Val scrie:Eu va intreb la modul serios . Chiar credeti ca la mine prind toate textele astea pe care mi le trimiteti ? Zau asa ...
Pina una alta exista o HG care ii acorda AGVPS statutul de institutie de interers public . Cind veti reusi abrogarea acestei HG si o veti muta pe Federatia Dvs , mai discutam . Nu sunt un mare fan al sistemului actual , dar asta functioneaza si dupa asta mergem . De bine de rau , merge si aduce multe rezultate .
Cind o sa reusiti sa luati in piept toti muntii , sa aveti inscriere la FIPS pentru federatie si sa luati un statul de federatie nationala , recunoscuta de interes public si singura reprezentanta a Romaniei in afara granitelor , imi scot palaria si va recunosc munca .
Pina atunci , sunt vorbe ...si promisiuni . Si nu asta e calea prin care veti obtine respect si sustinere in orice ati intreprinde . Sala de judecata si balta nu sunt compatibile .
Cu respect ,
Domnule Pangica,
Am sa va dezvalui niste lucruri pe care cred ca le-ati ignorat si pe unele cred ca nu le stiti.
In primul rand, federatiile sportive sunt prin efectul legii nr. 69/2000 de interes national si utilitate publica. Deci ele nu intra pe procedura de recunoastere a utilitatii publice prevazute de art. 38 si urmatoarele din OG 26/2000. Si ca sa fiu clar, iata textul de lege:
Legea 69/2000
Art. 35
(1) Federatiile sportive nationale sunt structuri sportive
de interes national, constituite prin asocierea cluburilor sportive si asociatiilor judetene si ale municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport.
(2) Potrivit prezentei legi federatiile sportive nationale sunt persoane juridice de drept privat,
de utilitate publica, autonome, neguvernamentale, apolitice si fara scop lucrativ. Federatia, daca nu stiti, a fost recunoscuta de MTS ca federatie sportiva.
In ceea ce priveste HG 259/2001, data de Adrian Nastase pe vremea cand avea dubla calitate de prim ministru si presedinte AGVPSR (oare nu era in conflict de interese) are o mica hiba. AGVPSR se inscrisese la Judecatoria sect. 2 Bucuresti in anul 2000. Ce nu stiti dumneavoastra, este ca in acel moment de recunoastere nu avea cod fiscal, deci nu era in activitate. Era inscrisa insa si la registrul comertului (pentru verificare CUI Ro 2351547) si functiona ca agent economic. Codul fiscal ca asociatie l-a obtinut in anul 2008 cand (dupa ce am descoperit eu magaria) s-a dizolvat de la Registrul comertului si si-a luat cod fiscal nou.
Nu va faceti griji ca acea HG va fi anulata. Corpul de control al Guvernului verifica deja informatia si acelasi lucru il va face si Curtea de conturi. Oare o asociatie care 8 ani nu a avut activitate, cum isi justifica utilitatea publica? Termenul de verificare a expirat si, daca nu se anuleaza acest statut, exista calea contenciosului administrativ (art. 44 din OG 26/2000).
PS Puteti sa va scoateti palaria. Federatia are si autorizatia de afiliere internationala. Si va fi afiliata la CIPS cat de curand.