Momitor cu tija rigida

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Momitor cu tija rigida

Mesaj de Dan Mitranescu »

Ulterior acest gen de momitoare a fost prevazut si cu sistem autoantepare , iar tija are posibilitatea sa fie remediata sau schimbata in situatia in care se deterioreaza.

georgik94

Mesaj de georgik94 »

Va multumesc mult pentru raspunsurile date, am tras din ele unele concluzii. Am intrebat deoarece nu am mai pescuit cu acest model de momitoare, ci ce acelea plate pentru feeder cu leadcore. Daca doriti si puteti sa va dati cu parerea despre asa ceva http://www.crapmania.ro/forum/viewtopic.php?f=6&t=13974

Dan Mitranescu
Veteran

georgik94 scrie:Va multumesc mult pentru raspunsurile date, am tras din ele unele concluzii. Am intrebat deoarece nu am mai pescuit cu acest model de momitoare, ci ce acelea plate pentru feeder cu leadcore. Daca doriti si puteti sa va dati cu parerea despre asa ceva http://www.crapmania.ro/forum/viewtopic.php?f=6&t=13974
Diferenta intre cele doua tipuri de momitoare este ca cele cu tija castiga 5-8m in lansare .( cu fir de 0,25 - 0,20 )
Acul cade deasupra momitorului indiferent de model.

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Dan Mitranescu scrie:L-am numit "secretul momitoarelor" :
Aceasta este metoda prin care am reusit ca atunci cand pescuiesc cu momitor sa nu mai fiu deranjat de rasucirea firelor .
Cu ajutorul unui patent se prinde momitorul de un capat si se rasuceste DE LA DREAPTA CATRE STANGA ( sens trigonometric ) incercand sa pastram axa acestuia.
Sper sa va fie de folos ...
Mersic, la asta ma refeream.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Dane, la pescuitul cu momitor, daca blocam vartejul in lacasul special din arc, mai este nevoie sa punem un opritor deasupra tijei ?
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Sorin Daringa

Mesaj de Sorin Daringa »

Ce e gresit la montura asta?Mentionez ca am taiat din tija.Multumesc
Fişiere ataşate
DSC03618.JPG
DSC03618.JPG (23.98 KiB) Vizualizat de 2293 ori
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

Vladut Mateianu scrie:Dane, la pescuitul cu momitor, daca blocam vartejul in lacasul special din arc, mai este nevoie sa punem un opritor deasupra tijei ?
Acel opritor se punea in situatia in care momitorul nu avea prevazut sistemul autoantepare.
Nu prea era "legal" mai ales in competitii deoarece exista varianta ca firul lansetei sa se rupa in drill , iar crapul sa ramana cu inaintasul si momitorul dupa el ( opritorul neputand sa treaca peste nodul de la inaintas ) ...

Parerea mea este ca nu mai avem nevoie de opritor in aceasta situatie.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Am inteles. Dar care dintre cele 2 variante ofera o intepare mai sigura ? :roll:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Dan Mitranescu
Veteran

Vladut Mateianu scrie:Am inteles. Dar care dintre cele 2 variante ofera o intepare mai sigura ? :roll:
Infigerea vartejului in tubul de cauciuc din interiorul momitorului (sau al plumbului) genereaza o forta mult mai mare fata de cea a opritorului pe inaintas.
Astfel se asigura o autoantepare mult mai sigura.

In situatia in care folosim numai opritorul si atasam acului un sac solubil atunci la impactul monturii cu apa PVA-ul muta cativa centimetrii opritorul pe inaintas lasand o cursa incorecta de intepare ( prea mare ).

La greutatile cu tija ( momitoare sau plumbi ) prevazute cu autoantepare vartejul nu este scos din lacasul cauciucat datorita fortei pe care o exercita sacul solubil contrare iesirii vartejului.

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

notam, notam...chestii foarte utile pentru m muritorii de rand, care nu isi permit decat iesiri scurte si mai vor sa prinda si unu-doi ciortani

si eu tot pe aceste principii merg cand folosesc momitorul (de cele mai multe ori). autointepare cu forfacul in varnis, forfac relativ scurt (7 cm), fara monturi grosolane

ce am observat la unii pescari este ca imediat ce montura atinge suprafata apei, omu se ia sa invarta la manivela...
la fel e si cu folosirea forfacelor mai lungi, care se rasucesc pe restul monturii si pe care unii o intind prin cateva ture de manivela. asta e aplicabila doar cand folosim plumb sau o pasta foarte lipicioasa pe momitor. in rest, la impactul cu apa e imposibil sa nu sara ceva nada de pe momitor, iar noi, prin intinderea prematura a firului nu facem decat sa scoatem momeala din zona nadita. obligatoriu pentru mixurile de cereale din comert
deci: forfac scurt (daca nu e prea gros malul, atunci vorbim de alte metode) ca sa nu se rasuceasca si sa aiba o intepare eficienta, lanseu, montura se aseaza linistita pe substrat, apoi intindem controlat firul

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”