BALTA SANPAUL C&R - jud. Harghita

Unde pescuim? Partide de pescuit. Comentarii, concluzii si recomandari pentru baltile de crap.

Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965

Scrie răspuns
Zagrai Emilian
Puncte: 0

Re: BALTA SANPAUL C&R - jud. Harghita

Mesaj de Zagrai Emilian »

Cu ce bile(si de la cine daca nu este un foarte mare secret)?
Nume utilizator schimbat din znemilian
"Pescuim din pasiune"

florinbrasov

Mesaj de florinbrasov »

Pe acesta balta nu face diferenta inca, un anumit gen de bile .Trebuie bile de calitate pentru linistea ta si atat .Un pescuit atent si de finite.
nu e important cat prinzi ,important este sa respecti pescarul de langa tine.

odsec

Mesaj de odsec »

multumesc :) si sper sa ne vedem la o partida la sanpaul........... si la o bere sau 10 :)

turbofin

Mesaj de turbofin »

Rares Sarghie scrie: De mentionat ca dupa aproape 18 -20 de ore aveam doar 2 pesti luati la interceptie.
Spectacolul a iceput cand au intrat pe patul de bile, de mai multe ori in dublu drill si cu un total de 31 de pesti in36 de ore caci in ultima seara ne-am bagat la nani ,am cazut fizic (pesti sunt foarte vigurosi multi ne fiind intepati)
Hai ai nostri!

Acest lucru văd că puțină lume îl sesizează și analizează.
Aici este o problemă, care am văzut că a apărut în mai multe cazuri. În concursuri se prinde puțintel pentru mult lăudatul potențial al bălții, iar în pescuit de plăcere (cu doi trei pescari pe baltă), după câteva (uneori multe) ore de pauză, se prinde excelent. Explicația cea mai pertinentă este POPULAȚIE PISCICOLĂ MICĂ PENTRU SUPRAFAȚA BĂLȚII !!!
Astfel în concursuri se distribuie pe ici pe colo cu precădere în anumite locuri (preferate de crapi) și se prind mai puțini (adăugându-se totuși și presiunea mare a echipelor), iar în pescuit liber cu balta qvasigoală peștele dacă l-ai găsit "la el acasă" îl iei îndată, iar dacă nu l-ai nimerit ca localizare îl iei când ajunge pe zona nădită, după lungi distante parcurse (probabil dintr-un capăt în altul) de mustăciosi.

Faceți trimitere la Doripesco balta 4 - este peste => se prinde !

Probabil încă este în acomodare, dar dacă nu ...

Și încă ceva: Unde sunt acei dulăpiori de over 15, și acei amuri imenși ?
Oricum balta are un potențial bunicel dar nu precum cel scontat si aclamat.

P.S. Pretul este cam măricel pentru o baltă "boboacă" pe piața carpfishing - lui !

Oricum, succes în administrare (sigur o să găsiți calea cea bună și viabilă pe piață) și fir întins pescarilor !

alin pitters

Mesaj de alin pitters »

Sa o luam pe rand
Unde sunt amurii? Acoperiti cu apa!
In cazul in care stai in liniste langa mal ai sa vezi cum se ridica fara zgomot, apuca cate un fir de trestie, il baga sub apa si il curata! Noaptea, mai ales daca bate vantul si mai culca trestia pe apa fosnesc efectiv malurile!
Ca nu se prind...poate ca e vina administratiei ;) au uitat sa-i dreseze.
Uite o serie de poze sa intelegi fenomenul amurilor pe Sanpaul, dupa dimensiunea capatzanii te asigur ca sunt trecuti de 15 kg.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Personal am incercat multe variante sa-i prind, inca nu am reusit dar nici nu ma las, mai am ceva idei.

alin pitters

Mesaj de alin pitters »

In al doilea rand: problema densitatii!
Te asigur ca pentru partide de pescuit la liber balta este suprapopulata! In 24 de ore prinzi peste 20-30 de buc de crap daca iti pui asta in cap. Este extenuant, nu poti dormi toata noaptea, nu ai timp de stat la o vorba, un ceai, o cafea. Si atunci ce facem? Pentru reusita unui concurs, doua pe an mai cerem administratiei sa populeze balta?
Pentru crap viteza ai baltile de la Doripesco, Fir intins! Lasati-ne si noua astia care vrem crapi mai putini dar mai mari sa avem si noi o balta, sa nu trebuiasca sa facem un drum pana pe Tancabesti.
Crapi peste 15-17 kg nu s-au prins asa de multi dar totusi s-au prins, ca nu toti pun poze asta e alta poveste.
Referitor la pret, eu zic ca balta chiar face banii aia, mai departe e alegerea fiecaruia daca o frecventeaza ori ba.

Nu am nici un castig postand despre balta asta, platesc taxa la fel ca fiecare pescar, atata doar ca ma bucur ca am unde pescui crapi frumosi fara sa mai fac drumuri de Ungaria. E foarte important aspectul asta atat pentru timpul meu cat si pentru bugetul meu alocat pescuitului.

Levi

Mesaj de Levi »

turbofin scrie: Acest lucru văd că puțină lume îl sesizează și analizează.
Aici este o problemă, care am văzut că a apărut în mai multe cazuri. În concursuri se prinde puțintel pentru mult lăudatul potențial al bălții, iar în pescuit de plăcere (cu doi trei pescari pe baltă), după câteva (uneori multe) ore de pauză, se prinde excelent. Explicația cea mai pertinentă este POPULAȚIE PISCICOLĂ MICĂ PENTRU SUPRAFAȚA BĂLȚII !!!
Astfel în concursuri se distribuie pe ici pe colo cu precădere în anumite locuri (preferate de crapi) și se prind mai puțini (adăugându-se totuși și presiunea mare a echipelor), iar în pescuit liber cu balta qvasigoală peștele dacă l-ai găsit "la el acasă" îl iei îndată, iar dacă nu l-ai nimerit ca localizare îl iei când ajunge pe zona nădită, după lungi distante parcurse (probabil dintr-un capăt în altul) de mustăciosi.

Faceți trimitere la Doripesco balta 4 - este peste => se prinde !

Probabil încă este în acomodare, dar dacă nu ...

Și încă ceva: Unde sunt acei dulăpiori de over 15, și acei amuri imenși ?
Oricum balta are un potențial bunicel dar nu precum cel scontat si aclamat.

P.S. Pretul este cam măricel pentru o baltă "boboacă" pe piața carpfishing - lui !

Oricum, succes în administrare (sigur o să găsiți calea cea bună și viabilă pe piață) și fir întins pescarilor !
D-l turbofin, ati prezentat a teorie foarte frumoasa din fata calculatorului. Bravo! Insa trebuie sa stiti, ca exista mai multe stiluri de pescuit la crap, determinat de conditiile baltii respective. In cazul de fata, se pare ca la Sanpaul locul potrivit este vital pentru demersul partidei. In alta ordine de idei, trebuie sa cauti pestele. Poate trebuie sa muti toata bagajeria cu cort cu tot. Cum spun englezii...stalking... :wink: Ca la noi in tara lumea e orbita de concursuri si judeca o balta dupa rezultatele unui concurs, asta e alta poveste...Ca nu s-au prins 5 bucati de crap sariti de 15 kg cum ati anticipat D-voastra...doar e un lucru standard la un carpodrom nu-i asa?
Nu cred ca trebuie sa tragi concluzia ca balta nu are crapi sariti de 15. Poate nu are destui...si aici intervine termenul provocare, pe langa cioatele de stuf de pe fundul baltii care fac si mai greu sa scoti un "dulap". La voi la Doripesco ce gasesti...anturaj cu pietris gri? Prinzi peste pe orice loc? Este standardizat totul? Mai mult, langa bonul de casa primesti si garantia dulapului de 15, asa-i? :) Uite, sunt pescari care ocolesc de departe aceste tipuri de balti. Eu personal asa fac. Un crap de 15 kg prins la Sanpaul nu se compara cu unul luat la Doripesco. Vorbim aici de calitatea capturii. Iar la marginea acestei discutii, exista pescari de crap care ocolesc si acele balti, care in majoritate sunt populati cu dulapi furati din mediul lor natural (nu vorbesc aici de Doripesco). Nici acei pesti nu sunt pe placul lor, care au fost prinse de atatea ori, incat pana la urma au ajuns sa fie botezate. Poate ca vi se pare cam straniu, dar exista. Asa haideti si faceti o partida la Sanpaul, luati unul de 17 kg inainte sa se duca altii si sa-l boteze. Noapte buna.

gimi_mures
pescar de competitie

Mesaj de gimi_mures »

Alin are dreptate si pentru a trage concluzii reale despre o balta acasta trebuie mai intai pescuita, daca nu, tot ce se spune despre ea sunt rautati si carcoteli. Si inca ceva, in ziua de azi daca nu prinzi sute de kilograme de crap in timpul cel mai scurt si exemplarele nu sunt over 15, balta respectiva e slabuta. Crapul de 9-10 kilograme a devenit ciortan. Sa fim seriosi...
C&R

mircea2007

Mesaj de mircea2007 »

fenomenale pozele cu amurii

gimi_mures
pescar de competitie

Mesaj de gimi_mures »

O noua partida pe Sanpaul de doar 36 ore.
Am pescuit pe standul 2 la intrare pe balta.
Rezultat: 21 crapi cu greutati intre 7-15 kg.
Cateva poze cu scuzele de rigoare privind calitatea lor, pe viitor sper la un DSLR :D

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine