salutare!
caut si eu citeva informati utile despre balta SULIMANU
ce substrat are? la ce trage pestele preponderent?
adincimea baltii? multumesc anticipat
Am pescuit cativa ani pe Sulimanu...si din cate mi-am dat eu seama substratul este format preponderent din mal...dar sunt si ceva zone cu pamant tare...nu foarte intinse si nu foarte multe... Undeva spre mijlocul baltii am gasit cu sonarul o zona mai adanca...ce pare sa fie un fost canal care s-a colmatat cu timpul...diferenta de adancime fata de restul baltii nu este foarte mare...undeva pana in jumatate de metru...poate chiar mai putin...si latime mica...2-3m. In rest eu nu am gasit alte structuri semnificative cu exceptia catorva zone de langa mal unde sunt cazute in apa niste crengi...
Adancimea nu este foarte mare...undeva la 1,5-2m in general...
Despre populatia pisciola...as putea sa iti spun ca a fluctuat de-a lungul celor 6-7ani de cand merg eu la Sulimanu...insa de vreo 2 ani tot se populeaza...si paprerea mea este ca are destul crap si chiar frumusel... Cel mai mare crap prins de mine acolo a avut vreo 8kg...iar cteno de 9kg... In rest caras ca palma cat vrei... Un singur exemplar mai rasarit am prins acum vreo 3 ani...pe la 1,5kg care a intrat la un boiles de 16mm.
In general crapul l-am prins la boiles...exceptie facand cteno care a intrat la porumb... Ca si tipuri de boiles am folosit bile tari de 16mm cate doua pe fir sau unul de 18mm cu pop-up...iar primavara unul de 16mm. Un boiles la care mi-a raspuns foarte bine si surprinzator de repede a fost Shellfish B5 de la Essential Bait...insa l-am folosit doar la o singura partida asa ca nu pot sa generalizez... Un alt boiles pe care l-am folosit cu succes vreo 2 ani a fost Club Mix-ul de la solar tinut in Pot Shot-ul de Squid&Octopus tot de la Solar...dar la un moment dat nu am mai avut capturi cu el...nici acum nu inteleg de ce... Am mai fost si alte boilesuri care au dat rezultate...si in general prefer boilesurile tari pt. ca altfel te nenoroceste carasul...la solubile sau la 1-2boabe de porumb...
Cam asta as putea sa iti spun...ca idee generala... Ramane sa incerci ce crezi tu ca va da rezultate si sa nu uiti sa ne spui si noua cum stau lucrurile...
Eu zic ca vei avea rezultate MULT mai bune la porumb decat la bila acolo, cel mai important este nadirea si localizarea pestelui. Am pescuit si eu acolo odata, si nu am prins nici un peste la bila, dar nici nu prea am insistat cu bilele, si din auzite de la vecini nu a prins nimeni la boiles. Din ce stiu eu balta a fost populata cu crap in noiembrie si probabil ca pestele nu este invatat la bile. Asta este parerea mea.
Se pare ca anul asta sa schimbat propietarul,Bitman avea altele pe cap:))
.....
Am vrut sa ma duc saptamana trecuta dar mi s-a spus politicos ca se desfasoara un concurs
Vestea buna ca au bagat C&R
salutare! o parere despre balta dupa ce am stat 48 de ore la pescuit in concurs:
balta se prezinta foarte bine, 2 sectoare pe maluri diferite, p[e sectorul A
se prinde peste preponderent mic pina in 3kg ! sector B se prinde peste mare dar mai rar!
la inceput de concurs am dat cu porumb ( plastic si combinat) iar usor, usor am intrat pe bile.
parerea mea acum dupa concurs!
inceput cu porumb 3-4 ore, intre timp nadit cu bile si insistat.
pestele este unul relativ nou in balta dar se invata destul de repede cu bilele, iar pesti de 3-4
kg intra foarte usor! de ramarcat ca si ciortanul intra la bila! pe sectorul B pestele mare sta in mal!
sper sa va fie de folos acesta relatare! fir intins
anul trecut in mai am participat si eu la un concurs acolo "cowntryman" balta s-a castigat cu 10 kg ,si captura a avut pana in 5 kg.
am pescuit in zona izvor si am avut noroc ca pestele l-am gasit in fata stufului la 10-15 m.
am luat un crap de 4 kg la bile si restul de 3 crapi in jur de 2 kg fiecare i-am luat la plastice si boabe dipuite.
de mentionat ca in fata izvorului este un prag chiar la mal si daca nu esti atent poti scapa pestii chiar in buza minciogului.
anul trecut in mai era administrator Bitman acum am inteles ca se ocupa domnul Marinita si sper sa intretina balta si sa o administreze cat mai bine.
atentie mare anul trecut erau niste somni mari acolo.suna tentant nu?
catapana scrie:anul trecut in mai am participat si eu la un concurs acolo "cowntryman" balta s-a castigat cu 10 kg ,si captura a avut pana in 5 kg.
am pescuit in zona izvor si am avut noroc ca pestele l-am gasit in fata stufului la 10-15 m.
am luat un crap de 4 kg la bile si restul de 3 crapi in jur de 2 kg fiecare i-am luat la plastice si boabe dipuite.
de mentionat ca in fata izvorului este un prag chiar la mal si daca nu esti atent poti scapa pestii chiar in buza minciogului.
anul trecut in mai era administrator Bitman acum am inteles ca se ocupa domnul Marinita si sper sa intretina balta si sa o administreze cat mai bine.
Sau schimbat foarte multe, de exemplu anul acesta sa castigat Concursul Memorialul " Gabi Neamtu" cu 280 Kg si sau prins peste 3 tone de crap.
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''
catapana scrie:anul trecut in mai am participat si eu la un concurs acolo "cowntryman" balta s-a castigat cu 10 kg ,si captura a avut pana in 5 kg.
Sunt si acum somnii aia mari de care vorbesti dar si mult crap