Toni,cred ca Val se referea si la postarea dinaintea ta, in care numitul mariusc arunca lejer si el cu scule de Obor sau ceva de genul asta la 110-120m, deci nu era o aluzie directa la persoana ta, ci mai degraba la stilul usor hei-rup-ist al unor forumisti care au descoperit ei roata si n-a fost nevoie decit de 3-4 sute de mii si o lanseta de fibra de sticla ca sa distruga orizontul cu aruncarile!
Si ca sa nu ma acuze Val de discretie in postari

, uite ce cred eu despre aruncarile la distanta:
1.Materialele astea noi-carbon,bor,kevlar-nu sunt degeaba folosite in manufacturarea lansetelor.Te ajuta la marirea distantei de aruncare,dar se comporta mai bine si in timpul drillului,sunt mai usoare si au elasticitatea mult mai bine controlata.Aa,daca esti un Arnold, nu se pune greutatea batului,dar..
2.DACA nu poti nadi acolo unde arunci montura(bineinteles ca exista si exceptiile celor care-si permit vaporase de nadire sau indesarea buzunarelor unor paznici obraznici cu 4 clase,ori nu asta e subiectul in discutie) atunci ce rost mai are masuratoarea distantei? Ca sa auzi aprecierile unor vecini pe balta:”mamaaaa,cit a dat asta!”?
3.Nici eu nu am aruncat mii de euro pe scule ca sa fiu la moda si am incercat sa-mi adaptez stilul de pescuit la posibilitatile financiare, dar am avut ocazia sa dau si cu lansetele mult mai performante ale unor prieteni si pot spune ca exista mici, DAR exista diferente. Care citeodata pot determina succesul sau ratarea unei partide…
4.E de preferat (si spun asta mai ales pentru new-comeri-apropo,mi-a placut exprimarea!) ca in locul achizitionarii de dispozitive de masurat distanta sa acordam mai multa atentie nadirii si aruncarii cu precizie la ,sa spunem 70-80 de metri, distanta pe care s-o marim ,treptat,cu timpul…Si ar mai fi nada,monturile,dar iesim din topic…
@Val
Merci de aprecieri, si eu cred ca arunc destul de bine!

Din pacate, spre deosebire de niscaiva “clienti” ai tai,nu pot spune si distanta! Pentru simplul motiv ca n-am masurat-o niciodata!