Problem...

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

legio1083
Puncte: 0

Problem...

Mesaj de legio1083 »

Balta : tip albie de rau, nepescuita sub nici o forma din 2000, inca nedeschisa pescuitului sportiv ,fara curenti subacvatici ,in vecinatatea Prutului, suprapopulata de stiuca si lin, rosioara , crap mare insa destul de rar zic eu. FOARTE MULTA vegetatie (stuf cu tot cu cocioacele aferente , bradis si matasica dinaia verde care e instare sa inghita si un tanc daramite o montura) si actualmente avand pe substrat un covor destul de consistent de frunze moarte, neintrate in putrefactie inca ,cu o apa CRISTAL de limpede !!!

Incercat, langa mal, pe primul prag, la apa mica cu spartura de 3D amestecata cu pelete CSL Nutra in punga solubila si pe rig bila "cioplita" pt a-i reduce dim si a favoriza dispersia aromelor. rezultat= NIK !
Aceeasi localizare, porumb conservat atat pop-up cat si simplu , rezultat de asemeni nul.

Pragul 2, cautand cu disperate o zona ceva mai putin inierbata , carlig minuscul, forfac textil suplu pe rig bucatica de 3D cu porumb, deasemeni cu punga solubila si cu pastura pe momitor -ZERO !!!

Lanseta calatoare cu pastura amestecata cu bucati de rama, forfac mono si rame cu pufi pe ac .... tot nasol.

Unde am gresit? Sa fie oare de vina faptul ca afara batea vantul atat de tare incat mi-am cules de vreo 2 ori lansetele saltate de pe suporti?
Sa fi fost de vina vegetatia? recunosc , la capitolul pescuit in vegetatie sunt corijent. Frig, peste inca netrezit din letargie sau ascuns in imensitatea de stufaris... Ce dracu' sa-ntamplat????????

Dati-va si voi cu parerea varog si luminati-ma ca mi s-a pus pata...

Voi ce-ati fi facut in locul meu ?
:roll:
Legio - Patria Nostra !

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Asi fi plecat acasa :lol: :lol: :lol:
Glumesc. bineinteles, dar asta mi-a venit...
Da cam ce temperatura avea apa ??? Ca zic eu de aici incepi sa-ti pui intrebari daca si ce ai gresit. Daca apa avea 5-6 grade... vezi ce-am scris mai sus.
???
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Nu stiu.... nu am folosit niciodata pana acum termometru pe malul apei. Nu-i deajuns ca-si fac unii cruce cand ma vad ca vin la balta fara lansete (doar cu markerul :lol: )...

E posibil oare sa fi fost prea rece apa? :roll:

M-am asezat sub malul care tinea dos vantului, am incercat sa pescuiesc in zonele unde nu pica nici cea mai mica umbra , si unde apa era cea mai putin adanca, vezi Doamne ies porcii la plaja. De unde....
Legio - Patria Nostra !

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

eu zic ca a fost prea rece si nu l-ai "ghicit" sa i-o pui la nas
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Nada expirata = 0 trasaturi ! De unde ai "combinat-o" ? :roll: Sau nu era peste in balta. Sau monturile erau grosolane....
De , nu merge sa inventezi chiar tot ! :D Dca ai inventat tu guta si carligul cu care ai pescuit, atunci sa stii ca de acolo ti se trage ! :cry:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Nada (bilele, peletele, mixul) de de anul trecut (au fost cumparata in vara) si le-am desigilat in ziua premergatoare pescuitului. Ouale luate de sub bucile gainii tot cu o zi inainte...etc . deci nu cred ca problema e nada.

inafara de plumbi pe care i-am turnat eu restul subansamblelor au fost "inventate" de niste smekeri care-si spun SUfix, Gamakatsu, Berkley, da sa stii ca pestele nu s-a lasat impresionat de chestiile astea. Stealth Skin si SUper Fine de 15 lb , Heawy Core,, Big Game verde cam de 0.30 , back-lead ca sa tina firul lipit de substrat... Carlige Gamakatsu Specimen nr 8 parca (aveau deschiderea putin mai mica decat o boaba de porumb) , Speialist pt bile si pop-up pt rame... Ce dracu sa-i dau mai fin deatat...

Markerul ar fi fost tot ala din dop de Angeli insa nu l-am folosit ca sa nu am fire prea multe in apa si oricum n-as fi vrut sa porcai locul prea mult cu ploiscaiturile din timpul sondarii. Apa era atat de limpede incat daca te suiai pe amalul abrupt, in scurtele momente cand nu batea vantul aproape ca puteai sa vezi ce era in apa.

Si cand te gandesti ca mai-mai nu m-am tarat pe malul apei ca trupele de comando, vezidoamne sa nu sperii pestiucul.

MAre panarama si cu pescuitul asta de primavara...

:evil:
Legio - Patria Nostra !

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

Aaaa, pai acum totul e clar ! Plumbii sunt de vina, ca sunt d-aia manufacturati de tine ! :lol: :lol:

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Asa o fi.... La-s ca-mi fac vara asta o matrita sub forma de crapoaica cu sfarcurile intarite. pt un plus de atractie.

APropo de plumbi.... 60 gr pt a nu se afunda in vegetatie sau 120 pt autointepare? nu n-am reusit sa trag nici o concluzie intrucat dupa cum v-am mai spus am avut ZERO trasaturi. :roll:
Legio - Patria Nostra !

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

Mai nepoate, tu nu-ntelegi ca mai sunt si zile proaste ? Mai ales in debut de sezon ? Probabil ca n-ai gresit cu nimic, dar asta a fost, nu trb sa disperi..Apropo, stii tu sigur ca balta asta tine crap mare sau ai auzit tu dintr-o sursa sigura :wink: ?

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

Cezar Bibu scrie:Mai nepoate, tu nu-ntelegi ca mai sunt si zile proaste ? Mai ales in debut de sezon ? Probabil ca n-ai gresit cu nimic, dar asta a fost, nu trb sa disperi..Apropo, stii tu sigur ca balta asta tine crap mare sau ai auzit tu dintr-o sursa sigura :wink: ?
acum stiu de ce n-a prins cavalerul!

n-a foLosit cEva Absolut funDamental
in pesCuit, ma refer la fOrface. oaRe ce, cEzarica?
:D :D :D
The One Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”