Conflicte, pareri contradictorii sint lucruri care de obicei ar trebui sa nasca lucruri constructive…aici , unde nimeni nu e dispus sa lase nici un gram de la el…sint foarte curios ce o sa iasa.
Toata lumea care frecventeaza forumul asta stie sa pescuiasca crapul, unii foarte bine, altii bine, altii mai putin bine…dar sa conduca cineva un lot national sau al unui club, nu din punct de vedere managerial ci din punct de vedere strict pescuit, (strategie, abordare, formare echipe…)… nu stiu cati pot fi folositori la momentul asta.
Pescarii care formeaza o echipa (de 2), intr-un concurs au fiecare stilul lor, nervii lor, unii pescuiesc mai bine ziua, altii noaptea, au calitati si defecte fiecare…iar rolul capitanului intr-un lot este sa cunoasca toate aceste lucruri si sa formeze echipele in asa fel incat, fiecare sa dea randament maxim. Au la dispozitie schimbari pe care trebuie sa le faca in momentul de criza, de oboseala sau de slabiciune al echipei si nu dupa afinitati personale sau dupa dorinta fiecarui pescar de rezerva de a intra titular. Sint multe, foarte multe variabile ingtr-un concurs de anvergura unui Campionat Mondial si neexploatarea in deplina cunostinta de cauza a informatiilor sau calitatilor echipei duce mai mult ca sigur la un ESEC TOTAL. Ce a facut Africa de Sud anul asta adica 1-1-1 este un lucru aproape imposibil…ei l-au obtinut intr-o conjunctura speciala care i-a avantajat din punct de vedere al stilului de pescuit de acolo...stil pe care numai ei il stapaneau cu sfintenie. De foarte multe ori in schimb, jocul rezultatelor pe toate sectoarele scoate Campioana Mondiala…Cei care au participat pot da exemple din anii trecuti situatii in care o echipa pe un sector a oprit pescuitul sau a nadit pe final exagerat de mult pentru a avantaja sau a incurca o alta echipa... si asta este treaba capitanului.!! Pescarii in stand au multe alte treburi de facut decat sa gandeasca variante de clasament care i-ar avantaja, mai ales ca situatiile se schimba de la cantar la cantar.
La calificarile de anul asta Andrei Vladeanu a avut intentia unei asemenea strategii care viza chiar echipa din care faceam parte. Nu as fi stiut niciodata daca nu mi-ar fi zis el, nu m-as fi gandit pur si simplu. Era o treaba perfect regulamentara; ca echipa Senzor care prinsese in ultima noapte sa nu cantareasca pestii in situatia in care echipa din Brasov ar fi avut suficient peste cat sa iasa pe locul 1. Echipei Senzor nu-i trebuia locul 1 la noi pe sector, ii trebuia ca noi sa nu iesim locul 1. O idée buna care mie mi-a placut mult de tot chiar daca era sa ne curete inca din mansa a II a. Ca ne-am curatat noi mai tarziu asta e alta poveste dar macar am ramas periculosi pina in ultima mansa..
Concluzia mea. Capitanul este indispensabil pentru o participare la un concurs pe loturi, iar experienta si autoritatea lui sint conditiile 1 si 2 pentru ca lotul sa aiba valoare. Iar Campionatul Mondial se organizeaza pe LOTURI.
Cine vrea sa mearga acolo NUMAI ca sa tinteasca o medalie la individual (2) si sa-si demonstreze veleitatile de pescar, cu gandul ca se intoarce aici si sa faca partzuri in public ...

La final:
Felicitari ANREI VLADEANU pentru felul in care ai condus, de fiecare data, lotul Senzor in etapele de Calificari si Lotul National de cate ori ai avut ocazia.
Felicitari CORNEL ROSIORU pentru implicarea in toti acesti ani in fenomenul Calificarilor si pentru ca te-ai ocupat de fiecare data de cooptarea sponsorilor si implicit de strangerea banilor necesari unei participari la un Campionat Mondial
Felicitari tuturor celor care au facut parte, in toti acesti 5 ani, din Lotul National al Romaniei, pentru rezultatele obtinute si pentru faptul ca au dus Romania in elita carpfishingului mondial.
Mult succes VICTOR OANA in gasirea celei mai bune forme de calificare si in alcatuirea celui mai competitiv lot pentru Campionatul Mondial 2009.