Incalzitor cort . Ce model ?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

popescu59
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Incalzitor cort . Ce model ?

Mesaj de popescu59 »

Varianta despre care v-am tot povestit o am de 2 ani si merg cu cele 2 arzatoare din plin . Cei care au fost la al 2 lea concurs in primavara pe Moara Vlasiei s-au convins de eficacitatea lor . Afara spre dimineata ereau minus citeva grade bune iar la noi in cort ereau + 15 grade . Cind s-a luminat, afara din cort totul erea alb inclusiv lansete si mulinete.Au vazut multi cele 2 arzatoare cu ardere completa si si-au achizitionat .1 butelie de 6kg merge cam 4 zile functionind 24 din 24 .Intr-un cort de pescuit la suprafata lui garantez ca la 0 grade afara ai lejer + 15 grade in cort fara sa functineze non stop , chiar daca are o mica flacara in centru nu emana nici cel mai mic miros de gaze . Si inca un amanunt cred ca nu ati citit in descriere un astfel de arazator are putere 1700 w deci aproape cit o aeroterma cu 2000w.Nu vreau sa conving pe nimeni de nimic nu comercializez asa ceva dar cred ca o butelie de 6 kg si un astfel de arzator ocupa spatiu putin si este foarte eficient. Si inca un amanunt foarte important se poate folosi fara probleme si in aer liber oricit de tare ar bate vintul nu stinge flacara incalzitorului.Recomand folosirea numai cu gpl auto .

danutlupu

Mesaj de danutlupu »

cip scrie:O butelie de 450 gr de la campingaz e 37 lei la Decathlon si tine cateva ore bune. Pana la urma nu trebuie sa il tii deschis mereu sau sa te dezbraci in chiloti si sa dansezi, daca vrei sa te ocupi de pescuit. Daca vii la camping poti sa iti iei ditamai butelia sau caloriferul de acasa. Oricum un lucru ff important: in afara pretului buteliilor- nu are flacara si emana f putine gaze( avand ardere completa), deci e mai putin periculos decat arzatoarele cu flacara.
Vineri o sa il folosesc pentru 48 ore si revin cu detalii. Nu-i fac reclama pentru ca nu vreu sa il vand, dar anul asta, din cauza unui arzator improvizat, a luat foc un cort in timpul unui concurs.
Dansezi daca ai loc in cort evident, de asta faceam referire la Comandor :D si la fel de evident daca ai cu ce sa-l incalzesti. Cu o bricheta mai mare cum e acel incalzitor te pisi pe tine de frig intr-un cort serios sau dai pe buteli mai mult decat pe nada ca sa ai caldura.

Asa arata o soba pe gaz
249190435-4200215-700_700.jpg
249190435-4200215-700_700.jpg (117.95 KiB) Vizualizat de 9209 ori
E destul de mare evident dar la cate iau cand plec de acasa la pescuit, asta nu se mai pune dar conteaza mult dupa ce te prinde o ploaie sa intri la caldurica si sa te usuci. Unele au sistem de siguranta cu rolul de a opri debitul de gaz, in cazul in care dioxidul de carbon din mediu depaseste 1.5% sau daca se diminueaza flacara cand butelie e pe duca. Principiul lor de functionare se spune ca e pe IR, dar un pic de gaz tot se simte intr-un spatiu mic mai ales la inceput cand se aprinde, dar dupa o aerisire e ok.
Eu incalzesc cu o soba din asta cortul de la o rulota de aproximativ 50 m.cubi primavara sau toamna cand afara e mai rece sau ingheata putin noaptea, iarna la -5 / -10 grade trebuie 2 sobe in astfel de cort. Intr-un cort normal de crap o astfel de soba o tin la jumatate ca imi coace panza la cort de caldura. Cu o butelie plina se merge zile intregi iar incarcatul unei butelii de 12 kg cu GPL costa cam tot atat cat costa o butelie de schimb de 500 grame pt incalzitoarele de cort adica vreo 40 RON :wink:

Mai are rost sa facem comparatii ? Deci pt cine vrea caldura si comfort si vrea sa care bagaje - soba cu IR si butelie mare, cine nu are loc in masina de bajaje dar vrea sa se amageasca ca are caldura - incalzitor de cort cu butelii la conserva scumpe, cine nu vre deloc caldura - sticle cu tarie.
Lansez precis la buza stufului si deodata...........

robyvan
pescar de competitie

Mesaj de robyvan »

danutlupu scrie:
cip scrie:O butelie de 450 gr de la campingaz e 37 lei la Decathlon si tine cateva ore bune. Pana la urma nu trebuie sa il tii deschis mereu sau sa te dezbraci in chiloti si sa dansezi, daca vrei sa te ocupi de pescuit. Daca vii la camping poti sa iti iei ditamai butelia sau caloriferul de acasa. Oricum un lucru ff important: in afara pretului buteliilor- nu are flacara si emana f putine gaze( avand ardere completa), deci e mai putin periculos decat arzatoarele cu flacara.
Vineri o sa il folosesc pentru 48 ore si revin cu detalii. Nu-i fac reclama pentru ca nu vreu sa il vand, dar anul asta, din cauza unui arzator improvizat, a luat foc un cort in timpul unui concurs.
Dansezi daca ai loc in cort evident, de asta faceam referire la Comandor :D si la fel de evident daca ai cu ce sa-l incalzesti. Cu o bricheta mai mare cum e acel incalzitor te pisi pe tine de frig intr-un cort serios sau dai pe buteli mai mult decat pe nada ca sa ai caldura.

Asa arata o soba pe gaz
249190435-4200215-700_700.jpg
E destul de mare evident dar la cate iau cand plec de acasa la pescuit, asta nu se mai pune dar conteaza mult dupa ce te prinde o ploaie sa intri la caldurica si sa te usuci. Unele au sistem de siguranta cu rolul de a opri debitul de gaz, in cazul in care dioxidul de carbon din mediu depaseste 1.5% sau daca se diminueaza flacara cand butelie e pe duca. Principiul lor de functionare se spune ca e pe IR, dar un pic de gaz tot se simte intr-un spatiu mic mai ales la inceput cand se aprinde, dar dupa o aerisire e ok.
Eu incalzesc cu o soba din asta cortul de la o rulota de aproximativ 50 m.cubi primavara sau toamna cand afara e mai rece sau ingheata putin noaptea, iarna la -5 / -10 grade trebuie 2 sobe in astfel de cort. Intr-un cort normal de crap o astfel de soba o tin la jumatate ca imi coace panza la cort de caldura. Cu o butelie plina se merge zile intregi iar incarcatul unei butelii de 12 kg cu GPL costa cam tot atat cat costa o butelie de schimb de 500 grame pt incalzitoarele de cort adica vreo 40 RON :wink:

Mai are rost sa facem comparatii ? Deci pt cine vrea caldura si comfort si vrea sa care bagaje - soba cu IR si butelie mare, cine nu are loc in masina de bajaje dar vrea sa se amageasca ca are caldura - incalzitor de cort cu butelii la conserva scumpe, cine nu vre deloc caldura - sticle cu tarie.
fain...pt instalare sunt nevoie de ceva avize speciale de la eon? :wink:
slowly we rot- by Obituary

danutlupu

Mesaj de danutlupu »

robyvan scrie: fain...pt instalare sunt nevoie de ceva avize speciale de la eon? :wink:
Nu, cand merg eu la pescuit trebuie doar autorizatie de contructie la cort si acte pentru vehicol cu gabarit deparit :D
Lansez precis la buza stufului si deodata...........

stress
pescar de competitie

Mesaj de stress »

- trebuie un arzator fara flacara - gen Coleman,dar necesita reductie pentru conectarea la butelie[/quote]

ai reusit sa faci o reductie pt Coleman? daca da, unde? am un black cat si as vrea sa'l modific sa scap de buteliile cu valva
stefan avram

faurmircea

Mesaj de faurmircea »

Vlade

eu asta il recomand ... este unpic skump da esti pe partea sigura cu asa ceva

http://www.big-carp.de/Kochen-Heizen/Ze ... 5kc22o4636

Florin Pata

Mesaj de Florin Pata »

stress scrie:- trebuie un arzator fara flacara - gen Coleman,dar necesita reductie pentru conectarea la butelie
ai reusit sa faci o reductie pt Coleman? daca da, unde? am un black cat si as vrea sa'l modific sa scap de buteliile cu valva[/quote]

Este complicat !!! Cred ca un strungar bun reuseste ! Eu am achizitionat pentru butelia prezentata de dom' Popescu un arzator de pe piata asemanator cu cel de la soba Bosch!Reductia am cumparat-o de la motorhome !

sandu marian

Mesaj de sandu marian »

Du-te in centru langa Cocor, este un magazin Hymalaia, gasesti cel mai tare incalzitor de cort din Romania. Usor, nu ocupa spatiu, cu ardere completa...iti explica baietii de acolo. David Neacsu(patronul) le-a adus special pentru pescari. este in jur de 260ron. butelie iti iei de la Gipo cu 17ron(redusa).
Succes

valiauto68

Mesaj de valiauto68 »

orice incalzitor ar fii necesita oxigen pentru ardere nu?
a mai fost discutia asta si iarna trecuta cand mi s-a recamandat cu "caldura" o amanta in sacul de dormit.

intrebarea mea era alta: risti sa adormi si sa nu te mai trezesti niciodata din caza intoxicarii cu monoxid de carbon?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”