cornel.s scrie:Astea cum am eu la catea nu sunt scumpe si poti sa vezi pestele daca este al tau insa numai daca-l gasesti in vreo balta. Si asa demonstrezi si ca este al tau.
Altfel sunt toate numai discutii.
fileteaza pestele si arunca cipu inapoi in balta ( poate chiar agatat de un ciortan mai mic ) ... tu stai linistit la poarta ca nu trece nici un cip si ... ai ramas fara peste
Asta in cazul in care ti-l baga la traista. De agatat nu-l poate agata ca este ca un fel de starlete de-ala subtirel si mai scurt si se implanteaza cu o seringa. Poate doar sa-l arunce, dar cu un program de cercetare poti vedea ca a iesit din coorodnatele luciului de apa si ramane constant intr-un punct fara sa se deplaseze. Bineinteles ca in momentul ala e dus. Mort. De-aia ziceam ca-i scump si trebuie sa ai pe cineva sa monitorizeze in permanenta. Da-i iei capu` la fraier daca-l torni, betele, pa masa si pa sorasa la un loc.
cornel.s scrie:Astea cum am eu la catea nu sunt scumpe si poti sa vezi pestele daca este al tau insa numai daca-l gasesti in vreo balta. Si asa demonstrezi si ca este al tau.
Altfel sunt toate numai discutii.
fileteaza pestele si arunca cipu inapoi in balta ( poate chiar agatat de un ciortan mai mic ) ... tu stai linistit la poarta ca nu trece nici un cip si ... ai ramas fara peste
Da ar putea sa-l lipeasca cu scotch de un caras si cand il alearga o marlita ceva zici c-a `nebunit crapu`. Cand la vale, cand la deal.
exista cipuri pt caini. cred ca se pot adapta si pt crapi. citindu-le cu un cititor conectat la baza de date a tuturor fermelor piscicole putem afla de unde a fost furat pestele cu pricina. cipul contine o serie cu date despre proprietar si peste.
Lasand gluma la o parte, nu stiu sa se aplice metoda asta nicaieri in lume, nici macar in Franta unde crapii mari pot ajunge si la 10.000 euro bucata.
exista cipuri pt caini. cred ca se pot adapta si pt crapi. citindu-le cu un cititor conectat la baza de date a tuturor fermelor piscicole putem afla de unde a fost furat pestele cu pricina. cipul contine o serie cu date despre proprietar si peste.
Lasand gluma la o parte, nu stiu sa se aplice metoda asta nicaieri in lume, nici macar in Franta unde crapii mari pot ajunge si la 10.000 euro bucata.
Despre asta vorbeam si eu insa nu-i musai sa faceti asociatie pentru atat. In Franta nu se fura ca la noi si poate ca nu si-a batut capul nimeni pe-acolo. Trebuie insa vazut cat e toata investitia. O sa-mi intreb dresorul ca sigur stie. Avea o gramada de smecherii de-astea, iar cu seringa aia nu cred ca facea vre-un rau pestelui. Plus ca la crap exista o zona sigura unde sa i se faca implantul.
Despre asta vorbeam si eu insa nu-i musai sa faceti asociatie pentru atat. In Franta nu se fura ca la noi si poate ca nu si-a batut capul nimeni pe-acolo. Trebuie insa vazut cat e toata investitia. O sa-mi intreb dresorul ca sigur stie. Avea o gramada de smecherii de-astea, iar cu seringa aia nu cred ca facea vre-un rau pestelui. Plus ca la crap exista o zona sigura unde sa i se faca implantul.
Inainte la noi se facea crotaliere si facea si Piscicola Calarasi. Ii scoteai din balta cu cercei in urechi. La Nea Ion in crescatoria din Sarulesti gara am prins de-aia cand aveam vreo 5-6 ani. Adica acum vreo 34-35 de ani. Dincolo de cheala.
si-n franta se fura, via anglia
Poi sa le dam ideea atunci si alora si facem o asociatie internationala ca asociatia chinologica, sau le zicem alora de la CIPS-sa se ocupe.
Ar fi o treaba.