MTX14 sau Prologic C2

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
gor965
Moderator
Puncte: 0

Re: MTX14 sau Prologic C2

Mesaj de gor965 »

popescugeorge scrie:..........Greseala ta este cand incerci sa prostesti oamenii cu concursuri de casting............
Nu vad care-i (unde-i) prosteala ? :? ...ca sa nu mai spun ca prin semnatura dumitale, prosteala capata o alta nuanta ! 8)
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

popescugeorge scrie:Dle Dan M, nu stiu de ce te ti atat de tare de ideea asta cu MTX-urile (de fapt, stiu :) ). Sunt niste lansete ok, ca multe altele din seria medie (vezi Prologic, Fox, Nash etc), care tot in China sunt facute, doar ca beneficiaza de eticheta unui brand. Greseala ta este cand incerci sa prostesti oamenii cu concursuri de casting, cand prezinti lansetele astea ca fiind cele ale campionilor, cand spui ca altele se rup si ale tale nu, cand chiar TU spui ca sunt CELE mai apreciate, de fapt, cand incerci sa le pozitionezi in alta parte decat unde le este locul cu adevarat. Nu ti se pare putin jenant sa te erijezi in mare constructor de lansete cand tu habar nu ai despre ce inseamna lucrul cu carbonul? Si cred ca nu prea sunt pescari in tara asta care sa aiba habar, poate doar la nivel superficial cativa custom rod builderi gen Andronic sau Sava. Singurul lucru pe care l-ai facut tu a fost sa promovezi o lanseta pusa la dispozitie in mod exlcusiv de chinezul Hakuyo din Dragonul Rosu. Stiu, stiu.. seara, in spatele standului, faceai video conferinta cu cei de la Century, Harrison sau Free Spirit si discutai "teze" constructive despre cum se trateaza diferitele tipuri de carbon in autoclava.

Este cea mai buna lanseta si cea mai apreciata pentru ca are un raport calitate/pret bun, iar noi suntem o tara cu muuuuuuulti pescari cu venituri scazute. Vina este a oamenilor care nu au timpul sau capacitatea necesara sa se informeze. Si atunci apar astia ca tine, care tin prelegeri si vand gogosi. Stii vorba cu chiorul in tara orbilor?! Ma intreb de ce in tari precum Marea Britanie sau Germania nu exista notiunea de Dragonul Rosu..

PS: Asa zici, ca o lanseta trebuie inainte de toate sa arunce mult si tare, cu momitoare incarcate cu mamaliga? Cat ar trebui sa coste atunci un Century FBS sau un Free Spirit Hi-S, care saracele nu prea sunt facute pentru aruncari lungi?
Donmule popescugeorge ( nu va cunosc )... nu pot sa raspund la suferinta dvs. O inteleg .

Ma dejanjeaza jignirile pe care mi le aduceti si sper sa va revizuiti atitudinea.

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Popoescugeorge este Popescu59 junior ?
Atunci se explica multe :lol: :lol: :lol:

alinteodor79

Mesaj de alinteodor79 »

popescugeorge scrie:Dle Dan M, nu stiu de ce te ti atat de tare de ideea asta cu MTX-urile (de fapt, stiu :) ). Sunt niste lansete ok, ca multe altele din seria medie (vezi Prologic, Fox, Nash etc), care tot in China sunt facute, doar ca beneficiaza de eticheta unui brand. Greseala ta este cand incerci sa prostesti oamenii cu concursuri de casting, cand prezinti lansetele astea ca fiind cele ale campionilor, cand spui ca altele se rup si ale tale nu, cand chiar TU spui ca sunt CELE mai apreciate, de fapt, cand incerci sa le pozitionezi in alta parte decat unde le este locul cu adevarat. Nu ti se pare putin jenant sa te erijezi in mare constructor de lansete cand tu habar nu ai despre ce inseamna lucrul cu carbonul? Si cred ca nu prea sunt pescari in tara asta care sa aiba habar, poate doar la nivel superficial cativa custom rod builderi gen Andronic sau Sava. Singurul lucru pe care l-ai facut tu a fost sa promovezi o lanseta pusa la dispozitie in mod exlcusiv de chinezul Hakuyo din Dragonul Rosu. Stiu, stiu.. seara, in spatele standului, faceai video conferinta cu cei de la Century, Harrison sau Free Spirit si discutai "teze" constructive despre cum se trateaza diferitele tipuri de carbon in autoclava.

Este cea mai buna lanseta si cea mai apreciata pentru ca are un raport calitate/pret bun, iar noi suntem o tara cu muuuuuuulti pescari cu venituri scazute. Vina este a oamenilor care nu au timpul sau capacitatea necesara sa se informeze. Si atunci apar astia ca tine, care tin prelegeri si vand gogosi. Stii vorba cu chiorul in tara orbilor?! Ma intreb de ce in tari precum Marea Britanie sau Germania nu exista notiunea de Dragonul Rosu..

PS: Asa zici, ca o lanseta trebuie inainte de toate sa arunce mult si tare, cu momitoare incarcate cu mamaliga? Cat ar trebui sa coste atunci un Century FBS sau un Free Spirit Hi-S, care saracele nu prea sunt facute pentru aruncari lungi?

Am si timp si capacitatea necesara sa ma informez, insa nu inteleg de ce sa platesc 2.000 ron pe un bat cand pot sa platesc 400 ron si sa ma simt la fel de bine cand ies pe balta.
Deci mai incet cu aceste aprecieri la adresa altor pescari.

Lucian Manea

Mesaj de Lucian Manea »

MTX 14 mi se pare un bat f bun raportat la calitate - pret.

Restul sunt discutii, de dragul ca e iarna :D

Cum Mtx 14 mi se pare f bun la raportul de mai sus, la fel mi se pare ca nu poate fi comparata marca Hakuyo cu Free Spirit, Century, etc.
Cum se spune des pe aici, e ca la masini. Si cu Renault-ul ajungi la Mamaia dar si cu Mercedes-ul. Daca te duci in acelasi club poti sa pleci cu o domnisoara la hotel cu Renault-ul chiar daca cu o seara inainte a fost dusa cu un Mercedes. Important e cati bani cheltui in club (pe sampanii, bauturi fine, etc).

A se face legatura intre : club = balta; bauturi = bile; masini = bete :wink:
http://www.selectbaits.com Premium Quality Carp Food

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

lucianman scrie:MTX 14 mi se pare un bat f bun raportat la calitate - pret.

Cum Mtx 14 mi se pare f bun la raportul de mai sus, la fel mi se pare ca nu poate fi comparata marca Hakuyo cu Free Spirit, Century, etc.
Cum se spune des pe aici, e ca la masini. Si cu Renault-ul ajungi la Mamaia dar si cu Mercedes-ul. Daca te duci in acelasi club poti sa pleci cu o domnisoara la hotel cu Renault-ul chiar daca cu o seara inainte a fost dusa cu un Mercedes. Important e cati bani cheltui in club (pe sampanii, bauturi fine, etc).

Si Crapoaica??? :lol:

Lucian Manea

Mesaj de Lucian Manea »

zfcristian scrie:
lucianman scrie:MTX 14 mi se pare un bat f bun raportat la calitate - pret.

Si Crapoaica??? :lol:
Aici nu m-am bagat. Ca unora le place ciortan viteza cu cate doua, pardon, doi de-o data....altora le place sa umble dupa trofee. :D

Am mai gasit o comparatie : saloane de masaj erotic = concursuri :D
http://www.selectbaits.com Premium Quality Carp Food

pharaoh
pescar de competitie

Mesaj de pharaoh »

Si totusi motorul Renault a castigat Campionatul de Formula 1 si nu Mercedes :D
Marius Sârbu

florian

Mesaj de florian »

stai linistit ca si in Anglia si Germania exista notiunea de Dragonul Rosu(Sunt o gramada de produse chinezesti numai ca preturile sunt Europene).uite aci:

http://www.ebay.co.uk/itm/Wireless-Fish ... 3366aa4639

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Un citat de pe un alt site. Un eventual raspuns pentru domul popescugeorge.
( avem timp :wink: )

Sunt nou pe acest forum, dar am citit cu atentie topicurile referitoare la lansete. Sunt pasionat de lansete, fara sa fiu neaparat un aruncator bun. Am detinut sau cel putin am testat personal foarte multe tipuri de lansete: FOX (Warior Elite si ES, Eclipsul de 3,25 lbs, si Horizonul vechi), Shimano (cred ca in afara de Vengeance si inca unul sau doua modele, le-am testat cam pe toate, inclusiv Tribal Extreme; de altminteri folosesc si eu un set de Speedmaster de 3,66 m, model vechi cu mandrina Fuji si manerul acoperit cu duplon, aduse de afara), Daiwa (de la ei nu am testat AKN-ul), Nash, Chub, si multe altele, inclusiv Century, Free Spirit si Harrison. Cunosc foarte bine Century SP modelul vechi (preferata mea), lanseta cu care pescuiesc din 2008 si Free Spirit Hi-S spod. Am avut Torrix-uri, dar le-am vandut, nu m-am impacat cu ele. Prin urmare, cred ca pot face un fel comparatie intre lansetele scumpe si cele ieftine. Ceea ce va voi spune probabil ca va supara pe multa lume, dar o spun din experienta directa, nu din citit, nu din auzit.
Pretul unei lansete e una si calitatea sau mai exact, performantele lansetei sunt cu totul altceva. Pretul tine de strategia de promovare si de vanzari a unei firme, dar NU reflecta valoarea reala a lansetei si cu atat mai putin calitatile lansetei. Pot sa va spun categoric ca am vazut acelasi blanc, fabricat de aceeasi fabrica, vandut sub trei sigle diferite, cu aceeasi echipare, dar cu trei preturi total diferite. Nu dau nume, pentru ca nu vreau sa fiu acuzat ca fac reclama sau antireclama, dar e vorba de firme asa-zis consacrate, care vand lansete asa-zise „de top”. Iar diferentele de preturi nu erau mici, erau semnificative (diferentele mergeau pana la 400 de ron). Pe piata se vand lansete cu preturi halucinante de 17 milioane lei vechi si chiar mai mult, finisate si inzorzonate, care, in opinia mea, NU valoreaza mai mult de 5 milioane lei vechi.
Exista, in mare, doua tipuri de strategii de vanzari: un tip se refera la firme care schimba in fiecare an modelele, care produc mereu modele noi, pe care le prezinta ca „imbunatatite”; un al doilea tip, produce si vinde modele stabilizate, consacrate; ma refer la lansete consacrate, care nu au nimic de a face cu moda. Mai exista un tip de strategie „hibrida”, in care firme mari tin pe piata timp indelungat modele „performante”, cu aerul ca acestea sunt senzationale, dar care, in realitate, sunt de valoare medie. Dupa parerea mea, acestea sunt firmele care dau acele garantii „pe viata” sau garantii indelungate. De fapt, acolo e, dupa parerea mea, o ilustra pacaleala; in realitate, acele blancuri sunt mai ieftine decat credem noi, iar garantia „pe viata” data unei lansete care se rupe ascunde de fapt o mica smecherie strategica de vanzari: cetateanul traieste cu impresia ca detine o lanseta exceptionala, care in realitate nu e decat un blanc comun, echipat intr-adevar senzational si atat. Cand il rupe, firma il inlocuieste imediat, chiar daca pretul de magazin e halucinant (250-300 de lire sterline) si ori de cate ori se rupe!
Un alt aspect este mitul „chinezariilor proaste”. Multi spun asa: daca e chinezeasca, e prost facuta. Nimic mai fals. Poate fi chinezeasca, dar foarte buna, dupa cum poate fi coreana si foarte proasta sau foarte buna. Aici singurul indicator real ar fi pretul de productie a blancului, care insa este foarte bine „ascuns” de producator si vanzator. Pot insa sa va spun ca, acele firme care vand blancuri separat sunt credibile sau ma rog, au un plus de credibilitate si garantie a calitatii.
In acest peisaj care zapaceste mai mult decat recunosc unii, HAKUYO MTX 14 reprezinta, in opinia mea, o exceptie ABSOLUTA. Este o lanseta remarcabila, care, in opinia mea, „bate” categoric lansete ce costa 1000 ron si chiar peste – o spun fara nici o jena, deoarece le-am incercat separat si impreuna cu lansete mult mai scumpe, care nici macar nu se apropie de ea ca perfomante. Nu stiu cum au facut cei de la Hakuyo asta, nu stiu ce tehnologie au folosit, daca a fost sau nu un accident, dar stiu ca asa stau lucrurile. Am comparat comportamentul MTX 14 in aruncare cu lansete foarte scumpe si pot sa spun ca MTX-ul a facut fata cu succes. Pentru mine a fost o adevarata descoperire... Nu stiu cat vor rezista in timp, daca isi vor modifica sau nu TC-ul in timp, asta se va vedea in doi trei ani. Are insa o rata de revenire spectaculoasa, pare extrem de robusta, in ciuda faptului ca este data ca fiind o lanseta semiparabolica, eu cred ca actiunea MTX 14 e mai degraba semirapida (cea cu TC de 3,75 lbs). O observatie foarte importanta: lanseta NU are balans lateral, ceea ce o face foarte eficace la pescuitul de precizie pe distanta mare. In plus, o intrebare: a vazut cineva o lanseta pentru distante mari foarte usoara?... Vreau sa va spun o chestiune care tine de mecanica: momentul fortei este distanta (bratul fortei) inmultit cu valoarea fortei. Din cate stiu eu, un plumb merge cu atat mai departe cu cat prin aruncare i de transfera o energie mai mare, care e o marime direct proportionala cu masa, deoarece forta este masa ori acceleratie. Asa incat, o lanseta de, sa zicem, 300 de g, mi se pare ridicola atunci cand discutam de long cast. Evident insa, aici lucrurile sunt mult mai complicate, intra si alte chestiuni in calcul...
Scuzati lungimea mesajului, dar nu m-am putut abtine...
Ovidiu

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”