Help Wanted

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

LukaBorza
Puncte: 0

Help Wanted

Mesaj de LukaBorza »

Ma pregatesc pentru primul meu sezon de pescuit la crap prin mijloace moderne si as avea nevoie de putin ajutor in realizarea unei liste de nade si momeli care sa imi ajunga pe toata perioada verii si ca voi pescui pe o singura balta ce este populata doar cu crap, carasul si platica lipsind cu desavarsire. Trebuie mentionat ca pentru primul sezon doresc sa pescuiesc doar cu boilies-uri ready made. Va rog sa ma ajutati sa alcatuiesc aceasta lista si sa imi spuneti cu exactitate de la ce firme sunt toate produsele.
Va multumesc anticipat!

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

O aprovizionare pe tot sezonul ar fii cam greu de realizat, pt. ca trebuie facuta in functie de perioada.
Pe acea balta s-a mai pescuit la boilies redy made? sau bile in general?
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Da si tu mai multe detalii despre balta .....
Dar planul tau nu mi se pare prea bun !
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

LukaBorza

Mesaj de LukaBorza »

Balta se numeste Corni, este in judetul Galati, are o suprafata de 14ha. A fost secata pana acum 2-3 ani pana cand a fost preluata de un patron care a populat-o intens cred ca an de an. Peste nu a fost recoltat niciodata. Carasul lipseste cu desavarsire, de asemenea si platica. Alaturi de crap mai este cteno si novac. Am informatii de la patron ca anul trecut o echipa de crapisti de competitie a vizitat balta, avand rezultate foarte bune. Pestele este furajat cred ca aproape zilnic cu srot(turta de floarea soarelui) in zona uneia dintre cele doua insule de pe balta, insulele aflandu-se la cca 150m de malul de unde pescuiesc. Adancimea lacului creste treptat, de la cca 5-6m in capatul indepartat al lacului la 1m la capatul dinspre sosea. Eu de regula pescuiesc pe la jumatatea distantei dintre capete, unde apa are adancimea de cca 2-3m, ajungandu-se pana la 4 m la 80-90 de metri de mal.

LukaBorza

Mesaj de LukaBorza »

Nu am insa foarte multe informatii despre fundul baltii deoarece nu am sondat niciodata. Ma intereseaza nade pentru perioada iunie-septembrie.
Cum ar trebui abordata aceasta balta avand in vedere ca nu a prea fost pescuita cu boilies? Un pat de seminte ar da randament?

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Parerea mea este ca TOCMAI un pat de seminte mici ar da randament... Sa te apuci acum sa nadesti cu spartura de boilies (care daca nu sunt de calitate nici n-o sa dea rezultate vreodata sau poate doar intamplator) ar fi o adevarata corvoada, asta in cazul in care nu esti adept al bilelor solubile care necesita o tehnica aparte (manufacturare, folosire etc). Canepa, naut, porumb, spartura de porumb, toate astea preparate ca la carte, combinatii intre nadirea cu racheta si cea cu bulgari (care mie presonal mi se pare mai discreta decat cea cu racheta ... determinand o reactie de hranire mai rapida , cel putin pe baltile pe care am pescuit pana acum) ... Cauti structura care-ti convine, faci 2 paturi de nada, tragi cateva linii de nada , eventual pe un pat pui si ceva bile mici si poti incerca si cu o bila pe rig... SI mai ales foarte important zic eu, nu exagera cu nadirea. Mergi din aproape in aproape cu cantitatea de nada , pt ca altfel vei pati ca mine, vei nadi pt urmatorii pescari care vor pescui pe vadul respectiv.AI luat pestiucul sau ai avut trasatura- mai bagi 2-3 bulgari de nada pe vad... nu? mai astepti. Daca trece ziua si n-ai nici o miscare e posibil sa nu-l fi localizat bine.
Ca la fast-food: ii dai un cartof prajit.... il faci curios cu al doilea, peurma ii arati un hamburgher si pana sa-si dea seama din ce musca deja esti in drill cu el. :twisted:
Legio - Patria Nostra !

LukaBorza

Mesaj de LukaBorza »

Intentionez ca partidele de pescuit sa fie de la 3 zile pana la o saptamana. Boilies-urile ready made dau randament pe o asemenea durata? Poate mi-ati putea recomanda cateva tipuri de boilies care sa se preteze pe o asemenea balta.

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Ti-e frica de febra musculara dela aruncat seminte in balta timp de o saptamana? :lol:
Pune mana pe tel, vb cu Vladut si pune-ti deoparte cateva pungi de bile dela NASH.... Iti recomanda el si ceva dipuri.... Fii baiat operativ daca tot esti hotarat. Tot e promotie ...

:twisted:
Legio - Patria Nostra !

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Consider ca ai sanse mari sa prinzi la boiles, dar tinand cont ca vei face partide lungi, NU iti recomand ready made-urile.
Eu as incerca(cel putin ptr inceput) sa pescuiesc cu boilesuri solubile. Iar ca nadire , foloseste cu incredere peletele , canepa(sau chiar peletele de canepa !), precum si amestecuri precum method mixul !
Dar de ce vrei neaparat sa dai cu ready made ?
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Dece? Din acelasi mtiv pt care probabil orice pescar care n-are multa experienta in pescuitul cu bile ar face-o..
Pe toate gardurile zice ca-s ieftine, desi poate nu-i intotdeuna adevarat. AU o groaza de chestii bagate special ca sa atraga pestele repede , si nu in ultimul rand se pot pastra usor. Si hai sa recunoastem, nu multa lume trateaza home-made-urile cu respectul cuvenit , pt ca mai apoi sa le-njure ca nu-si fac treaba... Unii o secunda mai destepti baga o kila de conservant in ele si uite asa si-au tras redymade-uri facute in casa, mai scumpe decat alea din punga si poate nu lafel de bune. Daca e sa credem ce zice nenea ala blond in AVP care sta 2 luni pe balta si da numai cu redymadeuri Nash, , s-ar putea sa fim aproape convinsi sa le folosim (pe ele, minunatele redy-m) la scara industriala.
Legio - Patria Nostra !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”