Bete pentru Dunare

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

DAN BERHECI
Puncte: 0

Re: Bete pentru Dunare

Mesaj de DAN BERHECI »

Pescuiesc si eu in astfel de locuri(peceneaga,Tacau,....) dar stau sus .Imi place cind ma duc la pescuit sa am putin comfort si nu stau mai putin de 48 h.Cind plec parca ma mut-masa, scaun, pat , cort, pirostii,ceaun, cusca ciini = "firma de paza" este formata dintr-un Ciobanesc de Bucovina si un metis de SainBernard cu Terranova pe care ii iau cu rindul , husa lansete etc.... si un minciog facut special pt astfel de locuri cu coada dintr-o balustrada de Al lunga de 5m si gura din inox 1,2x1,2m cuplasa facuta pe comanda lunga de 1,3 m.
Montez cam 4-6 lansete cu distanta intre ele de ~20m , le pun "avertizorii" (talangi de vitel la care le-am facut un sistem de prindere, clopoteii clasici nu se aud cind bate vintul catre lansete si cum mai mereu trage la cele de departe fiind mai liniste le vedeam tirziu cind erau indoite si "piesele" deja in cioate) si dam drumul la robinete( opalinca, o tuica ,un sprit etc.........).

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Decizia va fi destul de dificila desi sincer as prefera betele de 3,6 , in marea majoritate a timpului malurile sunt destul de permisive incat sa folosesti bete de 3,6.

DAN BERHECI

Mesaj de DAN BERHECI »

Eu zic ca faci foarte bine .Singurul impediment este acela cind ai multi boscheti si crengi de copaci deasupra in rest numai de bine.

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

zfcristian scrie:Decizia va fi destul de dificila desi sincer as prefera betele de 3,6 , in marea majoritate a timpului malurile sunt destul de permisive incat sa folosesti bete de 3,6.
Nu-i dificila de loc. Daca-ti iei lungi ( telescopice gen ) poti pescui si aproape, iar daca-ti iei scurte trebuie sa te gandesti si la barca daca pestele nu e in mal, ceea ce se intampla de cele mai multe ori la Dunare. De regula albitura o gasesti in primul si al doilea prag pana-n vara cand intra carasul si de-abia dup-aia incepi sa uiti de feeder :).
Fizele de 3,6 din doua bucati s-ar putea sa iti fie incomode la transport. Cand te duci pe Dunare trebuie sa ai bagajul cat mai compact ca sa-l poti muta usor.
Urban culture.

Decebalus
Pescar de competitie

Mesaj de Decebalus »

Cu 50 ron bucata gasesti lansete din fibra plina "gen Germina" sunt scurte si poti da si din barca cu ele,au actiune 100-250 gr
Nu mai stiu ce denumire au
Imagine
SpritZCarp

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Decebalus scrie:Cu 50 ron bucata gasesti lansete din fibra plina "gen Germina" sunt scurte si poti da si din barca cu ele,au actiune 100-250 gr
Nu mai stiu ce denumire au
Imagine
Si eu le recomand. Ba chiar le gasesti si mai ieftin de-atat insa eu pescuiesc preponderent din barca cu ele.
Urban culture.

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Nu pescuiesc din barca .
Ma intereseaza un pescuit mai generalist pe Dunare, 4 bete de 50 lei nu sunt problema , ideea e ca ma uit dupa ceva gen : " nici prea tanara. nici prea batrana , nici prea grasa nici prea slaba ....." ,

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Ia-ti telescoape si de crap si de caras.
Urban culture.

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Cornele nu vreau telescopice.
Cred ca pana la urma concluzia va fi ceva gen : 1 set 4 lansete de fibra plina de 2,1 m si un set de 3,6 m sau ceva de gen, dar la dracu deja ma transform intr-un mic magazin de bete de pescuit :mrgreen:

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

zfcristian scrie:Cornele nu vreau telescopice.
Cred ca pana la urma concluzia va fi ceva gen : 1 set 4 lansete de fibra plina de 2,1 m si un set de 3,6 m sau ceva de gen, dar la dracu deja ma transform intr-un mic magazin de bete de pescuit :mrgreen:
Mai gandeste-te la telescoape. Nici mie nu-mi placeau la inceput.
Urban culture.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”