Vladut Mateianu scrie:Asa este. Timpul insa a dovedit ca omul nu avea interese ascunse, nu alerga dupa bani sau putere...
nu stiu dupa ce alerga si nici nu ma intereseaza. s-a pus pe scaun la agvps de 2 ani si nu am vazut niciun proiect de-al lui.
interesele ascunse insa le ai TU cand promovezi un astfel de om. interesul ca sa fie el si nu altcineva, ca sa fiu mai clar. si sa se perpetueze situatia actuala.
Vladut Mateianu scrie:Plus ca nu este buna comparatia, Orhei are bani suficienti cat sa traiasca si sa faca ce vrea pana la adanci batraneti !
probabil ca d'asta a dorit sa intre si in parlament. sa ajute natia romaneasca dezinteresat.
Eu chiar nu am niciun interes. Vreau doar ca pe viitor deciziile sa se ia de catre pescari(cluburi) prin vot, nu prin deciziile unui conducator impus...
Popescutzu tau de ce se tine cu dintii de functia de preshedinte ? Dezinteresat ? Sau ca sa puna mana pe banii pescarilor din tara ?
Vladut Mateianu scrie:Eu chiar nu am niciun interes. Vreau doar ca pe viitor deciziile sa se ia de catre pescari(cluburi) prin vot, nu prin deciziile unui conducator impus...
pai lasa viitoru' si zi cu trecutu' recent si prezentu'.
pe orheiutzu tau cine l-a ales democratic?
Vladut Mateianu scrie: Popescutzu tau de ce se tine cu dintii de functia de preshedinte ? Dezinteresat ? Sau ca sa puna mana pe banii pescarilor din tara ?
nu e normal sa-mi ceri mie socoteala despre ce face popescu.
Vladut Mateianu scrie:Eu chiar nu am niciun interes. Vreau doar ca pe viitor deciziile sa se ia de catre pescari(cluburi) prin vot, nu prin deciziile unui conducator impus...
Popescutzu tau de ce se tine cu dintii de functia de preshedinte ? Dezinteresat ? Sau ca sa puna mana pe banii pescarilor din tara ?
Popescu, spre deosebire de tine, a fost ales, nu impus. Și cât ai fi de câinos, de asemenea funcție nu se ține cu dinții. Tu, dacă ai fi fost în poziția asta, demult ai fi pus pușca jos! Se pare că nu știi ce înseamnă responsabilitate. O federație nu este o roabă pe care s-o iei de mânere și s-o împingi. Și nici prăvălia ta unde vinzi articole de pescuit sportiv. Se vede că nu te poți ridica deasupra nivelului unui buticar mărunt. Despre educația ta, și-au făcut deja o impresie cei care îți urmăresc postările veninoase. Până a fi un lider, mai ai foarte multe de demonstrat.
PS Am fost ales în funcția asta să fac treabă, nu să-mi pun palma în fund că așa vrei tu. Și apropo de bani; eu am dat la federație, nu am luat. Spune un pescar sportiv căruia i-am luat vreun ban.
Nu trebuie să ajungem la ceartă sau la conflict. Paşii să ne poarte departe şi, orice ne-or face oamenii fără judecată (numai cei lipsiţi de judecată le pot face), să nu îi dăm importanţă şi să punem laolaltă şi cinstirile şi nedreptăţile pe care ni le face vulgul. Nu trebuie nici să suferim din cauza lor, nici să ne bucurăm.
Altminteri, din teama de insulte sau din dezgust, vom renunţa la îndatoririle publice şi private – care sînt necesare; vom ajunge să nu ne mai îngrijim nici măcar de binefaceri noastre, cîtă vreme inima ni se strînge de frica asta de a nu auzi ceva împotrivă-ne. Alteori, orbiţi de mînie, şi cu vorbe prea libere, ne vom dezvălui patima aceasta în faţa celor puternici.
Libertatea însă nu înseamnă să fii intolerant, în această privinţă ne înşelăm; libertatea înseamnă să-ţi înalţi sufletul deasupra nedreptăţilor şi să-l modelezi astfel ca toate cele care îi pot aduce bucurie să izvorască din el, cele exterioare să le ţină departe de sine, ca să nu ducă viaţa neliniştită a celui care se teme de rîsul şi de vorba oricui. De fapt, cine nu poate să aducă o insultă, dacă un oarecare este în stare?
Înţeleptul şi cel care aspiră la înţelepciune vor folosi remedii diferite. Pentru cei care nu au atins înţelepciunea ,care încă se călăuzesc după judecata publică le propun următorul leac: ar trebui să se expună nedreptăţilor şi insultelor, căci toate acestea sînt mai uşoare pentru cei care se aşteaptă la ele.
Cu cît este mai respectabil cineva – prin origine, reputaţie sau avere –, cu atît mai curajos să se comporte, amintindu-şi că în prima linie ,într-o batalie, stau cei din clasele nobile. Să îndure insultele, calomniile, vorbele de ruşine şi orice terfelire de parcă ar îndura strigătul de luptă al duşmanilor, suliţele lor lungi şi pietrele ce vîjîie pe lîngă coifuri fără să îi atingă. Să ţină piept nedreptăţilor ca unor lovituri – unele împlîntate în arme, altele în piept – fără să se clatine, fără să se mişte cu un pas din locul său.
Chiar dacă eşti urmărit cu înverşunare şi strîns de-aproape, tot este o ruşine să cedezi. Păzeşte-ţi locul pe care natura ţi l-a sortit. Vrei să ştii care este? Este locul adevăratului om. Faptul că există ceva de neînvins şi că există cineva, asupra căruia soarta nu are nici o putere, face parte din rînduiala neamului omenesc.
Stefan Popescu scrie:
Popescu, spre deosebire de tine, a fost ales, nu impus.
PS Am fost ales în funcția asta să fac treabă, nu să-mi pun palma în fund că așa vrei tu. Și apropo de bani; eu am dat la federație, nu am luat. Spune un pescar sportiv căruia i-am luat vreun ban.
Stefan Popescu scrie:
cu tot respectul pentru partidele tale din delta si echipa de prieteni care te insoteste si facand abstractie de "saracie", asa cum il alinti , sa stii ca nu ai dreptate, draga vladut.
nu cred ca odiosu' trebuie sa aleaga conducerea pescuitului din tara asta. mai cu seama al celui de competitie.
Stefan Popescu scrie:
Asa este. Eu ma refeream in general, la pescari. Ei trebuie sa-si aleaga liderii, exact cum romanii isi aleg presedintele prin vot....
Unul singur le-a fost impus si a sfarsit impuscat....dar asta dupa ce devenise cel mai bogat roman !