parere spod?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

zfcristian
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: parere spod?

Mesaj de zfcristian »

@ Dan :
Corecte cele spuse de tine , pe de alta parte esti un bun salesman !!!!

Ps: Folosesc Fox Horizon XT , am folosit in trecut si Carp expert si Mtx , raman la Fox ~!

mihvo

Mesaj de mihvo »

Recomand Shimano Bestmaster 5.5 lbs, care cred ca este practic indestructibil. Poti sa nadesti linistit la distanta cu racheta sau cu spomb. Isi face exact treaba pentru care este construita.

tavi83

Mesaj de tavi83 »

Ce lungime de spod este mai recomandata...3,60 sau 3,90 ?Tinind cont ca pescuiesc cu lansete de 3,90/3,5lbs.Eu inclin mai mult spre una de 3,90 dar ce imi da de gandit este lanseta Fox Warrior S Spod 3,60m/5,5lbs care este foarte laudata printre pescari
Chertes Octavian < C&R >

mihvo

Mesaj de mihvo »

tavi83 scrie:Ce lungime de spod este mai recomandata...3,60 sau 3,90 ?Tinind cont ca pescuiesc cu lansete de 3,90/3,5lbs.Eu inclin mai mult spre una de 3,90 dar ce imi da de gandit este lanseta Fox Warrior S Spod 3,60m/5,5lbs care este foarte laudata printre pescari
Nu am avut spod de 3.90 si nici nu am pescuit pana acum dar cred ca cu cat bratul fortei este mai mare castigi distanta.

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

tavi83 scrie:Ce lungime de spod este mai recomandata...3,60 sau 3,90 ?Tinind cont ca pescuiesc cu lansete de 3,90/3,5lbs.Eu inclin mai mult spre una de 3,90 dar ce imi da de gandit este lanseta Fox Warrior S Spod 3,60m/5,5lbs care este foarte laudata printre pescari
Tavi, parerea mea e ca, cu cat o lanseta e mai lunga si mai puternica, cu atat o incarci mai greu. Ce vreau sa zic, ia-ti de 3,60m ! Ia-ti Warrior S Spod !(daca tot ai lansete Warrior S).

andrei_o88

Mesaj de andrei_o88 »

Off topic ....imi cer scz ...am carp expert spod isi face treaba ......
In atentia domnului Mitranescu ....as vrea sa aflu distanta reusita de mtx 14 spod in bulgaria la concurs ....sunt mai meseriasi ca ai nostrii?

tavi83

Mesaj de tavi83 »

Neamtul scrie:
Tavi, parerea mea e ca, cu cat o lanseta e mai lunga si mai puternica, cu atat o incarci mai greu. Ce vreau sa zic, ia-ti de 3,60m ! Ia-ti Warrior S Spod !(daca tot ai lansete Warrior S).
Fox cred ca va fi alegerea finala pana la urma.
Chertes Octavian < C&R >

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

andrei_o88 scrie:Off topic ....imi cer scz ...am carp expert spod isi face treaba ......
In atentia domnului Mitranescu ....as vrea sa aflu distanta reusita de mtx 14 spod in bulgaria la concurs ....sunt mai meseriasi ca ai nostrii?
Din cate stiu eu Cristi a aruncat cu MTX14 spod 208 m si a castigat categoria respectiva.
Cu MTX14 3,75 lbs a castigat categoria de pana in 4 lbs . Parca 205 m ... sa nu gresesc.
Cu MTX11 3,5 lbs a castigat categoria de pana in 3,5 lbs. 186 m.

Toate cu fir de 0,28 . :wink:

tavi83

Mesaj de tavi83 »

Poate ma ajutati voi,ca eu sunt putin nehotarat care sa o aleg?
Sau poate aveti voi alte propuneri pana in pretul acestora.

1.Fox Warrior S Spod 3,60m/5,5lbs
2.Carp Expert Spod 5lb 3.75m
3.Shimano Alivio DX Specimen Spod 12' 5,5lb
4.HAKUYO MTX14 SPOD (3,90 M - 5lbs)

Nu ma intereseaza sa platesc firma ce calitatea lansetei.
Chertes Octavian < C&R >

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

tavi83 scrie:Poate ma ajutati voi,ca eu sunt putin nehotarat care sa o aleg?
Sau poate aveti voi alte propuneri pana in pretul acestora.

1.Fox Warrior S Spod 3,60m/5,5lbs
2.Carp Expert Spod 5lb 3.75m
3.Shimano Alivio DX Specimen Spod 12' 5,5lb
4.HAKUYO MTX14 SPOD (3,90 M - 5lbs)

Nu ma intereseaza sa platesc firma ce calitatea lansetei.
Aici nu se pune problema de calitate a lansetei . In primul rand trebuie sa fie util spod-ul .
Asa ca daca nu esti un aruncator bun ( sa zicem 170m, cu fir de 25 , numai plumb , lanseta "normala" ) cel putin la spodul MTX renunta. Nu ai ce sa faci cu el .Este cel mai des intalnit in concursurile de casting si in cele de crap , dar numai la aruncatorii foarte buni il gasesti . Eu unul nu pot sa nadesc cu MTX SPOD mai departe decat cu MTX14 .

Este de preferat in aceasta situatie sa iei un spod cu aceeasi putere 5 lbs, dar ceva mai scurt . Un 3,60m .
Si aici este o problema. :) Decat un spod de 3,60m si 5lbs mai bine o lanseta de 3,90m cu 4 lbs. Fac acelasi lucru la nadit , dar cu ultima poti si sa pescuiesti mai lejer daca vrei. :wink:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”