Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Diferenta intre cele doua tipuri de momitoare este ca cele cu tija castiga 5-8m in lansare .( cu fir de 0,25 - 0,20 )georgik94 scrie:Va multumesc mult pentru raspunsurile date, am tras din ele unele concluzii. Am intrebat deoarece nu am mai pescuit cu acest model de momitoare, ci ce acelea plate pentru feeder cu leadcore. Daca doriti si puteti sa va dati cu parerea despre asa ceva http://www.crapmania.ro/forum/viewtopic.php?f=6&t=13974
Mersic, la asta ma refeream.Dan Mitranescu scrie:L-am numit "secretul momitoarelor" :
Aceasta este metoda prin care am reusit ca atunci cand pescuiesc cu momitor sa nu mai fiu deranjat de rasucirea firelor .
Cu ajutorul unui patent se prinde momitorul de un capat si se rasuceste DE LA DREAPTA CATRE STANGA ( sens trigonometric ) incercand sa pastram axa acestuia.
Sper sa va fie de folos ...
Acel opritor se punea in situatia in care momitorul nu avea prevazut sistemul autoantepare.Vladut Mateianu scrie:Dane, la pescuitul cu momitor, daca blocam vartejul in lacasul special din arc, mai este nevoie sa punem un opritor deasupra tijei ?
Infigerea vartejului in tubul de cauciuc din interiorul momitorului (sau al plumbului) genereaza o forta mult mai mare fata de cea a opritorului pe inaintas.Vladut Mateianu scrie:Am inteles. Dar care dintre cele 2 variante ofera o intepare mai sigura ?