doar pop-up /?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Vizitator

doar pop-up /?

Mesaj de Vizitator »

se poate prinde crap daca dai doar cu pop-up simplu ? si nu pui nici un plumbisor ceva sa tina acul pe fund ! adica montura sa fie la ceva distanta de fundu api.

cornel rosioru
maestru emerit
Puncte: 0

Mesaj de cornel rosioru »

Da se poate .
Numai ca montura trebuie echilibrata cu o contra greutate, de preferat heavi metal sau drop em de la Kryston
Le prefer alicelor de plumb pt. ca sunt ecologice si se prezinta sub forma de pasta(ca o plastelina) ce se poate mula sub orice forma.
Avntajul ca se poate scoate s-au adauga pasta pina echilibreaza perfect montura si o ajuta sa se aseze usor pe fund.

Asa o montura a folosit Florentin la MV. si a prins 7 din 8 buc.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

@yeti
Din ce scri tu, am inteles ca te intereseaza o montura pop up fara lest, care sa se ridice la cativa(poate zeci) de cm de la fund....
Eu personal nu cred ca putem pacali in felul acesta vre-un crap, dar nu am pescuit niciodata asa. Poate altcineva !?! :roll:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

mih_carp

Mesaj de mih_carp »

@vladut,
Cred ca Yeti se refera la montura Zig-Rig. Se prinde crap cu ea,eu am prins pe Darvari (am avut forfacul de 2m si pescuiam intre ape).
Montura asta e buna cand crapii se plimba pe la suprafata fara sa dea semne ca vor sa coboare la bunatatile de pe fund.Se poate pescui cu ea si la suprafata si intre apa si cum te taie pe tine capul sau unde crezi ca sunt crapii.Incearc-o la vara cand e foarte cald in miezul zilei si cand vezi crapii plimbandu-se la suprafata.
Mantis&Mantis Gold RULES
Mihai Tomi
Pescar de Crap

Cucu Ionel

Mesaj de Cucu Ionel »

Cred ca se poate pescui in asa fel mai ales in baltile cu multa vegetatie,unde crapul papa mai ales spre suprafata,uneori il si vezi cu spinarea pe afara.
Fir intins

legio1083

Mesaj de legio1083 »

O chestie asemanatoare am patit si eu.. am uitat sa pun o alica pe forfac si am pescuit o zi intreaga cu o coronita de boabe intercalate cu flotant la 15-18cm de fund... Mergeau toate 3 lansetele, asa ca am hotarat sa nu schimb nimic. Deci eu zic ca se poate.
Legio - Patria Nostra !

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

legio1083 scrie:O chestie asemanatoare am patit si eu.. am uitat sa pun o alica pe forfac si am pescuit o zi intreaga cu o coronita de boabe intercalate cu flotant la 15-18cm de fund... Mergeau toate 3 lansetele, asa ca am hotarat sa nu schimb nimic. Deci eu zic ca se poate.
irelevant. de ce:
1. ce-ai prins? romanesc sau ten?
2. au mai fost alti pescari langa tine cu monturi clasice? cat au prins ei?
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

da, asa am zis fara plumb . sa stea cat mai sus intre ape. vreau sa incerc neaparat sa dau asa mai ales acum cand se pare ca am confirmarea ca merge :!:

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Numai romanesc. Mic, intre 2 si 4k, trasaturile la 2 ore media ) insa deosebit de violente. Ceilalti pescari de langa mine prindeau mai prost decat mine si nu pot spune ca avea o frecventa anume. Foloseau monturi tip paternoster (plumb in capat , 1-2 carlige in sus pe fir , pe saltatori). Cred ca am prins mai bine ca ei atunci pt ca in zona aceea fundul era acoperit de un strat de mal destul de bunisor, si cred ca monturile lor zaceau infipte in mazga respectiva. EU porumb tare, de anul trecut iar restul pescarilor foloseau aproape in totalitate porumb in lapte.
Legio - Patria Nostra !

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

legio1083 scrie:... in zona aceea fundul era acoperit de un strat de mal destul de bunisor ...
pai de ce nu zici din start asta... sigur nici bila ta nu era la 15cm deasupra fundului, ca doar n-aveai forfacul de juma' de metru. sau da?
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”