S-a mai dus un record...

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

nit_matias
Pescar de competitie
Puncte: 0

S-a mai dus un record...

Mesaj de nit_matias »

Singurul lucru pe care vroiam sa il scot in evidenta este ca mie unu mi se pare ca se exagereaza putin. Nu zic sa nu avem grija de pesti, dar tot noi ii omoram, ca daca il prinzi si il freci de 15 ori intr-un an normal ca moare. Dar asta nu inseamna ca sa nu mai pescuim ca o sa moara pestele.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

ionut72
pescar de competitie

Re: S-a mai dus un record...

Mesaj de ionut72 »

Discutia privea pistele de concurs vs.saci si disponibilitatea unui arbitru desemnat pentru capturi exceptionale, pentru a nu renunta la concursuri in mod arbitrar.
Da, si tot ce incercam eu sa spun era ca asta nu se poate face decat pe balti minuscule, gen Siclau (chiar si aici fiind de observat ca organizatorul s-a gandit la 4 arbitrii pentru 6 echipe!). Pe un Sarulesti, de exemplu, interdictia de a tine pestele in sac sau un timp mai indelungat, pana vine arbitrul, e mult mai greu de infaptuit, aprope cvasi-imposibil. Arbitrul respectiv ar trebui sa aiba la dispozitie si o masina. Si chiar si asa, cu masina (care se stie bine ca, in timpul concursului nu poate rula decat cu viteze mici, pentru a nu deranja ceilalti concurenti) arbitrului poate sa-i ia chiar si 15-20 de min. pana sa ajunga. Daca nu chiar mai mult in anumite cazuri.

Ma rog, am divagat de destul, ma opresc aici.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

Cand am spus "noi reguli" m-am gandit la urmatoarea solutie: crapi 20+ sa nu mai fie scosi din apa ,pozarea sa se faca direct in apa iar cantarirea sa se faca prin ridicarea deasupra apei pentru o foarte scurta perioada de timp...sacii de pastrare nu intra in discutie nici in prezent ,iar cantarirea in concursuri se face prin cantar suplimentar pentru exemplarele mari :wink:
Problema cea mai grava care apare la scoaterea "pe uscat" a vietuitoarelor acvatice de talie mare este staza vaselor de sange ale organelor interne ca urmare a apasarii sub propria greutate...pe langa aceasta datorita afectarii raportului de presiuni (presiunea exercitata de masa apei si forta de impingere pe verticala a oricarui obiect scufundat intr-un lichid-vezi legea lu'Arhimede) la nivel molecular celulele tind sa-si mareasca volumul datorita lipsei presiunii normale cu care este obisnuit organismul ,acestea suferind distrugeri structurale uneori iremediabile...cand organismul este imbatranit,supraponderal,sedentar si intoxicat cu toti emulgatorii din nada lucrurile stau si mai rau... :(
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

faceti prea mare caz. crapii mai mor si de batranete, iar recordurile respective nu aveau cum sa ajunga recorduri daca nu erau foarte batrani. eu zic sa solicitati autopsie inainte sa modificati reguli :lol:
sunt alte tragedii mai mari p-aici decat moartea unui crap...de exemplu retrogradarea corbilor dupa ce au cheltuit bani sa-si faca echipa de A

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

eugen dragnea scrie:Cand am spus "noi reguli" m-am gandit la urmatoarea solutie: crapi 20+ sa nu mai fie scosi din apa ,pozarea sa se faca direct in apa iar cantarirea sa se faca prin ridicarea deasupra apei pentru o foarte scurta perioada de timp...sacii de pastrare nu intra in discutie nici in prezent ,iar cantarirea in concursuri se face prin cantar suplimentar pentru exemplarele mari :wink:
Problema cea mai grava care apare la scoaterea "pe uscat" a vietuitoarelor acvatice de talie mare este staza vaselor de sange ale organelor interne ca urmare a apasarii sub propria greutate...pe langa aceasta datorita afectarii raportului de presiuni (presiunea exercitata de masa apei si forta de impingere pe verticala a oricarui obiect scufundat intr-un lichid-vezi legea lu'Arhimede) la nivel molecular celulele tind sa-si mareasca volumul datorita lipsei presiunii normale cu care este obisnuit organismul ,acestea suferind distrugeri structurale uneori iremediabile...cand organismul este imbatranit,supraponderal,sedentar si intoxicat cu toti emulgatorii din nada lucrurile stau si mai rau... :(
Am impresia ca iarasi ai scos cuiul la grenada (parere subiectiva evident).
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

viorelb73

Mesaj de viorelb73 »

Bătrâneţea, bat-o vina, cred că şi-a revendicat aceste 2 recorduri mondiale.
Ca să ajungă la dimensiunile acelea sunt convins că au trăit destul de mult (şi destul de bine, aş putea adăuga :) :) :) == cu boilies şi alte elemente de nadă tip fast food pentru peşti .... că dacă era să crească doar din seminţe, râme şi alte larve, nu mai ajungea el record, fiţi siguri ==).
Obezitatea şi-a spus cuvântul .... lipsa de mişcare pentru căutarea hranei şi apoi deodată efortul din timpul drilurilor ... Dumnezeu să le dea odihnă uşoară şi nouă parte de distracţie cu rude de-ale lor!

Respect

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”