde o grămadă de timp din cauza faptului că nada nu se află în zonele dorite.
Puteţi lansa la o distanţă mai mare o montură cu momeală decât cu racheta de nădire sau spomb-ul, aşa că mi se pare raţional să achiziţionaţi o lansetă de nădire (spod rod) care are capacitatea de a lansa nada cât mai departe posibil. Nu are niciun sens să puteţi lansa la 120 m cu lansetele de pescuit, dacă că nu puteţi lansa la mai mult de 90 m cu lanseta pentru nădire. Nadirea cu racheta la distante mari presupune un echipament special.
Pe piaţă există o mulţime de lansete pentru nadire relativ ieftine, care pot lansa la o distanţă mare atunci când sunt noi. Dar veţi realiza curând faptul că lansetele ieftine au un conţinut ridicat de răşină şi un conţinut scăzut de carbon, ceea ce duce la înmuierea acesteia, astfel că o lansetă ce iniţial îşi face treaba se va înmuia foarte repede şi probabil că în câteva luni nici nu va mai putea lansa la aceeaşi distanţă ca atunci când era nouă.
Conţinut mai mare de carbon combinat cu un conţinut scăzut de răşină asigură performanţa constantă a lansetei pe o perioadă mai îndelungată de timp. În principiu, cu cât e mai scumpă, cu atât te ţine mai mult. Eu încă utilizez lanseta mea iniţială pentru majoritatea partidelor de pescuit unde nadesc cu lanseta. Am folosit-o la majoritatea partidelor timp de aproape 5 ani şi încă funcţionează perfect.
În principiu, chiar există o corespondenţă preţ-calitate când vine vorba de lansete pentru nadire. Dacă pescuiţi rareori la distanţe mai mari de 60 m, atunci majoritatea lansetelor ieftine vor fi suficient de fiabile, dar nu e nimic mai frustrant ca descoperirea unei zone în care crapii se hrănesc în mod frecvent fără a putea lansa..