LANSETE HARRISON BALLISTA NOI

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

Mesaj de Vladut Mateianu »

oanavictor scrie:
Lansetele pe care le-am enumerat sunt recomandate de catre fabricant pentru pescuit la mare distanta...
Da , intradevar sculele pomenite sunt recomandate de catre producator...la fel si taranii in piata isi recomanda legumele ca fiind cele mai proaspete, ecologice si gustoase, fabricantii de masini la fel, au masinile cele mai luxoase si cele mai dotate, etc.
Se numeste RECLAMA. Si ca dovada ca prinde bine la public (mai ales la romani care sunt mai inapoiati) vedeti ce se intampla pe piata. Hainele de la Nash au ajuns deja o uniforma pe balti(de un an deja), lansetele HI-s 200 vor fi in curand pe rodpodurile tuturor celor cu bani (daca nu sunt deja),
iar cei care au o alta lanseta (de obicei mai ieftina si fara reclama) sunt luati la misto...(vezi cazul Vali Vesa)
Eu cred ca multe sunt mofturi si fite (poate ati citit articolul lui Andrei, Carpfashion), cand o sa ajungem sa depindem doar de lansete ca pescari atunci inseamna ca Gigi Becali o sa fie Campion National la Pescuit Crap !
Asa ca , pescuiti fratilor cu ce aveti si cu ce va intelegeti bine, eu am demonstrat de multe ori in fata unor anumiti domni cu "scule ca in filme" ca de fapt altceva conteaza......Se numeste TALENT ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

cipica
Partener Crapmania.ro

bravo

Mesaj de cipica »

Bravo Vladut!!!!!

Adrian B

Mesaj de Adrian B »

@Vladut.

Salut, poate ai dreptate ca unii pescari care isi cumpara Hi-S( e doar un exemplu) doar pentru a da bine. Probabil, nu stiu si nici nu ma intereseaza. Personal vad o prostie in a-ti cumpara o lanseta doar pt. "a da bine", pe balta esti doar tu si crapul si nu cred sa fie impresionat atunci cand il scoti din apa cu ce lanseta ai facut-o. Eu sunt un incepator in pescuitul in mod profesional la crap, si poate am nevoie de sfaturi obiective de la cei de buna credinta si cu un bagaj mare de cunostinte.
Mai sus se discuta de 3 marci. Century, Free Spirit si Harrison. Astia nu cred ca au nevoie de nici o reclama, asa cum nici BMW-ul nu are. Poate unii si-au ales HI-S 200 pt ca l-au vazut pe Marc H la acea demonstratie de casting dar poate nu li se potriveste. Este eroarea lor. E ca si cum cumperi un Ferrari si mergi la Metro cu el. Dar daca iti cumperi un Ferrari sa mergi pe autostrada cu el, e o alegere buna.
Referitor la Vali Vesta, nu am sesizat sa fi facut cineva misto de el, ESX-H-ul daca nu ma insel e un Harrison, nu? Nu cred ca un pescar cu experienta face misto de cineva care are Harrison.
Intrebarea mea era, care este lanseta cu cel mai bun raport: aruncare la distanta /placere in dril? Aruncarea la distanta e si ea importanta, chiar tu Vladut spuneai intr-o revista ca sunt balti (MV sau Darvari) unde e avantajos sa arunci cat mai departe, aproape de malul celalalt langa stuf. Dar, foarte important pentru mine este ca acea lanseta sa fie excelenta in dril. Personal m-am gandit la NCS. De ce Century? Pt. ca atunci cand iti cumperi BMW, nu-ti mai sta gandul sa-ti cumperi altceva.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Este o alegere buna Adrian, lansetele de care vorbesti tu intradevar nu mai au nevoie de nici o recomandare ! eu altceva am urmarit in postarea de mai sus si anume SNOBISMUL pescarilor romani.(de fapt, al unora).
Da-mi voie sa afirm(si sa demonstrez daca vrei) ca un aruncator ca Gabi Tomulescu, arunca mai departe cu un bat Sert de serie decat multi posesori de Century, Harrison etc.
Becali si Irinel de ce crezi ca au Maibach ? :roll: :oops: Ca merge repede sau ca sa le dea prestanta ? Daca costa 30.000 de euro crezi ca isi mai luau ? :wink:
CS SENZOR

Adrian B

Mesaj de Adrian B »

:)
Da Vladut, dar nu e cu atat mai amuzant cu cat acei snobi isi cumpara lansete foarte scumpe dar care nu li se potrivesc? Dar daca isi cumpara scule foarte scumpe care li se potrivesc, atunci foarte bine. Pe mine ma impresioneaza "omul" si caracterul lui, nu ce scula are.
Opinez ca in viitorul apropiat pescuitul la crap va avea un trend ascendent.
Multi cu bani sau fara, vor intra pe forumuri pentru a-si face o idee.
Aici trebuie sa fiti voi, tu, Vladeanu, echipa Romaniei, Vlad Pavlovici si ceilalti pescari experimentati de buna credinta care vor sa dea un sfat avizat. De exemplu, daca tu dai un sfat bun aici unui incepator, vine la tine in magazin, isi cumpara o lanseta la sugestia ta, pt ca il intrebi ce isi doreste de la o lanseta, si e multumit de ea, fii sigur va veni si a doua oara in magazinul tau. Dar daca pe forum e caterinca, incepatorul tot in ceata ramane si e posibil sa faca alegeri gresite luandu-se dupa RECLAME.
Numai bine si asa cum spunea D-l Iuga, iarna e lunga, speram sa ne "treinarim" bine pana la urmatorul sezon.

GoldFish-Team

Mesaj de GoldFish-Team »

Vladut Mateianu scrie:
oanavictor scrie:
Lansetele pe care le-am enumerat sunt recomandate de catre fabricant pentru pescuit la mare distanta...
Da , intradevar sculele pomenite sunt recomandate de catre producator...la fel si taranii in piata isi recomanda legumele ca fiind cele mai proaspete, ecologice si gustoase, fabricantii de masini la fel, au masinile cele mai luxoase si cele mai dotate, etc.
Se numeste RECLAMA. Si ca dovada ca prinde bine la public (mai ales la romani care sunt mai inapoiati) vedeti ce se intampla pe piata. Hainele de la Nash au ajuns deja o uniforma pe balti(de un an deja), lansetele HI-s 200 vor fi in curand pe rodpodurile tuturor celor cu bani (daca nu sunt deja),
iar cei care au o alta lanseta (de obicei mai ieftina si fara reclama) sunt luati la misto...(vezi cazul Vali Vesa)
Eu cred ca multe sunt mofturi si fite (poate ati citit articolul lui Andrei, Carpfashion), cand o sa ajungem sa depindem doar de lansete ca pescari atunci inseamna ca Gigi Becali o sa fie Campion National la Pescuit Crap !
Asa ca , pescuiti fratilor cu ce aveti si cu ce va intelegeti bine, eu am demonstrat de multe ori in fata unor anumiti domni cu "scule ca in filme" ca de fapt altceva conteaza......Se numeste TALENT ! :wink:
Hai Vladutz ca incepem s-o dam in SF-uri. Cum naiba nu conteaza sculele? Aduti cel mai bun batz de longcast si pune o mulineta cumparata din Obor la un pretz special de 30 ron. Mai arunci tu la peste 100 metrii?Mai conteaza TALENTUL tau de bun aruncator? Intr-adevar sunt multi pescari care-si cumpara echipamente de pescuit doar sa dea bine la poza, dar mai sunt si alti pescari care-si cumpara echipamente mai scumpe deoarece te pot ajuta in drill, aruncari lungi, nadit etc. Problema este ca firmele NO NAME nu-ti dau nici o garantie, iar firmele cunoscute iti ofera aceasta garantie. De exemplu la Greys ai garantie pe viatza. Deci parerea mea este ca mai bine cumperi un echipament de firma care ai garantie, decat unul No Name care poate sunt bune pt 5-10 partide de pescuit, dar dupa aceea te zgarii pe ochi ca ai aruncat banii pe fereastra. Eu doream sa aflu care sunt betzele care le folosesti pt longcast, doar daca nu-i vreun secret pe care nu-l poti impartasii si altora.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Exemplele tale sunt cam de cacat... :D Discutia de mai sus era despre lansete, nu despre mulinete...dar daca tot ai adus vorba, afla ca o mulineta de obor care are tamburul si pasul de infasurare ale lui Shimano BBRLC, iti arunca la fel de departe ca oricare mulineta de top....Problema este ca te poate tine 3-4 luni si se strica sau apar jocurile.
La treaba cu garantia iti dau dreptate.
Iar despre betele cu care fac eu long casting :D nu pot sa scriu, deoarece poate fi considerata reclama. Oricum, cand lansez, important este sa fi un pic nervos....si o sa vezi ce iese, indiferent de lanseta ! :D

PS Am mancat azi la pranz o ciorba de vacutza extraordinara.... :wink: :D
CS SENZOR

Adrian B

Mesaj de Adrian B »

@ Vladut

Stiu ca intre voi si Vlad Pavlovici exista anumite animozitati. Ca este pescar bun sau nu, nu este treaba mea. Stiu despre el ca este mereu gata sa te ajute cu un sfat obiectiv. Personal il apreciez. Oricum, ma indoiesc de faptul ca un f bun teoretician nu este macar un apreciabil practician.
Dar eu zic sa vorbim mai mult despre lansete.

Si Valdut, faptul ca esti onest cu clientii tai nu numai ca-ti aduce apreciere, iti aduce clientul inapoi in magazin pentru urmatoarele achizitii.

GoldFish-Team

Mesaj de GoldFish-Team »

Vladut Mateianu scrie:Exemplele tale sunt cam de cacat... :D Discutia de mai sus era despre lansete, nu despre mulinete...dar daca tot ai adus vorba, afla ca o mulineta de obor care are tamburul si pasul de infasurare ale lui Shimano BBRLC, iti arunca la fel de departe ca oricare mulineta de top....Problema este ca te poate tine 3-4 luni si se strica sau apar jocurile.
La treaba cu garantia iti dau dreptate.
Iar despre betele cu care fac eu long casting :D nu pot sa scriu, deoarece poate fi considerata reclama. Oricum, cand lansez, important este sa fi un pic nervos....si o sa vezi ce iese, indiferent de lanseta ! :D

PS Am mancat azi la pranz o ciorba de vacutza extraordinara.... :wink: :D

:D :D :D Exemplele mele sunt de cacat :?: :!: :?: Ma faci sa rad :lol: Discutia de mai sus era vorba de tot ce tine de echipament. Degeaba ai un batz bun daca n-ai si o mulineta buna care sa se echilibreze cu batzul.Referitor la ce betze la cate nume de firme s-au folosit aici................chiar nu a fost RECLAMA . :lol: :lol: :lol: Nu-mi spune mie ca nu-ti convine ca foarte multi pescari SNOBI cumpara doar sa dea bine in poza? N-ar mai fii magazinul SENZOR la nivelul care este acum.

PS: Unde ai mancat ciorbitza de vacutza pentru ca mi-ai facut pofta? Sa-ti fie de bine. :wink:

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

am fost de fata la ambele demonstratii de aruncari la distanta tinute de mark hutchinson pe lacul de la polivalenta.
de fiecare data au fost vreo 100 de oameni.
invariabil am auzit murmurandu-se in jurul meu:
-"de-as avea si eu sculele lu' asta..."
mai mult, au fost si intrebari (puse de oameni din afara fenomenului, ca sa-i numesc asa) de genul:
-"cat costa mulineta? dar lanseta?"
despre tehnica de aruncare nu a intrebat nimeni nimic si nici nu a comentat nimeni.
de fapt, interesul scazut pentru tehnica aruncarilor s-a vazut ulterior, cand au venit mai putin de 10 pescari la darvari pentru sedinte individuale.

chiar hutchinson a insistat mult mai mult decat pe scule pe urmatoarele aspecte:
1. tehnica (repet)
2. asezarea firului pe mulineta
3. gresarea acestuia
4. inaintasul si lungimea lui
5. pozitia nodului inaintasului pe tambur in momentul aruncarii
6. lungimea firului ( distanta varf lanseta - plumb)
7. unghiul aruncarii si al privirii (!)
8. pozitionarea batului dupa vant
9. gresarea inelelor
10.etc

concluzie

multa lume crede ca daca ar avea sculele lui hutchinson ar arunca cat el. sau ma rog, cativa metri mai putin.

fiecare e liber sa creada ce vrea.

eu va spun un lucru cert:
daca mark hutchinson ar avea sculele voastre ( pregatite de el pentru aruncari) ar lansa la fel cum a facut-o la polivalenta. sau ma rog, cativa metri mai putin!
The One Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”