abordare lac cu vegetatie acvatica

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

livulik

Mesaj de livulik »

Salutare!
in 2-3 saptamani urmeaza sa fac o partida de ~72h pe un lac unde este foarte prezenta vegetatia acvatica.

datele problemei sunt in felul urmator:
- exact, incepand de la o distanta de 10m de mal este o portiune de app. 15m de bradis, dupa aceasta portiune vegetatia dispare iar lacul are fundul tare/argilos
- adancimea creste f f lin, astfel incat la 50m adancimea este de 1-1,2m, la 100m adancimea este de doar 1,5-1,7m iar la 150-170m este intre 2 si 2,5m
- structuri majore nu sunt, doar 2 sau 3 praguri dar nu mai mari de 20cm
- voi pescui plantat

intrebarile/nelamuririle mele sunt urmatoarele:
- cum procedez cu firul principal, il las pe deasupra portiunii cu vegetatie sau incerc sa-l scufund cu backleads?
- sunt tentat sa caut crapul mai in larg, la apa de peste 1,5m adancime, unde fundul lacului este tare; credeti ca ar fi utila si incercarea de a-l cauta si in imediata apropiere a bradisului, adica la 30m departare de mal si in apa de 0,7-1m adancime?

Multumesc de rabdare si astept cu interes sfaturile si ideile voastre!

nit_matias
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: abordare lac cu vegetatie acvatica

Mesaj de nit_matias »

1) parerea mea este sa il lasi pe deasupra bradisului, ba chiar cred ca ar trebui betele indreptate in sus pentru a scoate ultimii 15 m de fir din apa.

2) nu cred ca o sa ai noroc prea mare aproape de bradis, dar ai putea sa incerci ducandu-te in dreapta sau in stanga mai departe 100 m, iar cel mai indicat ar fi pragurile.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

robyvan
pescar de competitie

Mesaj de robyvan »

livulik scrie:Salutare!
in 2-3 saptamani urmeaza sa fac o partida de ~72h pe un lac unde este foarte prezenta vegetatia acvatica.

datele problemei sunt in felul urmator:
- exact, incepand de la o distanta de 10m de mal este o portiune de app. 15m de bradis, dupa aceasta portiune vegetatia dispare iar lacul are fundul tare/argilos
- adancimea creste f f lin, astfel incat la 50m adancimea este de 1-1,2m, la 100m adancimea este de doar 1,5-1,7m iar la 150-170m este intre 2 si 2,5m
- structuri majore nu sunt, doar 2 sau 3 praguri dar nu mai mari de 20cm
- voi pescui plantat

intrebarile/nelamuririle mele sunt urmatoarele:
- cum procedez cu firul principal, il las pe deasupra portiunii cu vegetatie sau incerc sa-l scufund cu backleads?
- sunt tentat sa caut crapul mai in larg, la apa de peste 1,5m adancime, unde fundul lacului este tare; credeti ca ar fi utila si incercarea de a-l cauta si in imediata apropiere a bradisului, adica la 30m departare de mal si in apa de 0,7-1m adancime?

Multumesc de rabdare si astept cu interes sfaturile si ideile voastre!
lasa firul deasupra bradisului, cum spune colegul, tine lansetele cu varful in sus, poate reusesti sa eviti zona cu bradis. Eu as planta macar o lanseta unde se termina bradisul, o sa fie mare activitate peste 2-3 saptamani p-acolo, avand in vedere ca va intra la bataie..... :wink:
slowly we rot- by Obituary

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

Eu as intra sa fac un culuar pentru a putea scoate pestii cat mai usor,pragurile sunt cele mai indicate pentru plasarea monturilor.
Fire intinse!!!

livulik

Mesaj de livulik »

Madalin007 scrie:Eu as intra sa fac un culuar pentru a putea scoate pestii cat mai usor,pragurile sunt cele mai indicate pentru plasarea monturilor.
Fire intinse!!!
am in plan sa intru cu coasa sa curat o portiune de vreo 10m latime in bradis, mai mult pt. a se scufunda firele, ca ma gandesc ca pestele nu va vrea el sa o ia pe culoarul ala...o sa incerce tot in bradis sa se duca! :x
robyvan scrie:...Eu as planta macar o lanseta unde se termina bradisul, o sa fie mare activitate peste 2-3 saptamani p-acolo, avand in vedere ca va intra la bataie..... :wink:
sigur in perioada aia va fi in bataie avand in vedere ca deja a inceput carasul, dar ma gandesc ca poate cativa sunt mai intarziati si mai au chef sa manance cate ceva!

stiu ca pragurile sunt f interesante dar nu prea imi pun mari sperante deoarece sunt destul de mici ca si diferenta de nivel! dar voi incerca sa pun cate o lanseta la baza fiecarui prag (este unul pe la 75m de mal si unul pe la 100-120m de mal) si una in lateral, la terminarea bradisului!

Multumesc de sfaturi, va voi tine la curent!

p.s. sa incerc sa fac partida exclusiv pe seminte, in principal porumb, sau sa incerc sa-i atrag cu niste solubile?

robyvan
pescar de competitie

Mesaj de robyvan »

livulik scrie:
Madalin007 scrie:Eu as intra sa fac un culuar pentru a putea scoate pestii cat mai usor,pragurile sunt cele mai indicate pentru plasarea monturilor.
Fire intinse!!!
am in plan sa intru cu coasa sa curat o portiune de vreo 10m latime in bradis, mai mult pt. a se scufunda firele, ca ma gandesc ca pestele nu va vrea el sa o ia pe culoarul ala...o sa incerce tot in bradis sa se duca! :x
robyvan scrie:...Eu as planta macar o lanseta unde se termina bradisul, o sa fie mare activitate peste 2-3 saptamani p-acolo, avand in vedere ca va intra la bataie..... :wink:
sigur in perioada aia va fi in bataie avand in vedere ca deja a inceput carasul, dar ma gandesc ca poate cativa sunt mai intarziati si mai au chef sa manance cate ceva!

stiu ca pragurile sunt f interesante dar nu prea imi pun mari sperante deoarece sunt destul de mici ca si diferenta de nivel! dar voi incerca sa pun cate o lanseta la baza fiecarui prag (este unul pe la 75m de mal si unul pe la 100-120m de mal) si una in lateral, la terminarea bradisului!

Multumesc de sfaturi, va voi tine la curent!

p.s. sa incerc sa fac partida exclusiv pe seminte, in principal porumb, sau sa incerc sa-i atrag cu niste solubile?
si cu solubile..... :wink:
slowly we rot- by Obituary

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

robyvan scrie:
livulik scrie: sa incerc sa fac partida exclusiv pe seminte, in principal porumb, sau sa incerc sa-i atrag cu niste solubile?
si cu solubile..... :wink:
..dupa ce-i atragu poti sa-i selectezi cu tari.
Fire intinse.

Ciuchi

Mesaj de Ciuchi »

livulik scrie:il las pe deasupra portiunii cu vegetatie?
Asa DA!
livulik scrie:incerc sa-l scufund cu backleads?
Asa NU!

:)
Daniel Ciuchendea

iuliutz

Mesaj de iuliutz »

Eu as lăsa firul deasupra vegetatiei si dacă as avea trasatura as sari cu undita in barca ca sa îl scot, pentru a evita incalcirea firului in vegetatie. Dacă balta e salbatica as folosi numai Porumb si seminte!
Părerea mea!

Sent from my iPhone using Tapatalk

livulik

Mesaj de livulik »

am inteles, un lucur imi este clar: firele le voi lasa pe deasupra vegetatiei!

pun si o poza pt. a se vedea despre ce fel de vegetatie vorbesc:
Imagine
la momentul pozei vegetatia nu ajunsese la suprafata apei, acum deja a ajuns!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”