FAQ !

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

EX-UL
pescar de competitie
Puncte: 0

FAQ !

Mesaj de EX-UL »

Am primit urmatoarele intrebari pe FAQ-ul de pe site . Vi le pun la dipozitie poate gasim niste raspunsuri pentru colegii nostri .

Salut, si bine v-am gasit. Locuiesc in Timisoara si balta despre care va solicit (Pischia) ,nu are program de pescuit ,decat de la 6 am la 6 pm si este plina de pescari.In conditiile astea ce tactica de pescuit ar trebui abordata.

Am si eu o nelamurire in legatura cu tipurile de noduri care se fac pentru firele textile .......daca sunt altfel de noduri fata de cele pt guta . Daca DA poate mi le explicati si mie. Mersi .

Caaron

Mesaj de Caaron »

Nada cu atractie rapida (boiliesuri supradozate cu aroma si atractanti,granulatie mare, cantitate mica de uleiuri,digerabilitate usoara), nadire locala, concentrata, cu o cantitate relativ mica de nada, practicarea unui pescuit de urmarire,interceptare.

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

Val,iarta-ma ,baneaza-ma,avertizeaza-ma,da' zau ca nu ma pot abtine!Scuze si pt cel care solicita sfatul,in principiu ce spune caaron e corect.DAR,Caaroane,tata,cam ce sa foloseasca:Phantom sau Stealth,ca banuiesc ca MIG-ul e depasit! :lol: :lol: :lol:

Caaron

Mesaj de Caaron »

Nene Cezar, am inteles aluzia sau deziluzia, depinde cum privesti. Ii mai las si pe altii sa raspunda , ca daca o voi face tot eu s-ar putea sa stric mersul normal al lucrurilor.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Iar te-ai facut de cacao caaroane ! :oops: :oops: :oops:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Am facut multe partide de pescuit in conditiile de mai sus si de aceea vreau sa-mi scriu si eu parerea.
Renunta la boiles. Nu ptr. tipul asta de pescuit a fost inventat ! Daca totusi insisti cu boilesuri, procedeaza in felul urmator:
-incearca sa nadesti macar 2 zile inainte de partida propriu zisa.(costa mult-benzina, boiles ,timp-dar merita )
-foloseste bile de 10,12 ,14 sau 16 mm. Nu mai mari !Daca raspunde la nada ta ,apoi vei mari diametrul !
-nu fi calic cu aroma aleasa:cat mai multa !
-nadire exacta, monturi bune si ... cam atat.

Dar varianta aleasa de mine ptr inceput ar fi fost alta:
-nadire grea la 6 dimineata, cu racheta sau chiar lingura, urmata de lansarea monturilor cu saculet solubil !
-nada: porumb preparat de tine impreuna cu un amestec de cereale cat mai diversificat.Acelasi lucru si in saculet !
-ca momela foloseste cu incredere porumbul preparat de tine. Increderea ta in el poate fi decisiva !
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

patabum

Mesaj de patabum »

Nu ca as fi eu priceputu' lu' peste (crap, in cazul de fata), insa, daca as fi in locul celui ce a pus intrebarea:

- as acorda o atentie deosebita localizarii. Cu siguranta sunt anumite locuri cu potential in fiecare anotimp. In marea majoritate a baltilor, aceste locuri se stiu si se transmit de la unul la altul (vezi Ciocanesti sau Ilfoveni). M-as duce cateva week-end-uri la rand cat mai dimineata, doar sa observ ce locuri sunt deja ocupate sau se ocupa cu prioritate.
- as incerca sa aflu daca si cu ce este furajata balta si cu ce pescuiesc majoritatea pescarilor
- nu cunosc configuratia locului in cauza, insa daca presiunea piscatorie (ciao Drino :lol: ) este mare, cu siguranta crapul, sperios din fire nu sta in mal sau la semi-distanta. L-as cauta cat mai in larg si in locurile ce ii asigura siguranta (mi-as rupe o zi si as bate balta cu marker-ul, sa vad ce si cum)
- daca balta nu a cunoscut boilies, nu m-as concentra de la inceput pe boilies ci pe combinatii de particule din care n-ar lipsi porumbul, graul si canepa, puse pe arcul momitor, sa vad ce trage si la ce intervale
- daca baza e mamaliga, as incepe (pe o lanseta) cu un mix 50/50, cu indulcitor, amino si aroma de fructe
- daca exista hrana naturala (scoici, raci, melci), as include in mix si hrana pasata si as renunta la aroma
- as incerca si la viermusi pe o lanseta, cel putin la inceput, pana ma lamuresc (1 viermusi, 1 boilies 50/50 si 2 particule pe momitor sau PVA)

Despre noduri, cel putin pentru inceput, mai mult decat a tradus Vlad in ALP nu cred ca este necesar. Pozele sunt relevante, textul pe masura. De asemenea, articolele de la inceput ale lui Cosmin Popescu, ce prezentau monturile, sunt mai mult decat Ok si au un grad mare de relevanta.

Inchei cu o rugaminte adresata celui ce a pus intrebarea: elibereaza pestii prinsi, in special ciortanii. Si copii nostrii vor sa se bucure de pescuit cand or fi la varsta noastra :wink:

PS: Vladut, scuza-ma, dupa ce am scris am vazut ca ai raspuns.

nelubalaj

Mesaj de nelubalaj »

Multumesc baieti!
Sa stiti ca este o balta data dracu.Peste are cacalau dar cu mofturi.
Pt patabum*Inchei cu o rugaminte adresata celui ce a pus intrebarea: elibereaza pestii prinsi, in special ciortanii. Si copii nostrii vor sa se bucure de pescuit cand or fi la varsta noastra*
Aici ai dreptate, asa si fac, cu mici exceptii.
Nelu B.

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

Raspuns la prima intrebare :
1. pescuieste pe locurile consacrate, unde s-a mai prins crap
2. dc nu stii unde s-a mai prins orienteaza-te
3. nadeste o singura data dimineata cu porumb nada praf si pellete la racheta, 2 locuri (de ex langa stuf + groapa )
4. pescuieste mai mult cu porumb
5. incearca la o lanseta cu boili nadita cat poti de concentrat
6. incearca sa pescuiesti cat mai exact pe zonele nadite
7. eu as folosi fire si saculeti solubili sau naditoare aproape pe toate lansetele dc nu am trasaturi. Uneori, dupa indelungi asteptari, 10-20 boabe de porumb insirate pe un fir solubil, bine dipuite si prinse de carlig mi-au adus captura indelung asteptata
-incearca sa nadesti macar 2 zile inainte de partida propriu zisa.(costa mult-benzina, boiles ,timp-dar merita )

@vladut
teoretic tu ai dreptate, asa este si logic, dar mi s-a intamplat de cateva ori vara trecuta sa prind la boili mai repede decat la porumb pe balti "virgine"(faza asta nu ma mai surprinde)
Pe langa asta te poti trezi ca i-a ocupat unu` cu 10 bombe locul pregatit cu atentie si cheltuiala :D :D :D
Dc ai posibilitatea sa prenadesti locul respectiv aranjeaza ceva dc. merge cu paznicul!!!

@caaron
de ce boiliesuri cu "digerabilitate usoara" ? Inteleg dc pescuiesti cateva zile si ai bile greu de digerat ca nu mai vine pestele, ca-l deranjeaza la stomac, etc.
Dc vrea sa pescuiasca la boili mai important este un boili pe care pestele sa-l recunoasca usor drept hrana...o aroma puternica si cu care s-a mai prins in balta respectiva.
Eu as pescui la boili la inceput pe o singura lanseta, un boili cat mai natural cu extracte si arome de scoica sau peste, facute dintr-un mix(homemade) din care sa nu lipseasca diverse jmecherii pe care pestele le gaseste in mediul acvatic (purici de balta, faina de peste, extract de scoica sau alge..etc) sau alti aditivi cu care eu am prins repede.
In cazul partidelor scurte problema digerabilitatii boiliesurilor cred ca este pe ultimele locuri. Poate gresesc ?????

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

Ma scuzati ! Citatul trebuia sa se termine dupa primele 2 randuri, din pacat nu se mai poate mdifica :( .
@val
Poate remediezi problema... :wink:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”