noile modele de lansete de la HAKUYO

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Mesaje: 6808
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 17:48
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: noile modele de lansete de la HAKUYO

Mesaj de Dan Mitranescu »

Albert scrie:
ionut72 scrie:Pai ce sa va fac dragutilor, eu am crezut ca esti primul si singurul, da' daca apareti asa, din ce in ce mai multi, care nu mai puteti de grija banilor lu' Mitranescu, ca ciupercile dupa ploaie, ce sa va fac!
Mda. Trebuia ca toti sa aplaudam si sa cadem pe spate de atata admiratie. Nu-l vad pe Mitranescu asa lezat de postarile noastre cum te vad pe tine. Sunt multe postari care "amendeaza" cumva informatia oferita de el. E excelent cum reactioneaza, promovare buna de tot. Sigur se vor gasi destui care vor crede ca o lanseta Hakuyo e mai buna decat o lanseta produsa de englezi.
De-ar face si importatorii marcilor consacrate un sfert din ce face el alta ar fi piata articolelor de pescuit..da' asta-i alta poveste.
Se vor gasi cumparatori? Sigur.Cati? Vedem. Chiar sunt curios cum a mers vanzarea rod-pod-ului premium Hakuyo.Si asa o sa raman, curios :lol:
O sa apara din ce in ce mai multi oameni care nu vor fi de acord cu opiniile tale. Ce vei face? Vei incerca sa fii ironic cu toti? Ai mult timp liber :lol:
Am sa raspund eu la ultima idee subliniata. Rod-pod-ul de inox Hakuyo a fost adus intr-un nr. de 50 buc. din care au fost vandute 40 . In martie mai vin 50 buc. Ca se vor vinde sau nu , eu nu stiu. Multumirea mea este insa ca atunci cand ma intreaba un client de un rod-pod am ce sa ii ofer fara sa imi patez cuvantul. Sunt si alte modele de rod-pod-uri la Hakuyo ( apropo : vine si sky-ul in primavara aceasta ... la 600 lei :wink: ) cu un raport calitate / pret bun , dar nu am scris niciodata nimic despre ele . Si sunt in stocuri de 10 ani . :wink:

Pentru prima idee am sa raspund printr-o "amenda" primita pe un alt forum.
Si eu cunosteam aceste aspecte , dar in forma bruta , la nivel de fabrica , de productie , fara sa ma coste mare lucru . Domnul Vulc Ovidiu a investit mult in lansete de top , din simpla placere.
Dati putina atentie acestor randuri:

"""Buna ziua

Sunt nou pe acest forum, dar citesc cu atentie topicurile referitoare la lansete. Sunt pasionat de lansete, fara sa fiu neaparat un aruncator bun. Vreau, de la bun inceput, sa precizez ca tot ce voi spune reprezinta opinie personala si nu doresc sa fie inteleasa altfel. Am detinut, detin sau cel putin am testat personal foarte multe tipuri de lansete, medii si de top, nu le enumar pentru ca nu cred ca are sens. Pot sa va spun ca am facut diverse comparatii intre lansetele scumpe si cele ieftine. Ceea ce va voi spune probabil ca va supara pe multa lume, dar o spun din experienta directa, nu din citit, nu din auzit. Voi spune ceea ce am mai spus pe alte forumuri, tocmai pentru a fi mai bine inteles:
In primul rand, pretul unei lansete e una si calitatea sau mai exact, performantele lansetei sunt cu totul altceva. Pretul tine de strategia de promovare si de vanzari a unei firme, dar NU reflecta valoarea reala a lansetei si cu atat mai putin calitatile lansetei. Pot sa va spun categoric ca am vazut acelasi blanc, fabricat de aceeasi fabrica, vandut sub trei sigle diferite, cu aceeasi echipare, dar cu trei preturi total diferite. Nu dau nume, pentru ca nu vreau sa fiu acuzat ca fac reclama sau antireclama, dar e vorba de firme asa-zis consacrate, care vand lansete asa-zise „de top”. Iar diferentele de preturi nu erau mici, erau semnificative (diferentele mergeau pana la 400-500 ron). Pe piata se vand lansete cu preturi halucinante de 17 milioane lei vechi si chiar mai mult, finisate si inzorzonate, care, in opinia mea, NU valoreaza mai mult de 5 milioane lei vechi.
Exista, in mare, doua mari tipuri de strategii de vanzari: un tip se refera la firme care schimba in fiecare an modelele, care produc mereu modele noi, pe care le prezinta ca „imbunatatite”; un al doilea tip, produce si vinde modele stabilizate, consacrate; ma refer la lansete consacrate, care nu au nimic de a face cu moda. Mai exista un al treilea tip de strategie „hibrida”, in care firme mari tin pe piata timp indelungat modele „performante”, cu aerul ca acestea sunt senzationale, dar care, in realitate, sunt de valoare medie. Dupa parerea mea, acestea sunt firmele care dau acele garantii „pe viata” sau garantii indelungate. De fapt, acolo e, dupa parerea mea, o ilustra pacaleala; in realitate, acele blancuri sunt mai ieftine decat credem noi, iar garantia „pe viata” data unei lansete care se rupe ascunde de fapt o mica smecherie strategica de vanzari: cetateanul traieste cu impresia ca detine o lanseta exceptionala, care in realitate nu e decat un blanc comun, echipat intr-adevar senzational si atat. Cand il rupe, firma il inlocuieste imediat, chiar daca pretul de magazin e halucinant (250-300 de lire sterline) si ori de cate ori se rupe! Or, tocmai o asemenea strategie de vanzare ridica serioase intrebari legate de pretul real al lansetelor. Daca firma isi permite sa inlocuiasca lanseta ori de cate ori se rupe, atunci care e costul de fabricatie al lansetei respective? Nici o asemenea firma nu lucreaza in pierdere...
Un alt aspect este mitul „chinezariilor proaste”. Multi spun asa: daca e chinezeasca, e prost facuta. Nimic mai fals. Poate fi chinezeasca, dar foarte buna, dupa cum poate fi coreana si foarte proasta sau foarte buna. Aici singurul indicator real ar fi pretul de productie a blancului, care insa este foarte bine „ascuns” de producator si vanzator. Dupa parerea mea, acele firme care vand blancuri separat sunt mai credibile sau ma rog, au un plus de credibilitate in ce priveste calitatea blancurilor, fara ca asta sa constituie o garantie absoluta.
Ati vazut vreo firma care accepta sa publice costul de productie al vreunui blanc? Noi ne dam in vant dupa lansete „englezesti”, dar in realitate, singurele lansete fabricate integral in Anglia sunt Century si Harrison. Free Spirit, daca nu ma insel, produce pe blancuri fabricate in Japonia, pe care le echipeaza in Anglia. Sunt multe lansete „englezesti” care au blancurile facute in China sau Coreea, unele chiar foarte bune, si echipate in Anglia. De pilda, Greys Platinium, o lanseta foarte laudata, fabricata daca nu ma insel in China, avea probleme foarte mari, desi erau foarte scumpe si aveau garantie pe viata, se rupeau pe capete. De asemenea, nu cred ca Shimano isi fabrica toate blancurile in Japonia, probabil ca doar gama de varf e facuta acolo (nu cred, de pilda, ca blancul de BeastMaster e japonez). In alta ordine de idei, faptul ca un blanc e japonez, nu inseamna ca nu e comercial sau ca face fata intr-o competitie profesionista de casting. Din cate stiu, in China si Coreea isi fabrica blancurile Fox, Greys, Wychwood, Maver, Sert, Spro, Balzer, Milo, Chub, Sonik, si multe alte firme, uneori chiar si cele care sustin ca fac blancurile din carbon japonez. Atentie: ele spun ca isi fac blancurile din carbon japonez, nu ca le fac in Japonia, ceea ce este o diferenta. De pilda, Casa Hardy detine atat Greys, cat si Sonik sau Chub (una dintre ele, nu mai stiu exact care!). Unele blancuri de la Daiwa sunt facute in Scotia (sau erau facute acolo), altele probabil in Japonia, altele in China. Depinde probabil de clasa lansetei.
Uitati ce spunea Simeon Bond cel care a infiintat firma Free Spirit intr-un interviu luat de Pavlovici: „Oricare dintre noi se poate urca in avion, poate merge in China si poate stabili relatii cu aproape oricare fabrica. Cunosc multe cazuri de fabrici care ofera acelasi produs oricui este interesat sa-l cumpere. Te duci in China, creezi un produs, il cumperi intr-un numar evident limitat, dupa care vine altcineva si cumpara acelasi produs si isi pune pe el sigla lui. Cu ani in urma asa ceva nu era posibil, iar faptul ca acum este posibil duce la problemele care afecteaza piata echipamentelor. Noi ne aparam de aceasta plaga in primul rand prin faptul ca nu avem de-a face cu China. Lucram numai cu furnizori reputati si avem relatii de exclusivitate pe productia de blancuri. Stiu ca suntem copiati de altii si nu e placut...”

Fenomenul este real. Oricare dintre noi poate merge in China si poate cumpara un produs gata facut, pune pe el o sigla, si gata, are o lanseta unica. Multe firme „consacrate” fac asta. Un exercitiu simplu, pe care eu l-am facut: am masurat diametrele multor lansete in aceleasi puncte (mai multe) situate de-a lungul lansetelor pentru a le vedea conicitatea. Am constatat ca unele erau IDENTICE! Identice erau si actiunile lansetelor respective, identice si TC (testul curve). Uneori aveau acelasi tip de mandrina si aceeasi configuratie de inele. Credeti ca asa ceva apare la niste lansete produse in fabrici diferite? Eu nu cred asta. De altiminteri, si la mulinete apare acest fenomen, verificati cu atentie si veti vedea... Una din fabricile care produc aceeasi mulineta pentru mai multe firme de echipamente de pescuit apartin de concernul Ryobi. De pilda Ryobi Proskyer era vanduta ca Sert Sirium, dar si ca Grauvell Toureg... Daiwa producea mulinete pentru St. Croix. Lista poate continua...

Revenind la problema lansetelor comerciale: cred ca un indicator este rata de schimbare a modelelor de la an la an, dar si numarul de modele comercializate de o firma. Aici „englezii” sunt ceva mai smecheri, de exemplu cei de la Greys fac doar cateva modele, tocmai pentru a da impresia ca aceste modele sunt extrem de bune, sunt ultra-profesionale, s.a.m.d. Problema este ca singurul loc in care se verifica o lanseta este concursul consacrat de casting, or acolo recordurile de aruncare pe mare distanta sunt detinute de firme ca Century, Harrison, Zziplex (care nu face lansete de crap), probabil Free Spirit. Shimano, Fox si altele cred ca nici nu viseaza sa devina cap de afis in aceste tipuri de competitie, in care rezista doar cei mai buni producatori.

Pe de alta parte, o lanseta de 50 de lire sterline sau una de 150 de lire sterline nu poate fi oricum decat o lanseta produsa in Asia, asta e clar, oricat de buna ar fi lanseta. Evident ca nu poate fi o lanseta de top, gen Century sau Harrison la care numai blancurile costa in jur de 1000 de ron. Noi judecam dupa reputatie, dupa marca, dupa publicitate, dar nu dupa costul de productie real al lansetei. Eu cred ca, daca am avea acces la costurile reale de productie ale unor lansete, ne-am lua cu mainile de par... cu alte cuvinte, ne-am da seama ce fraieri suntem!
Scuzati lungimea mesajului, dar am incercat sa fiu cat mai explicit. Repet: sunt opiniile mele, nu cer nimanui sa le impartaseasca.

Nu vreau sa ofensez pe nimeni. Pe de alta parte, am precizat in postarea mea un lucru: am masurat la mai multe lansete diametrele in exact aceleasi puncte ale blancurilor. Acele lansete au TC-ul identic, uneori chiar si echiparea este identica. Asta insa nu inseamna ca sunt bune sau proaste si acesta e motivul pentru care ma abtin de la nominalizarea lor. Nu e un efort prea mare, oricine il poate face cu usurinta, e nevoie doar de un subler, o ruleta mica, un carnetel si un pix - o spun fara nici o umbra de ironie. Am facut asta o perioada de timp si va spun ca concluziile au fost surprinzatoare pentru mine.
Pe de alta parte, cred ca citatul din interviul lui Simeon Bond este relevant, intrucat Free Spirit e una din firmele care fac intr-adevar modele unicat ca sa zic asa.
Numai bine,
Ovidiu


Nu cunosc lansetele de la Senzor. Cunosc in schimb MTX 14, pe care l-am testat zilele trecute si am decis sa imi achizitionez un set de 4 bucati. MTX 14 m-a lasat mat ca sa zic asa, mi s-a parut surprinzator de reusita. Opinia mea este ca depaseste cu mult lansete care costa 7-8 milioane lei vechi. Stiu ca o sa radeti, dar asta e opinia mea. Nu ii fac reclama lui Mitranescu, nu il cunosc personal, eu sunt din Mures si nici macar nu ma ocup de comercializarea produselor de pescuit.
Despre lansetele de la Senzor am auzit opinii diferite, de aceea nu pot spune nimic.
MTX-ul e, dupa mine, o lanseta semi-rapida, desi producatorul o da ca semiparabolica daca nu ma insel (sper sa nu gresesc). Se incarca foarte bine la 110 - 115 g si "sufla in ceafa" la lansete care costa mult mai mult. Eu am testat MTX-ul prin comparatie cu Century SP modelul vechi, Shimano Speed Master si Free Spirit Hi-S spod (nu Hi-S 200, acela e mai nou si nu il cunosc), cu care pescuiesc acum. De asemenea, le-am comparat fata de cateva marci si tipuri de lansete cum ar fi Fox, gama Warior, pe care o cunosc relativ bine (am pescuit un an cu Warrior ES si am aruncat cu Warrior Elite), cu Chub Outkast cu care am aruncat de cateva ori pe camp, etc.
Ovidiu

Explicatia e simpla: lansetele sunt o afacere rentabila, atata vreme cat sti sa o promovezi si sti sa iti vinzi marfa. Oamenii au tendinta natura de a cumpara acele produse care "arata bine" si care corespund unor standarde fixate, de cele mai multe ori, chiar de producatori. Moda in lansete este cat se poate de relevanta. Acum e moda lansetelor cu inel de plecare de 50. De pilda, blancurile de Warrior ES (FOX) acum doi ani avea inel de plecare de 40, acum au inel de plecare de 50. Moda inelului de 50 a fost lansata de "greii" competitiilor de casting, dar s-a raspindit imediat, desi putini se intreaba ce efect real are asupra unei lansete modificarea configuratiilor inelelor. Dupa parerea mea, producatorii au grija sa inventeze in permanenta ceva nou, pentru a-si mentine cotele de vanzari.
Lansetele cu adevarat consacrate sunt cele care, dupa parerea mea, rezista multi ani pe piata fara modificari semnificative. FMJ-ul de la Century e pe piata, daca nu gresesc, de vreo 12 ani. SP-ul e de vreo 12-13 ani. Firmele ale caror produse (lansete) fac fata in competitiile de casting sunt mult mai putine decum credem noi. Shimano de pilda, schimba lansetele aproape in fiecare an, mereu scoate modele noi, e strategia lor si da roade. Atata doar ca varful lor de gama, Tribal Extreme este, fata de un FMJ, ca sa citez aici un om care intr-adevar se pricepe la lansete si in a carui competenta am cea mai mare incredere, Vlad Pavlovici, "ca o copie xerox fata de o capodopera". A vazut cineva un Tribal sa doboare un record mondial de aruncare? Century concureaza cu Harrison si Free Spirit, nu cu Shimano. Shimano fac mulinete bune, in gama de varf, nu in gama medie sau in gama "ieftina". Acolo aceleasi modele se fac de ani buni, de pilda BBLRC, Ultegra sau Aerotehnium, unde toate submodelele sunt de fapt variatii ale unui model de baza, facute pentru a fi mai atractive. Noi ne luam dupa reputatie, dar reputatia nu e egala cu calitatea produsului.
Ovidiu

Buna seara
Am sa incerc sa va raspund, desi nu ma consider o persoana autorizata sa emita judecati si criterii in ce priveste lansetele. Pur si simplu am avut norocul sa pot incerca mai multe modele de lansete, or in asta nu e nici un merit.
Pot sa va spun ce as face eu.
1. As incerca sa vad ce lanseta mi se potriveste: mai blanda - parabolica sau semirapida sau mai rapida, mai puternica sau mai fina. Asta ar fi criteriul principal, ca sa zic asa. Un aruncator experimentat (nu e cazul meu) presupun ca va cauta o lanseta mai rapida, care sa ii satisfaca exigentele in aruncare. Cred ca multi dintre noi cauta lansete rapide, dar pe balta ne trezim ca nu stim sa o incarcam si ne simtim cumva pacaliti... Pentru unul care nu incearca sa faca performanta in aruncare, cred ca o lanseta ceva blanda e mai potrivita, deoarece e mai usor de incarcat. Daca insa pescuiesc cu arcuri naditoare, dar nu sunt un aruncator experimentat, ar fi bine sa caut lansete ceva mai rapide, dar nu rapide cum sunt cele de distante extreme, ci semirapide, care mie mi se par a fi un fel de compromis intre actiunea parabolica si actiunea rapida. Daca nu pescuiesti cu naditoare, poti folosi linistit lansetele moi.
2. Am observat ca producatorii incadreaza oarecum diferit actiunile lansetelor, adica doua lansete facute de doi producatori diferiti, chiar daca sunt incadrate la categoria "rapide" NU vor fi la fel de rapide, una va fi mai blanda si alta mai rapida. De pilda, daca tot am vorbit de MTX 14, parerea mea e ca lanseta aceea este semirapida, nu semiparabolica, asa cum o da vanzatorul. Cred ca merge foarte bine cu naditoare si ca nu face nazuri la monturi ceva mai grele. Am pescuit cu Daiwa Samurai TC 3,5 lbs care e o lanseta moale, care amortiza orice soc, dar cu care nu aveam curajul sa dau cu naditoare.
3. Nu cred ca pretul este un indiciu ferm pentru calitatea lansetelor, mai ales cand e vorba de lansete de clasa medie. De pilda, am pescuit un an cu Fox Warrior ES, cu un TC de 3,25, cu care m-am impacat foarte bine si care se comporta foarte bine cu naditoare de marime medie. Costa undeva la vreo 300-350 de ron. Ca veni vorba de Fox - dupa parerea mea, de la FOX nu merita luate decat lansetele din clasa medie si submedie, care au un raport pret calitate relativ bun sau bun.
4. Categoric, sunt foarte circumspect cand e vorba de asa-numitele garantii pe viata. Acolo ceva nu e in regula. Garantia pe viata e o smecherie de vanzare, nu un indiciu de calitate. Eu evit orice lanseta care e acoperita de o asemenea garantie sau ceva asemanator, fiindca atunci ma gandesc la pretul real al lansetei si ma ia cu friguri...
5. Ce lungime ni se potriveste, 12' (3,66 m) sau 13' (3,96 m)? Dupa parerea mea, asta e o chestiune subiectiva la cei care nu fac perfomanta in aruncari. Eu pescuiesc si cu 3,9 si cu 3,6, nu am o problema cu lungimea. Am un prieten care cantareste 120 de kilograme si are 1,96 m, dar foloseste numai lansete de 3,6 metrii, nu ii plac deloc cele de 3,9 m si totusi ma bate la aruncari de fiecare data. Teoria spune ca oamenii mai scunzi ar trebui sa foloseasca lansete de 3,6 m, iar ce mai inalti de 3,9 m, dar dupa parerea mea, in pescuitul normal (nu cel de competitie) acest aspect tine de optiunile noastre personale. S-ar putea sa nu am dreptate, dar eu asa cred. Eu am 1,79 si ma impac bine cu ambele marimi de lansete, am si de 3,9 m si de 3,6 m.
6. Am observat ca atunci cand intram in magazine si puneam mana pe o lanseta, de obicei prima impresie nu era la aceeasi cu impresia finala. Cu alte cuvinte, daca mi se parea ca o lanseta e ok cand o luam in mana in magazin, nu acelasi lucru se intampla cand aruncam cu ea. Si invers. Un exemplu edificator a fost pentru mine BeastMaster Shimano, care in magazin nu mi-au placut deloc, insa pe balta s-a comportat foarte bine. Cred ca e indicat sa mergem prin cat mai multe magazine, sa punem mana pe cat mai multe lansete si sa mergem cat mai des cu prietenii la aruncari amicale, unde vedem ce poate fiecare lanseta. Un alt exemplu, dar din clasa mai mare. In magazin am pus mana pe Harrison Torrix, mi s-a parut splendida, am si luat doua bucati, apoi pe balta nu m-am impacat deloc cu ele. Le-am vandut dupa o luna sau doua, desi aveam prieteni care spuneau ca fac o prostie, ca sunt excelente, ca sunt de top, etc. Nu i-am contrazis, dar totusi le-am vandut si nu imi pare rau, fiindca nu ma impacam cu ele.
7. Nu ar trebui, dupa parerea mea, sa tinem cont de moda si sa ne aruncam imediat pe un model nou, impus prin publicitate agresiva. Eu am facut greseala asta de cateva ori si am constatat ca lucrurile verificate sunt cele mai trainice. De pilda, o lanseta la moda poate fi o lanseta foarte frumos echipata, foarte frumos finisata, dar cu un blanc sub valoarea altor lansete mai modeste ca pret. In orice caz, cred ca o lanseta care rezista mult timp pe piata fara modificari trebuie sa fie, teoretic cel putin, o lanseta fiabila. Cred ca asta e valabil pentru toate categoriile de pret.
8. Cred ca un criteriu important este rata de rupere, iar aici lucrurile sunt ceva mai complicate. In primul rand, producatorii ascund cu grija acest aspect. Aici cel mai important ar fi sa stim numarul de lansete returnate la vanzatori, in comparatie cu numarul de lansete vandute. Dar intrucat vanzatorii nu prea discuta aceste chestiuni, nu ne ramane decat sa intram pe forumuri si sa urmarim subiectul, sa incercam sa ne facem cumva o opinie cat de cat aproximativa. E neplacut sa cumperi o baterie de lansete, sa mergi pe balta si sa ti se rupa in aruncare...
9. Manerul lansetei. Pentru mine, manerul este foarte important, deoarece cand arunc peste cap manerul prea lung poate fi un impediment la fel ca manerul prea scurt. Daca e prea lung nu pot duce la bun sfarsit miscarea de aruncare, daca e prea scurt, miscarea devine prea brusca, deoarece parghia nu se mai realizeaza in mod optim. In privinta manerului, cred ca fiecare are un standard propriu, dat in primul rand de lungimea bratelor si de felul cum arunca. Multi dintre noi cautam manere foarte lungi - o moda luata din surf casting - dar fara sa stim asa ne limitam capacitatea de aruncare, daca avem brate mai scurte sau avem un fizic mai greoi si mai scund.
10. Mufarea. Eu as evita sa cumpar o lanseta de pret mediu cu spigot, deoarece spigotul este partea cea mai slaba a unei lansete. As prefera mufarea inversa, care e mai sigura. In cazul lansetelor de top, presupun ca producatorii nu isi permit sa foloseasca un spigot slab sau care produce tensiuni de rupere in blanc, dar in cazul lansetelor medii, spigotul poate fi un factor suplimentar de risc.
11. Asa numitul raport calitate - pret. Cred ca este cel mai dificil criteriu de alegere, pentru simplul motiv ca producatorii nu spun nimic despre costurile de productie a unei lansete, in special a unui blanc. Putem avea lansete foarte bine echipate,dar cu blancuri mediocre, lansete cu blancuri foarte bune, dar cu echipare mediocra, ma rog, tot felul de combinatii de genul acestora. Dupa parerea mea, foarte putine blancuri si lansete isi merita pretul. Mai mult, cred ca daca am afla valoarea reala a blancurilor si a lansetelor (costurile de productie defalcate) am lua-o razna... Parerea mea e ca cele mai multe lansete de pe piata sunt vandute cu adaosuri care trec peste procentul de 300%, iar in privinta asta chiar as vrea sa gasesc argumente impotriva acestei convingeri care mi s-a format in timp. Nu stiu cum as putea sa definesc acest raport pret - calitate, decat prin opinii subiective deoarece, repet, nu detin informatii certe. Si cred ca toti cei care detin asemenea informatii se feresc sa le faca publice, din motive usor de inteles. Ati mai da 700 de ron pe o lanseta daca ati afla ca, de fapt, costul ei real de productie este 200 de ron? Prin urmare, cred ca decizia finala este data tot de eternul "nu e frumos ce e frumos, e frumos ce imi place!" Aici nu se pot face comentarii. Daca mie imi place o lanseta, nu inseamna ca si amicului meu ii place aceeasi lanseta. Daca eu cumpar o lanseta, nu inseamna ca si altul trebuie sa o cumpere. Eu de pilda, nu suport lansetele cu talon cilindric, desi multa lume le considera superioare din toate punctele de vedere. Pe mine ma calca pe nervi ideea ca o lanseta poate fi pana la mijloc un cilindru si conicitatea sa inceapa abia de la mijloc in sus!

Cam astea sunt criteriile dupa care as alege eu. Cum spuneam, nu stiu cat de obiective sunt.
Numai bine si scuze pentru lungimea postarii!
Ovidiu"""

Avatar utilizator
mrs
Mesaje: 696
Membru din: Joi Ian 03, 2013 21:15
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: noile modele de lansete de la HAKUYO

Mesaj de mrs »

Una dintre cele mai mari firme din China care produc blank-uri pt. firme mult mai consacrate este pokee.<>
:shock:

Avatar utilizator
Albert
pescar de competitie
Mesaje: 2340
Membru din: Lun Aug 23, 2010 17:56
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: noile modele de lansete de la HAKUYO

Mesaj de Albert »

Dan Mitranescu scrie: Am sa raspund eu la ultima idee subliniata. Rod-pod-ul de inox Hakuyo a fost adus intr-un nr. de 50 buc. din care au fost vandute 40 . In martie mai vin 50 buc. Ca se vor vinde sau nu , eu nu stiu.
Aha. Deci si modelul asta a fost tot o "aroganta" nu un succes comercial. Daca ma insel, corecteaza-ma.
Dan Mitranescu scrie:Domnul Vulc Ovidiu a investit mult in lansete de top , din simpla placere.
E o postare din 2011. E ok. Daca-l credem pe cuvant. E parerea lu' V. Ovidiu. De ce il dai de exemplu, nu inteleg. E un X care scrie parerea lui despre diverse. E la fel ca useru Y care spune ca aia de la firma TZ pun adaos de 60%. Sau ca boilesurile au ingrediente scumpe doar ca sa prinda pescarii. Sau ca unele bile au gris si nisip in ele. Sau ca unu' fura la concurs sau la pescuit. Ei spun, da' n-au nicio dovada.
Vorbeste cu Pavlovici sa-ti faca un comparativ. Asta chiar ar fi o lovitura :lol:
Dan Mitranescu scrie:Dati putina atentie acestor randuri:
Am dat:
Vreau, de la bun inceput, sa precizez ca tot ce voi spune reprezinta opinie personala si nu doresc sa fie inteleasa altfel.

Pan' la urma despre asta e vorba. Tu stii ce si de ce faci. Pe mine ma amuza modul in care promovarea facuta de tine agita apele. Nu ma pot abtine sa nu comentez ceea ce din, punctul meu de vedere, e o nuanta care schimba putin sensul textului aducandu-l mai aproape de realitate.Repet, din punctul meu de vedere. :)
Te felicit, pan' la urma conteaza ca la sfarsitul anului sa iti dea cu +. Ca plusu' vine din plumbi, fire sau din lansete de 1000 RON chiar nu conteaza :)
Spor la treaba, astept sa vad cum se bat iar recordurile la concursul de casting.

P.S. Uite, in timp ce scriam apare asta cu Pokeeu'. De ce l-as crede pe mrs. Nu da niciun link, comunicat sau ceva credibil. Cum sa nu te amuzi? :lol: :lol:

Dan Mitranescu
Veteran
Mesaje: 6808
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 17:48
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: noile modele de lansete de la HAKUYO

Mesaj de Dan Mitranescu »

Adrian B scrie:
ionut72 scrie:@Adrian
Dar asta cu copia de Hi-S...
Eu n-am inteles ca ar fi copia lui Hi-S, ci doar ca Hi-s-ul a fost folosit si prezentat ca etalon pentru cerintele lui Dan. Ceea ce e cu totul altceva. Nu vad nimic gresit sa-i prezinti chinezului un Hi-S si sa-i spui: vezi lanseta asta? Vreau una mai buna daca se poate (din punctul de vedere al parametrilor) si care sa aiba pretul X. :lol:
Deci tu spui ca daca iau o lanseta si o trimit in China, drept etalon si le spun alora ca o vreau si mai buna nu e copie. :)
Adevarul e ca ai dreptate, daca ''copia'' iese mai buna, nu mai e copie.
Mai Adrian am sa-ti raspun si tie legat de partea morala pe care o judeci.
Pe pamantul asta pe care noi stam 99% din lucrurile care se produc sunt copii sa inovatii si doar 1% inventii.
Pe principiul tau roata trebuia sa fie si acum plina , din lemn si cu un bustean in loc de ax. Totusi a aparut metalul , au aparut spitele , rulmenti , cauciuc , late , subtiri , patrate :) ...
Toate aceste noi aparute se numesc inovatii.
O copie se numeste copie atunci cand este identic produsul , dar eu am primit niste mesaje pe acest forum prin care mi se spunea ca niciodata in China nu o sa se poata face un blank cum este pe un Hi-s . Pentru acest lucru fac cateva MTX200 si spun "sa aratam ca se poate" . Le voi vinde fara profit !!!
MTX CLASS este total alta lanseta prin schimbarea inelelor . Posesorii de Hi-s care si-au modificat lansetele ( majoritatea la Adi Zarguzon ) stiu despre ce vorbesc.

Acelasi lucru a fost si cu primul MTX . Era un MTX Peltzer primit din fabrica de Hakuyo ( pe vremea cand Hakuyo nu stia cine este Peltzer si Mitranescu cine este Hakuyo . De Mitranescu stiau cativa . :D ) .
Am curatat blank-ul si am pus inele de calitate maxima asezate in pozitia ceruta de lanseta . A iesit MTX14 . Asta este copie ?

Ca a facut Hakuyo cobra de carbon ( total alta tehnologie fata de modelele existente pe piata - copie a fost numai forma restul fiind inventie 100% ) si acum o face si Prologic asta inseamna ca trebuie sa sara inima din Hakuyo si Prologic sa moara de rusine ?

Spionajul este recunoscut la cel mai inalt nivel si eu "sa sufar" ca am copiat parametrii unei lansete ?
Ai cuvantul meu ca daca puteam sa ma inteleg cu inginerii chinezi nu dadeam niciodata 2100 lei pe un model.
Balamaua aia de la swingerele Hakuyo este o inventie a mea necesara in urma defectelor aparute la balamaua cu sarma ( stiu ...pentru tine ramane o copie swingerul :) ) . A trebuit sa cioplesc doua zile la un plastic si sa il trimit cu avionul in China pentru a face produsul. Desenele tehnice ( si am si eu o scoala in acest sens ) nu au fost suficiente . Asta este . Asa se lucreaza cu China . Sa renunt numai eu pentru ca este imoral ? :D

Dan Mitranescu
Veteran
Mesaje: 6808
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 17:48
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: noile modele de lansete de la HAKUYO

Mesaj de Dan Mitranescu »

Albert scrie:
Dan Mitranescu scrie: Am sa raspund eu la ultima idee subliniata. Rod-pod-ul de inox Hakuyo a fost adus intr-un nr. de 50 buc. din care au fost vandute 40 . In martie mai vin 50 buc. Ca se vor vinde sau nu , eu nu stiu.
Aha. Deci si modelul asta a fost tot o "aroganta" nu un succes comercial. Daca ma insel, corecteaza-ma.
Singurul produs pe care l-am comandat prin Hakuyo si il consider aroganta este MTX200 . Am primit la randul meu prea multe "arogante" pe aceasta idee. Vreau sa o fac eu pe ultima .
Atat numele cat si sloganul "sa aratam ca se poate" pentru asta sunt facute.
MTX CLASS imi doresc sa fie altceva. Vreu sa fie Nr. 1 . Daca o sa fie cu profit este si mai bine . Daca nu, macar sa stie lumea ca Bugatti-ul lansetelor este facut de Hakuyo. :D

Avatar utilizator
gor965
Moderator
Mesaje: 14798
Membru din: Vin Mai 25, 2007 17:04
Puncte: 0
Localitate: Calarasi

Re: noile modele de lansete de la HAKUYO

Mesaj de gor965 »

Dan Mitranescu scrie:.....Daca nu, macar sa stie lumea ca Bugatti-ul lansetelor este facut de Hakuyo. :D
Bugatti in ce sens ?...ca prinde viteza sau "ca costa" mult ?! :D
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran
Mesaje: 6808
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 17:48
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: noile modele de lansete de la HAKUYO

Mesaj de Dan Mitranescu »

gor965 scrie:
Dan Mitranescu scrie:.....Daca nu, macar sa stie lumea ca Bugatti-ul lansetelor este facut de Hakuyo. :D
Bugatti in ce sens ?...ca prinde viteza sau "ca costa" mult ?! :D
Nu. Ca este cel mai tare si ca se produce chiar daca nu scoate profit. :)

Adrian B
Mesaje: 366
Membru din: Mar Iun 06, 2006 14:24
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: noile modele de lansete de la HAKUYO

Mesaj de Adrian B »

Cum adica a aparul metalul? Si cand a aparut era inovatie sau ce?
Serios ca nu ma intereseaza daca nu vinzi nicio lanseta sau daca-i bagi in faliment pe aia de la Free Spirit cu acest nou Bugatti.
Ce contributie ai tu la aceasta lanseta? Faptul ca ai cumparat-o cu 21 milioane si ai trimis-o in China pentru a deveni Bugatti?
Stii de ce te legi de Hi-S 200? La fel cum multi producatori autohtoni de boiliesuri declara ca folosesc ingrediente CC Moore. Inainte, erau glume despre CC Moore: i se spunea CC Catch (o cantareata). Ulterior, cand CC Moore a devenit puternica, ma rog, cand calitatea era atat de evidenta incat a intrecut gluma, multi producatori, afirmau ca folosesc produse CC Moore de unde sa rezulte si calitatea boiliesului. Tu nu faci altceva decat sa-i faci un compliment imens si reclama acestui Hi-S200.
MTX 14 deja se bate de la egal la egal cu alte lansete consacrate de distanta. Mi se parea foarte sepactaculos ca tu si Hakuyo sa veniti – pe aceleasi principii de constructie a unui blanc - exclusiv cu priceperea voastra, din care sa rezulte un Bugatti.
Una peste alta iti urez succes, sunt destui oameni care iti cupara produsele, unii multumiti altii mai putin multumiti, ca asa e peste tot.
Catch and Release

Avatar utilizator
Alin Galbenu
Moderator
Mesaje: 2830
Membru din: Lun Aug 08, 2011 11:38
Puncte: 0
Localitate: Craiova
Contact:

noile modele de lansete de la HAKUYO

Mesaj de Alin Galbenu »

Invidia e mare :))
Se poate vedea curiozitatea stârnită de aceste viitoare lansete, de la o posta. Sunt mult firme slab cotate, care produc lansete la 200-300€, dar nu le mentioneaza nimeni. Exemplu? Se vand in Decathlon lansete StarBaits. M-am jucat cu ele, PERSONAL, nu le-as lua nici gratis. Dar starbaits vinde si baț de 350€. Daca l-as lua? Nu, cu banii aia am alternativa. Asta ar însemna sa le scriu la oameni "bă, sunteti praf! Mai bine îmi iau se la Greys decât de la voi". Si uite asa te faci de râs :-))
Eu îl vad pe Dl Dan, o persoană care reprezintă progresul. Ne-a adus multe produse excelente la pret foarte mic si cred că ne-am învățat așa. De aici atâtea explicații cerute.

Nu pot sa zic decât mult succes cu noile lansete!

Avatar utilizator
mrs
Mesaje: 696
Membru din: Joi Ian 03, 2013 21:15
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: noile modele de lansete de la HAKUYO

Mesaj de mrs »

Albert scrie:
Dan Mitranescu scrie: Am sa raspund eu la ultima idee subliniata. Rod-pod-ul de inox Hakuyo a fost adus intr-un nr. de 50 buc. din care au fost vandute 40 . In martie mai vin 50 buc. Ca se vor vinde sau nu , eu nu stiu.
Aha. Deci si modelul asta a fost tot o "aroganta" nu un succes comercial. Daca ma insel, corecteaza-ma.
Dan Mitranescu scrie:Domnul Vulc Ovidiu a investit mult in lansete de top , din simpla placere.
E o postare din 2011. E ok. Daca-l credem pe cuvant. E parerea lu' V. Ovidiu. De ce il dai de exemplu, nu inteleg. E un X care scrie parerea lui despre diverse. E la fel ca useru Y care spune ca aia de la firma TZ pun adaos de 60%. Sau ca boilesurile au ingrediente scumpe doar ca sa prinda pescarii. Sau ca unele bile au gris si nisip in ele. Sau ca unu' fura la concurs sau la pescuit. Ei spun, da' n-au nicio dovada.
Vorbeste cu Pavlovici sa-ti faca un comparativ. Asta chiar ar fi o lovitura :lol:
Dan Mitranescu scrie:Dati putina atentie acestor randuri:
Am dat:
Vreau, de la bun inceput, sa precizez ca tot ce voi spune reprezinta opinie personala si nu doresc sa fie inteleasa altfel.

Pan' la urma despre asta e vorba. Tu stii ce si de ce faci. Pe mine ma amuza modul in care promovarea facuta de tine agita apele. Nu ma pot abtine sa nu comentez ceea ce din, punctul meu de vedere, e o nuanta care schimba putin sensul textului aducandu-l mai aproape de realitate.Repet, din punctul meu de vedere. :)
Te felicit, pan' la urma conteaza ca la sfarsitul anului sa iti dea cu +. Ca plusu' vine din plumbi, fire sau din lansete de 1000 RON chiar nu conteaza :)
Spor la treaba, astept sa vad cum se bat iar recordurile la concursul de casting.

P.S. Uite, in timp ce scriam apare asta cu Pokeeu'. De ce l-as crede pe mrs. Nu da niciun link, comunicat sau ceva credibil. Cum sa nu te amuzi? :lol: :lol:
Era sub forma de gluma vizavi de articolul de mai sus domnule Albert.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”