E o balta pe o fosta albie a unui rau... Aici intri desculti pana la genunchi si mergi ca pe covorul din sufragerie ( fregmente vegetale cazute din pomi si arbustii de pe mal) ca mai apoi , peste 3 pasi sa simti cum te afunzi icet dar sigur in mal. O iei innot cativa metri si cand "aterizezi" dai de fund tare cu un strat pufos care-si midifiga grosiomea si de nsitatea in functie de ditectia in care vrei s-o apuci. E interesanta tare balta asta, si daca ai vedea-o cred ca te-ai indragosti de ea! Daca la un anumit moment totul e ok si prinzi peste , e foarte posibil sa realizezi ca ai lansat unpic mai cu vana si ai trecut de locul in care pescuiai pana adineaori fara prea mari rezultate, si parca nici plumbii nu se mai desprind atat de greu de pe substrat ( nu mai e atat de mult mal.)...
Functie de zonele de pe balta respectiva poti pescui predominant pe un anumit tip de substrat insa asta nu inseamna ca daca lansezi 2 m mai spre blonda care da la carasel pe malul opus nu-ti poti scufunda plumbii intr-un buzunar cu mal negru, de putrefactie - cam nasol! Si ca sa revenim.... EU nu pot decat estima grosimea stratului de mal in functie de rezistenta pe care o opune plumbului la "extragere" . Daca cineva mai luminat imi poate spune cum sa aflu exact stratul grosimea stratului de mal, ii dau o cana cu vin din butoiul strategic , a lu' socru-meu...
Ce zici, nenea Vali, o mai dau de garduri acuma?
Mai e nevoie sa zic ca sunt mai multe tipuri de mal, cu caracteristici fizice si chimice diferite?nucred... SUnteti toti pescari cu experienta si sunt sigur ca stiti la ce ma refer.