Pareri lansete de crap

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

lucian156

Pareri lansete de crap

Mesaj de lucian156 »

As dori sa achizitionez niste lansete de crap "adevarate", eu momentan pescuind cu niste bete de 3m din dragon. Am tot cautat pe net si am ajuns la concluzia ca in bugetul meu trebuie sa aleg intre:

Cormoran Pro Carp AKX- http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... -9387.html

Okuma Epix V2- http://www.totalfishing.ro/lanseta-okum ... 16557.html

Daiwa Black Widow- http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... -9750.html

As dori ceva sfaturi si recomandari de la cei ce au incercat aceste modele. Trebuie sa mentionez ca stau in balanta si nu stiu nici daca sa le iau de 3,90m sau de 3,60m. Ideea este ca lansetele pe care le voi cumpara trebuie sa ma ajute la distanta(pescuiesc f mult pe MV2).

pilbak levente
Puncte: 0

Re: Pareri lansete de crap

Mesaj de pilbak levente »

Okuma are un prieten si e multumit de ele!!Poti cauta la si la bazar ceva sh in stare buna si poate gasesti bete mai bune desi nu sunt noi pot fi o alegere foarte buna.

arsenedaniel

Mesaj de arsenedaniel »

Daca ai peste 1.70 - 1.75m inaltime, mergi clar pe varianta 3.9m. Te vor ajuta sa castigi metri buni in aruncare.

Campioana la aruncari si la un pret decent e mentionata cateva topicuri mai jos in cadrul rubricii COMENTARII ECHIPAMENT CRAP. Nu ii mai pronunt numele ca sa nu starnesc polemici.

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

lucian156 scrie:As dori sa achizitionez niste lansete de crap "adevarate", eu momentan pescuind cu niste bete de 3m din dragon. Am tot cautat pe net si am ajuns la concluzia ca in bugetul meu trebuie sa aleg intre:

Cormoran Pro Carp AKX- http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... -9387.html

Okuma Epix V2- http://www.totalfishing.ro/lanseta-okum ... 16557.html

Daiwa Black Widow- http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... -9750.html

As dori ceva sfaturi si recomandari de la cei ce au incercat aceste modele. Trebuie sa mentionez ca stau in balanta si nu stiu nici daca sa le iau de 3,90m sau de 3,60m. Ideea este ca lansetele pe care le voi cumpara trebuie sa ma ajute la distanta(pescuiesc f mult pe MV2).

Daca esti din Bucuresti, treci pe la Claumar.

Black Widow, cam pe la 110 lansezi cu ea, e moale.

lucian156

Mesaj de lucian156 »

Am 1.80m inaltime si din cate vad ar trebui sa scot din calcul Black Widow. Ramane sa aleg intre Okuma Epix V2 si Cormoran Pro Carp AKX. A folosit cineva cele doua modele?

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

1) Indiferent de ce inaltime ai, 3,90m "te ajuta" (asta daca o ajuti si tu pe ea, dobandind, prin exercitiu, tehnica) la distanta mai mult decat un 3,60m. Si am sa explic imediat si de ce. Presupunand aceeasi tehnica a aruncarii si aceeasi actiune a lansetei, cea care face diferenta intre distanta de aruncare cu o lanseta de 3,90m si una de 3,60m este viteza varfului lansetei in momentul eliberarii plumbului. Ori aceasta este cu atat mai mare cu cat "bratul fortei" (care este dat de lungimea lansetei) este mai mare.
2) Daca pescuiesti pe "Moara" (distanta medie pana unde se pescuieste, de obicei, acolo este de 100-110m, exceptand pontoanele din fata, de unde oricum n-ai cum sa dai pana langa malul celalat) iti trebuie niste lansete de distanta medie. Asta daca nu cumva, pentru tine (ca si pentru multi pescari de altfel), 110m nu inseamna deja "pescuit la distanta"! De curiozitate, cam la ce distanta pescuiai cu lansetele alea din "dragon"?
3) Alta caracteristica a lansetei este actiunea. Lansetele se impart in 3 mari categorii: parabolice, progresive si de varf (rapide) + subcategoriile aferente (semirapida, semiprogresiva etc). Pentru distanta te va ajuta o lanseta rapida care, concomitent insa, va scadea din placerea drilului.

Avand in vedere nivelul de pret al celor 3 lansete pe care le-ai amintit poti lua in considerare si testarea altor modele: mtx-ul (modelele 8 si 9 fiind chiar la un nivel de pret semnificativ mai jos si prezentate ca "lansete de distanta" de catre "parintele lor" Dan Mitranescu), baracuda competition, fl strategist.

Fiecare dintre noi pescuieste altfel, avem stiluri diferite si, de aceea, este greu de facut o recomandare corecta. Cel mai bun sfat pe care eu, personal, pot sa ti-l dau este: nu-ti lua, niciodata, o lanseta (e valabil, desi intr-o mai mica masura, si pentru ansamblul lanseta-mulineta) la recomandarea altuia/altora! Intotdeauna, inainte a a face pasul, testeaza-le! Cel mai bine ar fi pe balta (aruncare si drill).
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Eu am avut daiwa black widou 390, 3.5lbs si mi d-au parut extrem de moi... le-am vandut dupa 3 partide..
Critic echilibrat

lucian156

Mesaj de lucian156 »

ionut72, sunt total deacord cu tine. Dar cum sa le probez daca nu le am :) De asta si intrebam posesorii sau ex-posesorii de asa ceva. In alta ordine de idei ma voi orienta spre 3,90m. Cred ca oricare din cele doua modele Cormoran sau Okuma imi va permite aruncari la 100-120m.

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

Incearca Baracuda Competition 3.90m si 3.75lbs, n-ai cum sa nu ajungi pe malul celalalt pe MV2.
Mi se pare ca Epix e la fel de moale, Cormoranu s-ar putea sa fie mai zdravan.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

@lucian 156
Dar cum sa le probez daca nu le am :)
Eu o fac pe balta! Ma rog, poate sunt eu "un norocos", imi fac, de regula, amici pe balta foarte repede si usor (pentru mine, pe langa hobby, pescuitul reprezinta si un excelent mod de socializare), dar nici unul dintre cei pe care i-am rugat sa-mi dea voie sa fac fac aruncari in regim de pescuit real (cu montura si momeala) sau drill cu lansetele lor, nu m-au refuzat.

Mai mult, imi pare ca Mitranescu, in baza unei garantii, iti da lanseta s-o testezi in conditii reale. De asta insa nu sunt sigur, mai bine intereseaza-te!
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”