MTX 14 cu inel de plecare de 40 . Mai ieftine , mai comode . Nu insist pentru ca eu am cu inele de 50 .aurelian_solomon scrie:Concret domnule Dan, BBLC si MTX14 3.9m, inel plecare 50 sau 40?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
MTX 14 cu inel de plecare de 40 . Mai ieftine , mai comode . Nu insist pentru ca eu am cu inele de 50 .aurelian_solomon scrie:Concret domnule Dan, BBLC si MTX14 3.9m, inel plecare 50 sau 40?
Eu am 6 lansete cu 50 si doua cu 40 . Catalin le are cu inel de 40 . Nu am tinut cont niciodata cand este nevoie de distanta, pe care sa o aleg cand arunc . Daca observam diferente le alegeam in multe situatii.ionut72 scrie:Nuanteaza Dane, daca vorbim despre fire subtiri (pana in 0,33-0,35)!Parerea mea se stie de multi ani : Nu sunt diferente la aruncare intre inele de 40 si 50.
Tocmai am avut un schimb de idei pe acesta tema la topicul:
http://www.crapmania.ro/forum/post363220.html#p363220 - daiwa tournament — s 5000t vs entoh 5000
Acele dispozitive se actioneaza cu lanseta tensionata ca in aruncare.George-Alexandru scrie:Dan Mitranescu scrie:Parerea mea se stie de multi ani : Nu sunt diferente la aruncare intre inele de 40 si 50.
Cu toate astea pescuiesc cu 50si lansetele cu 40 se vand la un sfert fata de cele cu 50 ...
Ce am aflat eu relativ recent si bag mana in foc ca nu stie nimeni ( cel putin nu am auzit niciodata ) este ca inelele nu se monteaza dupa distanta fata de mandrina , de distante intre ele , de greutate , de diametrul tamburului sau cine stie ce alte idei.
Inelele se pozitioneaza in puncte "critice" pentru a distribui fortele constant pe toata lungimea blank-ului. Acest lucru se face cu dispozitive de test, in fabrica . Astfel se da valoare maxima puterii blank-ului si se reduc riscurile de rupere.
Sunt tipuri de lansete care se rup din acelasi loc . Nu este defect de constructie a blank-ului . Nu are cum sa se intample tot timpul in acelasi loc , iar conicitatea se vede clar ca se respecta. Aceste lansete au prost plasate inelele !
Testul de plasare a inelelor tine cont de pozitia mandrinei ! Daca mandrina se repozitioneaza si inelele vor avea alta pozitie.
Dan,acele dispozitive care testeaza si indica zonele unde vor fi amplasate inelele pt a distribui uniform tensiunea pe toata lungimea lansetei,este facut cu lanseta tensionata simuland un dril cu firul tensionat pe inele pt a indica curbura rezultata in functie de amplasare sau cu lanseta tensionata pe aruncare cand firul nu pune tensiune pe inele?
Din cate banuiesc eu acele puncte "critice" de unde de obicei lansetele se rup sunt acele zone de rigidizare pe tronsonul lansetei.in majoritatea cazurilor zona de mufare sau mandrina...zona unde cedeaza de obicei lansetele cu probleme.
De greutate niciodata . Testul se face static . Greutatea inelelor trebuie sa fie cat mai mica . Pentru o revenire buna dupa lansare .Atat.Zarguzon Adi scrie:Lansetele se rup din X motive .pozitionarea inelelor se face in functie de: - greutatea lor;
- numarul lor;
- mandrina;
- puterea lansetei;
Este comerciala si asigura confortul psihic cu 50-ul. La celelalte nu se uita nimeni. Primul conteaza. Fizica asta ...Allen Besnovich scrie:Daca primul inel este de 40, atunci celelalte nu vor fi mai mici , comparate cu o lanseta cu inelul de 50 ?
Ma gandesc ca nu doar inelul de plecare diferă, ci toate.
Adică 50,40,... Vs 40,3..
lansetele respective au fos cumparate in 2004 si aveau inele low rider cu plecare de 20mm .datorita formei si a pozitionarii lor nu iti diminuau distanta in aruncare.anul acesta le-am vandut in favoarea hi-s 200 second hand .zfcristian scrie:Dar de ce nu ne spune Adi Zarguzon mai multe de betele lui Shimano cu inel de plecare de 30 mm ?
Am aruncat cu ea anul trecut pe Floreasca si nu imi venea sa cred , te duceai in 150-160 m cu inel de plecare de 30
Poate ne explica tipul de inele de pe acele bete
Sent from my iPad using Tapatalk