doar pop-up /?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

legio1083
Puncte: 0

Mesaj de legio1083 »

Maxim 20 cm acea forfacu... langa mal arata ca o farfurue zburatoare (ca rligul cu momeala :lol: )... pe locul unde pescuiam, nu stiu exact ce grosime avea stratul de mal, dar estimarea mea e ca avea cel putin 3 degete...
Legio - Patria Nostra !

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

legio

hai ca o zgudui... pai ori

fundul era acoperit de un strat de mal destul de bunisor

ori

nu stiu exact ce grosime avea stratul de mal, dar estimarea mea e ca avea cel putin 3 degete...

hotaraste-te, ca e foarte important. si "destul de bunisor" nu cred ca e " 3 degete". 3 degete e ca si inexistent
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

legio1083

Mesaj de legio1083 »

E o balta pe o fosta albie a unui rau... Aici intri desculti pana la genunchi si mergi ca pe covorul din sufragerie ( fregmente vegetale cazute din pomi si arbustii de pe mal) ca mai apoi , peste 3 pasi sa simti cum te afunzi icet dar sigur in mal. O iei innot cativa metri si cand "aterizezi" dai de fund tare cu un strat pufos care-si midifiga grosiomea si de nsitatea in functie de ditectia in care vrei s-o apuci. E interesanta tare balta asta, si daca ai vedea-o cred ca te-ai indragosti de ea! Daca la un anumit moment totul e ok si prinzi peste , e foarte posibil sa realizezi ca ai lansat unpic mai cu vana si ai trecut de locul in care pescuiai pana adineaori fara prea mari rezultate, si parca nici plumbii nu se mai desprind atat de greu de pe substrat ( nu mai e atat de mult mal.)...
Functie de zonele de pe balta respectiva poti pescui predominant pe un anumit tip de substrat insa asta nu inseamna ca daca lansezi 2 m mai spre blonda care da la carasel pe malul opus nu-ti poti scufunda plumbii intr-un buzunar cu mal negru, de putrefactie - cam nasol! Si ca sa revenim.... EU nu pot decat estima grosimea stratului de mal in functie de rezistenta pe care o opune plumbului la "extragere" . Daca cineva mai luminat imi poate spune cum sa aflu exact stratul grosimea stratului de mal, ii dau o cana cu vin din butoiul strategic , a lu' socru-meu...

Ce zici, nenea Vali, o mai dau de garduri acuma? :lol:

Mai e nevoie sa zic ca sunt mai multe tipuri de mal, cu caracteristici fizice si chimice diferite?nucred... SUnteti toti pescari cu experienta si sunt sigur ca stiti la ce ma refer. :wink:
Legio - Patria Nostra !

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

@legio,

fi si tu mai clar din start sa evitam postarile aiurea ca a mea de mai sus :oops:
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Concret, mai Legio ai prins ceva cu bila la 30 cm de la fund ?
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

@legio
ai prins cumva si la fasole plutitoare?
The One Team

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Cu bila da, dar la 1-2 cm de substrat. CU PORUMB coronita da dar nu chiar la 30cm. FOrfacul nu depasea sigur 20cm. Parerea mea e ca mai inportant decat produsul e principiul in cazul de fata. Daca e incatat cu porumb si ia porumbul levitant, dece n-ar lua si bila OZN intr-o balta care merge pe bile?

@ ANdrei
Fasolea ma face pe mine plutitor deocamdata daca as intra sa cercetez grosimea stratului de mal. Da-ti promit eu ca vara asta o sa prind crap cu pestrite si-ti trimit poze!
:lol: :lol: :lol: :lol:
Legio - Patria Nostra !

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

se prinde crap doar la pop up :!: de la cativa cm de fundul apei si pana la suprafata. daca montura e mai mare de 30 cm se cheama zig rig.. cineva a mentionat mai sus..

supercarpio

Mesaj de supercarpio »

Eu imi aduc bine aminte ca in Ianuarie anul acesta am prins crap cu un singur pop-up de 15-mm de la Mainline. Montura a fost "in-line" iar hooklink-ul era de approx. 20 de cm si nu am folosit contra-greutate.
-Marius (Dr. A)
Carp Anglers Group, USA
http://www.carpanglersgroup.com/

"The ..... is not what it used to be."

Gabriel

Mesaj de Gabriel »

Salutare.
Care sunt cele mai bune pop-up? care v-o dat cela mai bune rezulate?
In montura snowman sau asa simple echilibrate cu o alica de plumb ?ce diametre is cele mai uzuale la pop-up si ce diametre se echilibreaza in montura snowman?
Tot is numai o intrebare :lol: dar as aprecia sa imi raspundeti daca doriti
Mersi

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”