CAlificari 2009

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
Gabi Tomulescu
Puncte: 0

Mesaj de Gabi Tomulescu »

Citesc cu interes, zi de zi, acest subiect dar de cate ori am vrut sa scriu si eu ceva in legatura cu dezbaterile de aici, parca imi amorteau degetele pe taste si nu reuseam sa ma exprim. Acum chiar vreau sa spun ceva.

Conflicte, pareri contradictorii sint lucruri care de obicei ar trebui sa nasca lucruri constructive…aici , unde nimeni nu e dispus sa lase nici un gram de la el…sint foarte curios ce o sa iasa.

Toata lumea care frecventeaza forumul asta stie sa pescuiasca crapul, unii foarte bine, altii bine, altii mai putin bine…dar sa conduca cineva un lot national sau al unui club, nu din punct de vedere managerial ci din punct de vedere strict pescuit, (strategie, abordare, formare echipe…)… nu stiu cati pot fi folositori la momentul asta.
Pescarii care formeaza o echipa (de 2), intr-un concurs au fiecare stilul lor, nervii lor, unii pescuiesc mai bine ziua, altii noaptea, au calitati si defecte fiecare…iar rolul capitanului intr-un lot este sa cunoasca toate aceste lucruri si sa formeze echipele in asa fel incat, fiecare sa dea randament maxim. Au la dispozitie schimbari pe care trebuie sa le faca in momentul de criza, de oboseala sau de slabiciune al echipei si nu dupa afinitati personale sau dupa dorinta fiecarui pescar de rezerva de a intra titular. Sint multe, foarte multe variabile ingtr-un concurs de anvergura unui Campionat Mondial si neexploatarea in deplina cunostinta de cauza a informatiilor sau calitatilor echipei duce mai mult ca sigur la un ESEC TOTAL. Ce a facut Africa de Sud anul asta adica 1-1-1 este un lucru aproape imposibil…ei l-au obtinut intr-o conjunctura speciala care i-a avantajat din punct de vedere al stilului de pescuit de acolo...stil pe care numai ei il stapaneau cu sfintenie. De foarte multe ori in schimb, jocul rezultatelor pe toate sectoarele scoate Campioana Mondiala…Cei care au participat pot da exemple din anii trecuti situatii in care o echipa pe un sector a oprit pescuitul sau a nadit pe final exagerat de mult pentru a avantaja sau a incurca o alta echipa... si asta este treaba capitanului.!! Pescarii in stand au multe alte treburi de facut decat sa gandeasca variante de clasament care i-ar avantaja, mai ales ca situatiile se schimba de la cantar la cantar.
La calificarile de anul asta Andrei Vladeanu a avut intentia unei asemenea strategii care viza chiar echipa din care faceam parte. Nu as fi stiut niciodata daca nu mi-ar fi zis el, nu m-as fi gandit pur si simplu. Era o treaba perfect regulamentara; ca echipa Senzor care prinsese in ultima noapte sa nu cantareasca pestii in situatia in care echipa din Brasov ar fi avut suficient peste cat sa iasa pe locul 1. Echipei Senzor nu-i trebuia locul 1 la noi pe sector, ii trebuia ca noi sa nu iesim locul 1. O idée buna care mie mi-a placut mult de tot chiar daca era sa ne curete inca din mansa a II a. Ca ne-am curatat noi mai tarziu asta e alta poveste dar macar am ramas periculosi pina in ultima mansa..

Concluzia mea. Capitanul este indispensabil pentru o participare la un concurs pe loturi, iar experienta si autoritatea lui sint conditiile 1 si 2 pentru ca lotul sa aiba valoare. Iar Campionatul Mondial se organizeaza pe LOTURI.
Cine vrea sa mearga acolo NUMAI ca sa tinteasca o medalie la individual (2) si sa-si demonstreze veleitatile de pescar, cu gandul ca se intoarce aici si sa faca partzuri in public ... :oops: :oops: :oops:

La final:

Felicitari ANREI VLADEANU pentru felul in care ai condus, de fiecare data, lotul Senzor in etapele de Calificari si Lotul National de cate ori ai avut ocazia.

Felicitari CORNEL ROSIORU pentru implicarea in toti acesti ani in fenomenul Calificarilor si pentru ca te-ai ocupat de fiecare data de cooptarea sponsorilor si implicit de strangerea banilor necesari unei participari la un Campionat Mondial

Felicitari tuturor celor care au facut parte, in toti acesti 5 ani, din Lotul National al Romaniei, pentru rezultatele obtinute si pentru faptul ca au dus Romania in elita carpfishingului mondial.

Mult succes VICTOR OANA in gasirea celei mai bune forme de calificare si in alcatuirea celui mai competitiv lot pentru Campionatul Mondial 2009.
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

[quote="gabi"]
La calificarile de anul asta Andrei Vladeanu a avut intentia unei asemenea strategii care viza chiar echipa din care faceam parte. Nu as fi stiut niciodata daca nu mi-ar fi zis el, nu m-as fi gandit pur si simplu. Era o treaba perfect regulamentara; ca echipa Senzor care prinsese in ultima noapte sa nu cantareasca pestii in situatia in care echipa din Brasov ar fi avut suficient peste cat sa iasa pe locul 1. Echipei Senzor nu-i trebuia locul 1 la noi pe sector, ii trebuia ca noi sa nu iesim locul 1. O idée buna care mie mi-a placut mult de tot chiar daca era sa ne curete inca din mansa a II a. Ca ne-am curatat noi mai tarziu asta e alta poveste dar macar am ramas periculosi pina in ultima mansa..

@Gabi

poti dezvolta subiectul .............pentru ca eu i-mi aduc aminte ca erati in echipe ADVERSE :idea: ..........SI NU PREA INTELEG :idea: ..........NU CUMVA :idea: :idea: .............O ECHIPA DIN TREI A FOST :idea: SACRIFICATA CU BUNA STIINTA :idea: :idea:
DEZVOLTA TE ROG :!: :!:

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

dinu scrie:Lukian, ai sustinut un curs ca la universitatea bucuresti,aici este vorba de pescari nu de studenti eminenti :lol: :lol: :lol:
@Dinu [Dinuta ]

La chestionar nu te bagi ???

Gabi Tomulescu

@Victor Oana

Normal ca am fost in echipe adverse. Numai ca eu mi-am dat seama de o treaba (nu stiam ce poate fi) cind Andrei a propus sa se inceapa cantarul de la Brasov. Nu s-a facut asa si Andrei mi-a dezvaluit ce ganduri avea. Pestii ii elibera normal doar nu-i lua acasa.

Nu a fost sacrificat nimeni. Lotul nostru avea nevoie de un loc 1 pe un sector pentru a putea urca un loc in clasamentul final al mansei. Dupa Hobaia eram pe 3. Sansa asta statea, in ultima zi, in castigarea sectorului in care eram noi. Daca noi ieseam orice alt loc in afara de 1 eram pa...ramaneam pe 3. Senzorii isi doreau ca la Doripesco noi sa intram cu 3 puncte...si sanse mici sa intoarcem ceva.

In ultima seara a mansei a II a ordinea era la noi pe sector Brasov Senzor si noi. Brasovul ca sa poata sa ne iasa in fata la final trebuia sa pastreze locul 1 la noi pe sector. Chiar daca noi ieseam 2 (pe sector) pe 1 trebuia sa fie Brasovul pentru a fi sigura de locul 2 la general. Echipei Senzor ii era bun si locul 2 la noi pe sector (pentru ca nu schimba cu nimic clasamentul general) si in felul asta aveau grija sa nu-i depaseasca pe cei de la Brasov.

Cm asta era strategia lui Andrei. Una foarte buna zic eu, si perfect regulamentara. Nu exista articol in vre-un regulament care sa zica ca o echipa este obligata sa prezinte la cantar toti pestii pe care-i prinde.

Numai ca noi in noaptea aia am prins tare de tot si am sarit amandoua echipele...terminand pe unu pe sector si lotul urcand pe 2 la general.
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

dan cotelici

Mesaj de dan cotelici »

Cu tot respectul Gabi dar exemplul de gandire strategica prezentat de tine nu are nici o aplicabilitate la un CM.
Poate doar in eventualitatea in care ti-ai asigurat lejer titlul si din simpatie pentru sa zicem vecina Serbia iti poti permite sa cobori un loc doua pe sectoare ca sa-i urci pe ei.Oricum ar fi este un gest lipsit de sportivitate.
The second best is the first loser!

Florentin Iuga

Mesaj de Florentin Iuga »

dan cotelici scrie:Cu tot respectul Gabi dar exemplul de gandire strategica prezentat de tine nu are nici o aplicabilitate la un CM.
Poate doar in eventualitatea in care ti-ai asigurat lejer titlul si din simpatie pentru sa zicem vecina Serbia iti poti permite sa cobori un loc doua pe sectoare ca sa-i urci pe ei.Oricum ar fi este un gest lipsit de sportivitate.
Ma faci sa rad. Ce are a face sportivitatea (a la olimpiada) cu un CM unde bagi si mana adanc in buzunar ca sa poti ajunge? Le mai pretinde cineva fotbalistilor azi sa joace frumos, chiar daca nu iau puncte?
Hai sa dau un exemplu. Daca anul trecut in Serbia, Gogu cu Piticu ar fi fost cu 2-3 standuri mai la drepta lor, adica langa echipa croata, poate ar fi reusit, nadind aiurea in ultimele ore (pentru ca ei deja erau bine plasati), sa-i faca pe croati sa nu mai prinda acel peste din ultimul minut, cu care ne-au suflat aurul.

In aceeasi ordine de idei, eu sunt pentru o varianta alternativa, pe loturi multiple si anume: Daca ziceti ca sunt numai 4-5 cluburi puternice care pot da loturi, atunci hai sa dea mai multe loturi fiecare. Cei care doresc sa participe la calificari si nu fac parte din cluburi, s-ar putea temporar inscrie alaturi de un club la alegere la o preselectie de loturi. Aceasta preselectie se poate face prin participarea clubului astfel extins la un numar de concursuri (3-4), dintre cele care se vor organiza in prima parte a anului, de preferinta pe baltile pe care se vor organiza si mansele de calificare. Astfel se pot crea prin ierarhizare mai multe loturi. Este treaba fiecarui club cum le combina ca sa dea un echilibru valoric fiecarui lot. Asta presupune ca cei care nu fac parte din club, sa accepte desemnarea de catre club a capitanului sau nu, dupa cum se inteleg. Poate ca cineva din afara sa fie mai valoros ca cei din club in aceasta pozitie. Exista astfel mai multe variante valorice. Una (de varf) reprezentata de lotul 1, format din echipele 1,2 si 3 din ierarhie, lotul 2 format din echipele 4,5 si 6 si echipele 7 si 8 rezerve sau o alta varianta, echilibrata, cu lotul 1 format din echipele 1, 3 si 6 cu rezerva 7 si lotul 2 format din echipele 2,4 si 5 cu rezerva 8, etc.
In felul acesta se participa intr-un sistem competitional mult mai amplu, format din 3-4 manse (de fapt concursurile obisnuite) preliminare din care rezulta loturile ce vor participa la calificarile propriu-zise. Se elimina astfel si situatia ca unii sa-si rupa oasele in mai multe competitii pe an iar altii sa participe eroic doar la calificari si sa reprezinte Romania in CM. Si bineinteles pot rezulta loturi mixte, formate atat din echipe de club cat si din cei "liberi de contract".
Carp Zone a gandit acest sistem de ierarhizare valorica in cadrul clubului si nu e neaparat o preselectie, asa cum au interpretat-o unii in deradere, ci doar o verificare a nivelului de pregatire a echipelor la momentul decisiv.
"Mens agitat molem" (Virgiliu)

Gabi Tomulescu

am dat un exemplu de strategie de care am avut cunostinta si pe care l-am apreciat. Daca are sau nu aplicabilitate la un Campionat Mondial nu m-am gandit. Ce am vrut sa scot in evidenta a fost faptul daca are cine sa-ti faca strategia poti avea ceva in plus fata de alte loturi care se ghideaza numai dupa instinctul fiecarui component.
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Florentin Iuga scrie: Carp Zone a gandit acest sistem de ierarhizare valorica in cadrul clubului si nu e neaparat o preselectie, asa cum au interpretat-o unii in deradere, ci doar o verificare a nivelului de pregatire a echipelor la momentul decisiv.
Si cam in ce fel se face acest sistem de ierarhizare valorica la nivel de club ? :roll:

Florentin Iuga

Mesaj de Florentin Iuga »

Dan Mitranescu scrie:Si cam in ce fel se face acest sistem de ierarhizare valorica la nivel de club ? :roll:
Nu am fost suficient de explicit Dane? Alegem 3-4 competitii la care participa cei cu "aspiratii" si pe baza de punctaj (in sistem de CM), in functie de pozitia obtinuta in fiecare concurs, se face departajarea/pozitionarea fiecarei echipe in clasamentul general. In caz de egalitate de puncte, se ia in considerare si cantitatea totala de peste prins.
Hai ca esti baiat inteligent, daca ai alta idee mai buna, te ascult. De fapt parerile oricui sunt binevenite in cazul acestui sistem, cu conditia sa-i intereseze si participarea, nu numai subiectul sau sa aiba experienta in domeniul competitional si organizatoric, pentru ca implica si outsideri.
"Mens agitat molem" (Virgiliu)

dan cotelici

Mesaj de dan cotelici »

Se vorbea despre un model de strategie care nu mai este un secret pentru nimeni.Adica despre non-combat sau nadire excesiva pentru a-ti scoate din competitie cei mai valorosi/periculosi adversari.Poate sa functioneze foarte bine la CALIFICARI.
Eu am intrebat in ce masura acest exemplu este aplicabil la CM, un concurs pe 3 sectoare pe parcursul a 72 ore unde strategia e una singura.sa obtii cel mai bun loc pe sector.Poti reusi asta si prin nadire excesiva sau prin noncombat daca exista cea mai mica posibilitate sa-ti tai creaca de sub picioare?Dar chiar si asa ...DE CE SA O FACI?
Intrebarea era in ce masura e aplicabil exemplul dat de Gabi.
Cel dat de Dvs. este aplicabil daca prin ceea ce ar fi putut face Gogu si Piticu mentineau lotul Romaniei pe primul loc.
Pentru a actiona astfel nu e nevoie sa te califici in cadrul unui lot.
Organizarea calificarilor pe loturi nu va avea ca rezultat decat scoaterea din competitie a celor care nu reusesc sa formeze un lot. NIMIC ALTCEVA!
The second best is the first loser!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”