Domule Oancea,Ovidiu Oancea scrie:Dar mai interesant ar fi totusi sa discutam despre cum ati decis ca trebuie sa ne ajutati pe noi pescarii de competitie. Cum ati constientizat ca acest interes national, care este pescuitul de competitie, trebuie protejat si sprijinit? Treceati intamplator pe la Tancabesti si l-ati vazut pe Vladut cum ne fura la concursuri si din spirit civic ati decis sa va implicati? Veneati de la aprozar si v-a intampinat o solie a pescarilor de competitie care se plangeau de conditiile grele in care lucreaza? Ati citit pe Crapmania cu tarusii, cu banii lotului, cu balacareala? Toate la un loc? Si atunci ati zis... domnule eu ca pescar din '65 nu pot ramane indiferent?
Se pare că nu ați înțeles ce vreau eu. Am spus pe toate postările mele că nu mă interesează pescarii sportivi, ci pescuitul sportiv. Redresarea acestuia este obiectivul meu, nu să fac sluj la pescari, așa cum mimează Mateianu.
Pescarii de competiție sunt doar cei integrați în sistemul competițional oficial, organizat de federația, nu cei care pescuiesc, așa cum spuneați dumneavoastră, pentru plăcere și pentru a-și arăta prosperitatea cu scule sofisticate și scumpe. Înțelegeți acum diferența? Este evident că pescuitul sportiv de performanță are nevoie de această federație, fiind (sper că nu se mai îndoiește nimeni) singura abilitată de lege să organizeze competițiile oficiale naționale și internaționale, să selecționeze loturile naționale și să asigure participarea la competițiile oficiale în numele României. Chestiunile sunt simple și credeam că, după atâta zarvă pe toate forumurile de pescuit, s-a înțeles acest lucru.
Cât despre obligațiile cluburilor de a asigura sportivilor condițiile necesare de pregătire și participare la competiții, aceasta este obligația cluburilor, nu a sportivilor. Știți foarte bine că până acum cheltuielile erau suportate de către sportivi, nu de cluburi, ceea ce nu era normal, întrucât cluburile nu aveau nici o noimă în acest caz. Aceasta este normalitatea pe care federația o aduce în pescuitul sportiv și asta nu-i convine, de exemplu, lui Mateianu, pentru că banii pe care el îi face prin diverse brăile organizate pe ici, pe colo, nu-i folosește, așa cum zice legea pentru a susține performanța sportivă, ci pentru propria familie. Cred că este evident! Și încă odată; eu respect opțiunile și părerile oricui. Nu alerg cu arcanul după nimeni, dar consider necesar ca pentru a lua o decizie corectă, să fi bine informat. Cred că veți fi de acord cu mine că, de când a apărut ideea de federație lansată de mine, aceasta a fost bombardată din toate părțile cu invective și mizerii și mai ales s-a făcut o campanie negativă josnică împotriva mea, având ca scop tot denigrarea ideii de federație, pentru că aceasta deranjează in primul rând interesele care sunt în jurul pescuitului sportiv și nu pescarul obișnuit care dorește să practice pescuitul sportiv pentru plăcere, așa cum doriți dumneavoastră sau pentru performanță, cum doresc cei care s-au legitimat la federație. Și atunci, care este problema?